Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
411
View
3
Reply

Cubaan selamatkan data dalam HP yang terendam dalam air

[Copy link]

Author: Wakefield    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-7-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam.

The price of saving someone's life - hp dalam poket terendam dalam air. Ini jadi masa bercuti di nun jauh di atas bukit sana, so cubaan nak keringkan dengan kaedah hair dryer, silica gel dll memang out. Tool utk eject tray simpanan sim card n memory card pun xda. Lebih 24 jam jugak la seblum dapat keluarkan. Tp sim card walaupun dapat guna, dh berkarat. Haih, yang dekat dalam hp tu entah mcm mana.

Dah lama x buat back-up. Banyak jugak data n file penting dalam tu. Skrin nazak x nampak apa dah. Cubaan access dr pc pun x boleh sebab hp xleh unlock. Memory card pun mcm x boleh access walaupun surface dia elok, unlike sim card berkarat.

Salvageable ke tidak? Kalau masih ada harapan, mohon share cara yang boleh. Tq.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:24 AM | Show all posts
nampak macam semua usaha sudah di buat kot

kecuali kalau guna iphone.auto backup ke icloud

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 2-7-2019 11:24 AM
nampak macam semua usaha sudah di buat kot

kecuali kalau guna iphone.auto backup ke icloud



Ok maceh mod.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 10:02 PM | Show all posts
Edited by trunks at 3-7-2019 03:33 PM

tumpang sedih..

apa kata last resort orang kata
hantar service centre,mana tau
ada rezeki.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.749544s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list