CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: seribulan

[Pelbagai] Lets TALK coffee...

[Copy link]
Post time 30-1-2020 05:17 PM | Show all posts
Q: Where do birds go for coffee?
A: To the NESTcafe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-1-2020 05:18 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2020 03:02 PM | Show all posts

hahaha loveeee this! what's your coffee preference? strong? i love white coffee
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:27 PM | Show all posts
Depends pada mood. Kebiasaan nya minum latte atau mocha. Datang angin serabut, kopi o. hahahaha.. tapiiii semua tu mmg beli jelah sebab till now tak pandai bancuh kopi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 22-1-2020 12:10 AM
Masa kecik sampai sekolah menengah, minum kopi hang tuah.
kurang suka yg kopi jenis biji kasar tu.  ...

Saya pun. Kopi kampung ni mmg terbuka mata yang ngantuk ni. Tapi kopi kapal api bagi saya tak best.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I jadi peminum kopi tegar lepas bersalin anak 2nd. Sampai doorgift aqiqah i bagi coffe,tumbler and biskut kering yang panjang tu. But now i tengah try stop kan minum coffee since i and hubby tengah ttc baby girl. And due to my readings,findings scientifically, mommies kena kurang kan  caffeine utk make sure yg gene X berjaya sampai ke destinasi nya. Gitewww  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-2-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ketagih kopi pekat time mengandung....mujur anakku tidak berwarna kopi. Fuhhhh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:59 PM | Show all posts
peminat tegar segala jenis kopi... rasa tak lengkap seharian tanpa kopi..ahhah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-3-2020 10:57 AM | Show all posts
I couldn't sleep without coffeeeeeeeee!!
i know its weird but i think im too addicted bru coffeeeeeeee!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-3-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sarap sejag kopi o paneh
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tips:
1.biji Coffee perlu diblend kasar.

2.guna juga penapis ni, semua nya akan mudah.

3. Guna fresh milk, jgn guna creamer.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangun pagi kena minum coffee laa.. tak kisah la 3 in 1 brand super tu pun....

Petang2 dulu sblm MCO, every afternoon i would tapau coffee starbucks (caramel machiato extra shots or asian dolce latte) or san francisco (caramel cappucino) or coffee bean (hazelnut latte)...

Tp during MCO ni i kurangkan those brewed coffee kat kedai just twice a week je.. i think i should invest in nespresso machine la kat rumah ni.. dah merepek la hari2 starbucka
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 10:27 PM | Show all posts
everyday, at least aku mmg minum 1.5liter coffee...

bancuh sekali, masuk dalam vacuum flask.

3x kopi itam(any kind)
1x white coffee.

Aku suka black coffee yg ada rasa berlemak, tp payah nak dapat.

Hasilnya sejak amalkan benda ni, lg cepat tido kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kena beli dolce gusto lah.. nak reduce dependency pada starbucks, illys, san fran, coffee bean dan seangkatan dengannya
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 11:58 AM | Show all posts
pg2 mmg kene menom coffee tmbh kalu keje. kalau kt opis ade mesin kopi brew so senang sikit. ni kt umah sendiri pkp ni buat sendiri je. dulu2 slalu beli kopi tarik wonda dlm tin tu tiap2 hari last2 bdn naik. so da stop segala kopi mcm tu, just bancuh sendiri kt umah letak stevia. aku amik coffee pagi je sbb nk kerja ptg, mlm xamik la gua nk tdo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 02:33 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 13-7-2019 10:41 PM
akk biasa mnm kopi tenom
kadang kalau adik dtg malaya kirim kopi
tumbuk sandakan..

i pun penah rasa.kopi tenom memang sedap. agal2 shoppee ade jual tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2020 02:37 AM | Show all posts
untuk me, i tak bole minum nescafe sejak mengandungkan the only child. nanti sakit kepala.cari mencari, i bole minum kopi IKEA .

untuk kopi atas sikit dari dari kopi marhaen, i keep minum caramel machiato dan ice blended mocca je la.

teringin nk try kopi2 international yang jual kat jaya groocer or BIG tu. tapi tak berani la mencuba mahal2 pastu tetibe tak serasi pula.

tadi ade forumer share kopi tenom sedap. ye untuk i mmg sedap. baru belek shoppee, ade jual ye.mari la kita membelinya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 06:08 AM | Show all posts
t_hahahaha replied at 18-4-2020 02:33 AM
i pun penah rasa.kopi tenom memang sedap. agal2 shoppee ade jual tak

try tgk mana tau ada.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hazfy at 22-4-2020 05:42 PM


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2020 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by syazwan92 at 23-4-2020 12:52 AM

Suka try seasonal starbucks coffee beverage, kalau macam time fall suka try pumpkin spice latte  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:39 PM GMT+8 , Processed in 0.102438 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list