Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1755
View
46
Reply

Anda ada GRIT ?

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2019 11:00 AM | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 26-7-2019 03:08 AM

Anda ada karaktor GRIT?

Anda tahu apa itu GRIT? Oh..bukan mengetapkan gigi pastinya.  GRIT adalah karakter yang perlu ada untuk membantu anda berjaya dalam hidup, kareer , perniagaan atau dalam apa juga  yang anda impikan. Menurut kajian daripada Professor Angela Duckworth yang dikenali sebagai The Genius Grant.

Ciri Ciri GRIT bukanlah disebabkan IQ yang tinggi atau pengetahuan yang luas atau harta yang banyak tetapi sikap yang perlu ada dalam diri iaitu kecekalan, semangat  dan minat yang mendalam tentang apa yang anda ingin lakukan. Jika anda menginginkan sesuatu, usaha yang tanpa henti dan tidak pernah putus asa adalah kunci dan karektor GRIT yang akan membantu anda berjaya dan mencapai apa yang anda inginkan. Sikap perseverance yang tinggi diperlukann untuk menjadi golongan yang mempunyai GRIT  didalam diri mereka.

So, adakah anda ada karektor ini? untuk berjaya dalam hidup , berniaga , atau apa sahaja.

Dan inilah sebenarnya rahsia kejayaan semua orang orang hebat di dunia ini. Jom share story mereka yang anda kenal mempunyai GRIT in themselves.

Never give up trying semua.



ps; kita testing testing tulis.

images (1).png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:30 AM | Show all posts
xfaham maksud grit. kaka fikir kacip gigi cam artis tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-7-2019 03:30 AM
xfaham maksud grit. kaka fikir kacip gigi cam artis tu

hehehe itu kalau direct translation. Batu kerikil, metal working and so on. GRIT ni is a essence yg rarely ada. hanya yg betul betul tough and strong will. More to characteristic
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Garit mak tau.. Grit mak x tau. Maapkan mak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Owh. I love reading about grit because I am working to become one. Grit is perseverance and passion to achieve long term goal.

Grit more or less mcm consciencousness (tak tau eja). With grit it proved that we cannot just depend on talent but we need to be diligence to be skillful.

Sama dgn Malcolm Gladwell 10 000 hours rule. Kalu nk jdi expert or skillful in certain matters we have to spend at least 10 000 hours doing deliberate practice.

Belum baca Gladwell's Outlier. Tp dh baca Duckworth's Grit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 26-7-2019 12:37 PM
Owh. I love reading about grit because I am working to become one. Grit is perseverance and passion  ...

yeahh kita geng. best of luck sis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 26-7-2019 12:09 PM
Garit mak tau.. Grit mak x tau. Maapkan mak

garit tu apa maknanya ya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 26-7-2019 08:41 PM
yeahh kita geng. best of luck sis

You ada baca other book about grit tak???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
yang ni je sis @solarlunar

tapi ada few, for teens and child jugak. Ramai xtau apa GRIT actually.. so its good la we share.
91Ig9vzzsdL.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada beli buku GRIT tapi masih belum berkesempatan nak baca. Beli 2 tahun yg lalu LOL
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
My own understanding personaly i feel GRIT ni perlu ada. Ketabahan hati kita, passionate dgn apa kita buat dan sikap x pernah mengalah atau buat sesuatu half way.

I feel sikap ni perlu ada utk semua business people.. sbb tu ramai yg berjaya ada satu sifat or kualiti yg  x semua ada. Why neelofa so suksessful... and ramai juga x suka beliau.. but again.. yes dia sedia kaya.. and bertambah kaya.. why? i believe dia juga ada sikap yg begini.. dia gunakan minat beliau sbg satu punca utk menjayakan semua impian dia. so she is super smartla.

Aaaa we have to push self kalau nak jd suksessful... in what ever.. x semestinya perniagaan semata.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
i feel adik mod
@FanTasyCreaTioN ada kualiti ni... she is super rajin and minat with her crafts thing
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 26-7-2019 08:42 PM
garit tu apa maknanya ya?

Gatai merela...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 26-7-2019 01:48 PM
Iols ada beli buku GRIT tapi masih belum berkesempatan nak baca. Beli 2 tahun yg lalu LOL

bacalahhhh nnt share ya
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 26-7-2019 11:19 PM
solarlunar replied at 26-7-2019 08:37 PM
Owh. I love reading about grit because I am working to become one. Grit is perseverance and passion  ...


There my nerdy girl.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
I never heard of this. Tell us more
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Siang td masa lunch dgn klien, nmpk buku power of focus. Grit got to do with focus ke?

I hardly focus nowadays. Semua bende nk buat. Bisnes online nk buat. Offline pun nak buat.Buat sorang lak tu. Haishhhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 26-7-2019 09:49 PM
My own understanding personaly i feel GRIT ni perlu ada. Ketabahan hati kita, passionate dgn apa kit ...

This is so inspiring. Tengah tengah down ni rasa mcm kutip satu satu kekuatan balik je  sis u shud share more
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:46 PM | Show all posts
solarlunar replied at 26-7-2019 08:37 PM
Owh. I love reading about grit because I am working to become one. Grit is perseverance and passion  ...

kiranya grit ni boleh diasah ker?

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:49 PM | Show all posts
i baru search kat play store. boleh tahan harganya ebook. banyak choices. uolls baca hardcopy ker? teringin pulak nak baca.

TT tell more about grit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list