Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3252
View
23
Reply

Selena Gomez Tak Lagi Bertegur Sapa Dengan BFF Yang Dermakan Buah Pinggang Kepad

[Copy link]

Author: lilbub       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2019 09:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by lilbub at 2-8-2019 09:44 PM

Pada 2017, Selena Gomez menjalani pemindahan buah pinggang yang menyelamatkan nyawa.

Penderma itu adalah rakan lamanya, Francia Raisa, yang mempertaruhkan nyawanya dalam prosedur yang penuh dengan komplikasi tersebut.

Kedua-dua Gomez dan Raisa terselamat dalam pembedahan tersebut.
Persahabatan mereka, sebaliknya, secara rasmi telah dinyatakan tamat.

Menurut laporan baru dari Radar Online, Selena dan Francia tidak bercakap selama sembilan bulan.


"Mereka tidak bercakap sama sekali sejak Oktober," sumber rapat memberitahu Radar.
Berita itu mengejutkan ramai, selepas Selena berulang kali memuji Francia pada minggu-minggu selepas pembedahannya.

Dia memberi saya hadiah dan pengorbanan muktamad dengan mendermakan buah pinggang kepada saya," kata Gomez kepada Elle pada masa itu. "Saya sangat diberkati."


Walaupun berhadapan dengan kematian, ada perubahan gaya hidup tertentu yang Selena enggan lakukan. Sebagai contoh, walaupun ramai yang mempunyai masalah dengan buah pinggang mereka memilih untuk mengelakkan alkohol dan bahan-bahan lain yang boleh memudaratkan organ badan, Selena dengan bangga menyatakan bahawa dia masih menikmati segelas wain sekali-sekala.


Walaupun itu adalah keputusannya, pihak Radar Online membuat spekulasi bahawa sikap Selena yang suka berparty ini mungkin telah memainkan peranan dalam keputusan Francia untuk mengakhiri persahabatan.


Selena memasuki pusat rehab semula pada bulan Februari, dan ramai kawannya dilaporkan percaya bahawa meminum alkohol adalah salah satu aktiviti yang harus dielakkan demi kesejahteraan fizikal dan mentalnya.


Harapnya dapatlah Selena dan Francia berbaik-baik semula. Lagipun, dia membawa sebahagian daripada Francia dengan dia ke mana sahaja dia pergi.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Comey sungguh si selena..muka yg susah nk dimakan tua
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar kat hosp tu dh macam bella astilah dgn kilafairy pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 2-8-2019 10:20 PM
Comey sungguh si selena..muka yg susah nk dimakan tua

Betul muka Selena sangat la baby face. Untung org baby face ni. Nampak muda sentiasa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 2-8-2019 10:42 PM
Gambar kat hosp tu dh macam bella astilah dgn kilafairy pulak

Kilafairy versi putih sikit
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Selena ni muka baby sbb sejenis muka kecik & stil ada baby cheeks tu yg muka baby je sepanjang zaman
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
putus pulek... xpasal2 buah pinggang tinggal satu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak percaya benda ni semua, hoax pada aku, ntah2 illuminati yang buat projek ni utk ambil jiwa Selena, sek bek member dia tak mati,

Macam artis lain kena korban kan ahli keluarga, Selena ni nak korban kawan dia kaedahnya,

Sakit buah pinggang konon, apa ingat orang lain bodoh tak boleh kenal rupa pesakit buah pinggang rupa mcm mana, ingat orang tak pergi hospital ke,

Dia punya segar bugar muka dah tau menipu, nanti keluarlah lagu sembah syaitan, macam tak biasa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 2-8-2019 07:47 PM
Aku tak percaya benda ni semua, hoax pada aku, ntah2 illuminati yang buat projek ni utk ambil jiwa S ...

its real la you..selena ni pesakit sle.. buah pinggang dia slowly rosak sebab kena serang dengan sistem immune sendiri.. peringkat awal memang kebanyakannya takde apa2 simptom.. yg you tengok keadaan teruk tu yg pesakit2 buah pinggang yg dah end stage.. especially yg dah lama on dialysis..

selena ni bertuah sebab cepat dapat donor dan kidney transplant dia berjaya.. satu kidney dah cukup utk hidup normal mcm org lain.. cuma kena jaga makan dan lifestyle la.. dan sle dia tetap tak cure pun.. sebab mmg so far tak ada cure lagi pun utk autoimmune diseases.. mungkin lepas ni dia akan perlukan kidney lain..tapi mesti ramai je peminat dia sanggup nak derma kidney utk dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah agak dah. Bff dia lah bodow bg kidney kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 3-8-2019 07:03 AM
its real la you..selena ni pesakit sle.. buah pinggang dia slowly rosak sebab kena serang dengan s ...

Jadi nanti sakit dia menyerang pula buah pinggang bff dia yang telah bff dermakan itu, kena buat transplate lagi lah, sebab tadi awak ckp sakit dia tak boleh diubati
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Inilah yg dikatakan....tak sedar dek untung
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 3-8-2019 12:13 AM
Jadi nanti sakit dia menyerang pula buah pinggang bff dia yang telah bff dermakan itu, kena buat t ...

yup sle cannot be cured.. only can be controlled with medications.. so it all depends on her luck.. kalau nasib dia baik sle dia akan be in remission (tak aktif) dan kidney baru dia ni akan bertahan.. kalau tak, she will need another transplant
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mintak blk buah pinggang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:28 AM | Show all posts
awak yang nak bagi.. saya tak minta pun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin memasing sibuk kot... kita pun gahu selena kerja artis
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:57 AM | Show all posts
Susah nak dapat BFF yang boleh stay forever sebab bila sampai satu tahap pasti ada yang beralih arah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kawan sanggup bagi buah pinggang tuh, jaga la elok..
Bajet klw buah pinggang tuh rosak lagi, ada kawan nak dermakan lagi ker..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 01:37 PM | Show all posts
yup sel mmg cantik & comel gilerrr la. iolss suka sgt2 kat dia.. maybe dia minum sikit sbb dah gian kot.. tp bukan la berparti teruk sampai mabuk2 pengsan muntah2 gitu.. tp now, iolss happy gila tengok dia ada happy life again. hope dia stay bahagia dan jaga kesihatan. semoga hubungan dia dgn org yg bg dia kidney dpt di pulihkan balik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
babyface sangat selena, dengan kawan sebaya pun nampak muda. macam miranda kerr. harap dorang berbaik2 la, bukan senang dapat kawan sanggup berkorban camtu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117134s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list