Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
863
View
68
Reply

Netflix atau Iflix, mana satu korang prefer?

[Copy link]

Author: Deeva       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-8-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasutumitinggi replied at 9-8-2019 10:36 PM
Netflix. Macam2 cerita ada. Layan smpai pagi.

Paling heaven layan netflix malam weekend. Sambung sampai tengah pagi. Lagi satu, kalau dah start layan series, susah nak berenti ui
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Deeva replied at 9-8-2019 09:54 PM
Meh habaq sikit The Affair ni cerita apa.. Genre psikologi thriller ke camne. Tajuk menarik dah

Cerita yg kalu tgk berombak la jugak dada hahaha tp sesuai la ngan tajuknya semua pasal scandal. Tp ada jugak misterinya.. tp mcm potong sbb tetiba kat astro channel fx ada plak the affair season 4. Tp katanya dah sambung season 5... tp belum keluar netflix lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni tgh nk start layan citer What If Renee zelweger berlakon. Tak tau best ke tak. Sapa dah tgk, boleh kasi review skit
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Deeva replied at 9-8-2019 09:41 PM
Aye aye captain! I cant hear youuuu... Uuu dudududu. Hahaha. Mesti kepala u terngiang2 lagu sponge ...

hahahaha! anak buah aku laaa asyik nak ber sponge bob .. sampai suruh mak nya potong rambut  dia style 4 segi mcm badan spongebob..pengsan!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Deeva replied at 9-8-2019 09:47 PM
I tengok kt phone or laptop je. Install apps netflix. Kalau tv ni, kena ada internet. I pun tak su ...

Tengok kat iPad .. besar sikit screen nya
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 10:01 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-8-2019 01:14 PM
iflix sebab dapat free celcom..
tu pun jarang buka..
coz rumah ada astro..

klo i beli wifi dongle.. dongle tu nama je wifi tapi function lebih macam bluetooth je.. sebab rumah i takde tenet langsung.. plug kat tv pastu connect tv ngan henfon.. tapi henfon mesti kena support screen mirror.. klo tak membazir je beli dongle tu.. pastu boleh la control ape kite nak tengok kat fon.. display kat tv
tapi netflix klo kite download nak tengok mase offline pastu nak tengok kat tv tak support.. dia suh tengok live pakai tenet
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Netflix lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:05 PM | Show all posts
semestinye netflix    piihan drama bersiri best...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 10-8-2019 10:01 AM
klo i beli wifi dongle.. dongle tu nama je wifi tapi function lebih macam bluetooth je.. sebab rum ...

i tak berapa faham pasal tech ni.. hihi..
jenuh nak faham android box etc..
nak sangat potong astro..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pernah ada iflix. Sekarang tinggal astro dengan hypp tv. Nak tengok netflix, kena p rumah nenek
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:54 PM | Show all posts
Deeva replied at 9-8-2019 09:39 PM
Season 13? Mak aih jenuh you nak kejar tu from season 3. I ingat lg, supernatural awal2 season dul ...

Haah sebab cerita best sangat Gigih tau nak jugak tengok sampai guna vpn untuk dapat access ke series 3-13 tapi tak boleh. Sedih. Last-2 tengok jela season akhir dia terus season 14 haha.

Banyak series yang best. Dah habiskan 6 seasons House of Cards, The Crown (tak sabar nak tunggu season seterusnya), Dynasty, Orange is the New Black, The OA (ni best terukkkk. buat kita banyak berfikir).

Lain-lain macam documentary pun best; Roman Empire, The Last Czar
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:57 PM | Show all posts
xtahumenahu replied at 9-8-2019 09:07 AM
Owhh..iols mmg dah ter attach ngan netflix...ada eh netflix malaysia?

Netflix Malaysia as in, Netflix licensed in Malaysia. Tak sama content Malaysia punya dengan US, UK etc. Contohya, ada movies/docu/series yang tak available di Msia/Asia tapi available di negara lain. Haa gitulah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:05 AM | Show all posts
Binge..!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Netflix ftw
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-8-2019 01:14 PM
iflix sebab dapat free celcom..
tu pun jarang buka..
coz rumah ada astro..

Kalau tv u spisis smart tv..senang..install je netflix dari store tv tu... Smart tv memang kita connect ke internet dgn wifi.. So terus bukak app netflix kat tv.

Utk tv spisis lain mebi macam forumer sblm ni ckp la, guna toggle tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 11:02 AM | Show all posts
netflix..tp ada netflix pun xtertengok jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:19 PM | Show all posts
i prefer netflix. cerita bole layan dari Astro
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:42 PM | Show all posts
subscribe netflix rm10 je sebulan.
tapi pakai vpn luar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru amik iflix. Rm4 utk 3 bulan. Sblum ni netflix tp jrg lyn. Rm33.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:57 PM | Show all posts
Neftlix best sbb ceriat banyak dan best2..yg layan series mmg syok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077929s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list