Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2773
View
49
Reply

[Tempatan] Tahniah syed saddiq walaupun tak logik. Hehehe

[Copy link]

Author: harizs       Show all posts   Read mode

Post time 18-8-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lula2 at 18-8-2019 04:16 PM
ambipur replied at 17-8-2019 05:57 PM
Zaman skrg ni mostly yg xdpt sbb makpak kaya dear.yg pi tnggung mak pak guna duit pt tu knp?itu du ...


I ni keje di uni. Org luar mungkin nmpk surface je tp taktau mslh student ni. Yg tak dpt pt scholar terus jump to conclusion anak org kaya family tanggung yada yada. Hidup la dlm realiti.
Ada org hidupnya tak semudah disangka.

I tak fhm kenapa bantah sgt psl elaun intern ni. Sdgkan semua ni fight utk rakyat jugak. Anything for rakyat i sokong. Yeah mungkin 900 too much for gomen. Mungkin start dgn 500.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ambipur at 18-8-2019 04:17 PM
Lula2 replied at 18-8-2019 04:06 PM
I ni keje di uni. Jadi i serba sedikit tahu psl student.
I igt ada 1 kes student tak dpt pt tak d ...


Sila hadam dgn teliti apa yg org cuba smpaikn.u igt u sorg ke yg kje univ n u know everything about intern?just bcause that 1 studnt xdpt pt sbb mak pak kaya n mak pak bg rm100 entitle utk SUME intern dinaikkkn kadarnya kpd rm900?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ambipur replied at 18-8-2019 04:16 PM
Sila hadam dgn teliti apa yg org cuba smpaikn.u igt u sorg ke yg kje univ n u know everything ab ...

Duhhh read my last point.
U didnt get my point jugak.
Im done.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lula2 at 18-8-2019 04:35 PM
ambipur replied at 17-8-2019 03:39 PM
Mcmla derang xde loan sponsorship scholarship etc.nm pon intern kn sah2 masih mak pak tnggung.igt  ...


Read ur point here. I tak nmpk pun point u yg lain. Yg u ckp student kaya mak pak tanggung itu je point you.
U pun pukul rata semua intern makpak tanggung.
So i respon to ur point ni lah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Jabatan and agency gomen ni bukannya perlu amek intern pun. Dorang amek pun mostly sebab social responsibility. Dah diwajibkan bayar mahal ni, dengan budget cut sana sini...memang takkan amek langsung la. Bukannya buat kerja sangat pun intern ni...just bagi peluang exposed kepada suasana kerja sebenar je. Kepala pun tak sakit nak jaga anak orang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 18-8-2019 04:06 PM
I ni keje di uni. Org luar mungkin nmpk surface je tp taktau mslh student ni. Yg tak dpt pt scho ...

Hasrat tu bagus. Tapi gov kena mulakan dulu ambil intern ramai2 & bayar 900 sebulan tanpa culas. Kena ada mekanisme wajibkan syarikat swasta ambil intern. Jgn umum syok sendiri saja tapi x ada tindakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 18-8-2019 06:16 PM
Hasrat tu bagus. Tapi gov kena mulakan dulu ambil intern ramai2 & bayar 900 sebulan tanpa culas. K ...

Ye benar. Kita tgk la pelaksanaan nya nanti jadi ke idok. Biasalah msia ni polisi mcm2 pelaksanaan yilek.

Dan I setuju dgn point atas ni jabatan ambil utk social responsibility, sbb tu tak dibayar.
Tp kalau just nk ckp intern takde komitmen takyah bayar tu yg i tak setuju.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 08:53 AM | Show all posts
Lula2 replied at 18-8-2019 04:00 PM
Kurang2 ada makanan ada transport.
Zaman dah berubah. Semua dah naik skrg ni.
Zaman ni yg i pe ...

tu mesti bahagian account kan, la ni i kesian jugak tgk budak intern utk account dgn HR/admin kat office i, kalau dorg ni bg extra allowance takpe sbb keje intern pun dah almost pecah kepala tugasan dorg....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 04:57 PM | Show all posts
since i kerja di agensi yang jaga tadika. setiap tahun paling tak  ade gak 30-40 orang budak diploma pendidikan awal kanak-kanak yang intern kat tadika.
mampu ke nak bayar lepas ni?? ikutkan ada sedikit menambah kerja and ganggu tugas guru je budak intern ni sebab diorang kena ambik 4 slot dalam seminggu untuk mengajar.. lepas tu cikgu yang septutnya fokus mengajar kena selia intern la pulak...
herm, we wil seee......

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 10:41 AM | Show all posts
aku dulu intern kat JBG dapat rm125 je tu pun hasil collect duit raya dari staf2 deyollss..bayangkan keje turun naik mahkamah buat paperwork selama 3bulan dpat rm125 je?siap ade sorang staf tu ckap seb bek la ko msuk time da nak raya dpat la merasa duit kalu xmemang xdpat langsung..eh sedeyhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.311783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list