Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2885
View
64
Reply

Mana Ada Kekecohan Di Little India

[Copy link]

Author: CARI-MAMS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_5730.JPG IMG_5730.JPG IMG_5730.JPG IMG_5730.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Celaka bangsa tak sedar dek untung. Atuk nenek dulu datang merempat ke tanah melayu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts

https://www.facebook.com/lasvin. ... s/2504507919611506/
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh start ke pesta mandi buih....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:16 PM | Show all posts
aik... bukan ker OCPD kata tak ada kekecohan? tadi yang dua ekor kena tangkap tu buat aper? tengah makan maruku?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Penganjur himpunan di Brickfields ditahan polis

23 Aug 2019

KUALA LUMPUR - Penganjur himpunan Bantah Tulisan Jawi di Brickfields di sini ditahan polis untuk diambil keterangan.

Menurut lelaki terbabit, dia secara sukarela mahu memberi kerjasama kepada polis.

"Terima kasih PDRM (Polis Diraja Malaysia), kita akan beri kerjasama," katanya sebelum dibawa menerusi kenderaan rasmi polis.

Masyarakat India berkumpul di Brickfields hari ini bagi menyatakan bantahan terhadap pelaksanaan tulisan Jawi tulisan dalam mata pelajaran Bahasa Melayu Tahun 4 pada tahun depan di sekolah vernakular.

Penganjur himpunan Bantah Tulisan Jawi di Brickfields di sini ditahan polis untuk diambil keterangan.


Mereka memakai pakaian serba hitam dan membawa poster yang tertulis kami tidak setuju pelaksanaan tulisan jawi di Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) Tamil dan SJK Cina.

Setakat ini, himpunan bantahan itu berlangsung dengan aman dan kelihatan pihak polis mengawal keadaan.
Terdahulu tular satu mesej mengatakan berlaku situasi tidak menyenangkan di kawasan Little India, Brickfields pada 23 dan 24 Ogos 2019.

Bagaimanapun polis menafikan mesej yang tular tersebut.

IMG_5735.JPG IMG_5735.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dekat pukul 7 tadi lalu KL Sentral. Ada makhluk bodo pasang siren n lampu polis kat kete. Dengan takde signal bawak laju menyondol. Aku record la tadi 3 - 4 biji kete.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:59 PM | Show all posts
Sekarang  tempat ni dah tukar nama

iaitu dari little ke BIG

ya betul    BIG KELING PARIAH
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Motif apa rusuhan kali ni? Zakir naik ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 23-8-2019 08:21 PM
https://www.facebook.com/lasvin.supramanian/videos/2504507919611506/

Satu je nak ckp... mana satu maideen
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 23-8-2019 08:12 PM

Abis fru keluar.. pecah kl
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
TOPwind replied at 23-8-2019 09:59 PM
Sekarang  tempat ni dah tukar nama

iaitu dari little ke BIG

You made my day
Tengah baca dlm keadaan serius tiba2 terbarai gelak baca posting hang ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:01 AM | Show all posts
Buritan replied at 23-8-2019 09:26 AM
Jgn underestimate.. yg mai ni sado dr yestate.. ape ape kita tengok gambo update dr kanda awang py ...

Lembik, pengecut sekor sekor
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yang keluarkan provokasi nih?? Suka benau nak bergaduh ke? Dok aman2 dalam malaysia tak boleh ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 24-8-2019 07:01 AM
Lembik, pengecut sekor sekor

Depa ni mmg mcm tuu.. bila reramai baru ganas.. kalo sekor tak brani.. like one of my student.. masa kat klas ujung dia plg jahat.. tak thn cikgu.. soo kita masukkan dia klas plg pandai dan tadak sekor indu.. dia tak tahan.. school dlm.seminggu pas tuu never datang ke srkolah..  
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:22 AM | Show all posts
Buritan replied at 23-8-2019 11:05 PM
Depa ni mmg mcm tuu.. bila reramai baru ganas.. kalo sekor tak brani.. like one of my student.. ma ...

Hihih. Kelas paling pandai tarak sekor pun hindu. Kelas paling bodo ramai hindu. Biasalah kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 24-8-2019 07:22 AM
Hihih. Kelas paling pandai tarak sekor pun hindu. Kelas paling bodo ramai hindu. Biasalah kan

Indu kelas plg pandai pun ade.. tp very polite hansome lawa..kalo yg ujung tuu dgn hitamnya dgn busuknyaa.. kalo perjumpaan mak pak kalo anak india kelas awal.. ckp pun tertib yuran srmua settle siap bagi lagi ade.. tanye kot srkolah nak pakai ape kee.. kalo kelas ujung tuu aku tak tau nak ckp ape.. yuran tak berbayo.. dgn jahatnye..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-8-2019 07:53 AM
Indu kelas plg pandai pun ade.. tp very polite hansome lawa..kalo yg ujung tuu dgn hitamnya dgn bu ...

Sebab sistem kasta. Kasta tinggi dan rendah mmg beza langit dan bumi dari segi didikan, pemakanan, kenduri etc. Ni based pengalaman aku la.

Aku pernah keje satu ofis dgn beberapa ofis mate india, yg lelaki ni kasta tinggi dok la ckp celupar dgn beberapa lady sbb kasta rendah. Dan ladies ni, senyap je x melawan. Sampai aku yg naik angin. Tak di nafikan lelaki ni mmg nampak wangi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 23-8-2019 04:58 PM
Maaf yer, off topic jap. Kata orang Malaysia walaupun berbeza bangsa tapi kenapa mesti ada Little In ...

Little india, china town tu kat mana2 negara ada.. Kan bangsa diorang ada je semua pelusuk dunia.. Cina skrg, kat afrika pun dah ramai yg ada..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang dtg berdemo ni kebanyakan nya hindu kasta rendah.puak ni yg suka buat kacau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093033s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list