Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
864
View
12
Reply

Britney Spears Dikecam Pamer Kasut Kulit Ular Bernilai RM25K

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-8-2019 11:46 AM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Britney Spears, 37, menyebabkan kemarahan netizen apabila memuatnaik sepasang kasut mewah berjenama Louboutin di Instagramnya beru-baru ini. Semuanya berpunca daripada kapsyennya yang dituduh membazir, menunjuk-nunjuk dan mempromosikan barangan berasaskan kulit binatang.




  





Britney memuatnaik gambar kasut berwarna hijau itu dengan kapsyen "Empat tahun lalu saya beli sepasang kasut kulit ular jenama Christian Louboutin saya yang pertama berharga ASD6K (RM25K), tapi saya tidak pernah memakainya!" tulis Britney.




Tetapi nampaknya status Instagram itu menyebabkan kemarahan pelbagai pihak.





Kredit foto: Cosmopolitan





"Kamu boleh bagi saya kasut itu saya akan jual untuk membayar makanan semua fakir miskin selama setahun di kampung saya," kata seorang netizen.


"Jangan terlalu bangga menayangkan kemewahan apabila ramai orang tidak mampu untuk mencari makan. Apa kata kamu dermakan sahaja," ujar seorang lagi.



Kredit foto: Instagram







Tidak cukup dengan itu, terdapat juga golongan yang anti terhadap ekspolitasi haiwan yang turut mengecam Britney.



Kredit foto: Instagram







"Tahniah kerana menyumbang kepada kekejaman terhadap haiwan," sindir seorang netizen. "Sungguh memalukan, membunuh haiwan untuk kelihatan cantikkemudian berlagak dengan kemewahan, kulit ular bukan untuk pakaian," tambah seorang lagi pencinta haiwan.




Bagaimanapun Britney mengambil langkah tidak mengendahkan semua kecaman di ruangan komennya dan ini mengecewakan ramai peminatnya. Adakah peminat beliau terlalu sensitif atau Britney yang tidak memahami mereka? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 12:53 PM | Show all posts
Ingat netizen Malaysia je yang kisah artis membazir beli barang mahal, omputeh pun sama rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik kasut tu


Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang yg pakai kulit binatang ni sangat pentingkan diri, zalim dan hati batu. Dia ingat lambang kemewahan bila pakai kulit binatang padahal melambangkan kerakusan dan kezaliman mereka
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 05:02 PM | Show all posts
Netizen dimana2 sama je ada yang sokong dan ada yang tidak
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 05:52 PM | Show all posts
ehh kesahhh laa die nk show off ke ape..
xde life ke netizen ni..
ko shopping body mist kt Victoria secret time promo rm20
sebotol pun..
dh geygeyhhh berstory, hapdet segala....
ni kan plak.. org kaya..yg lg mampu...
biar je laa deyolss
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
X berani pakai kulit ular ni..pernah la sentuh hbeg kulit ular, mmg lembut tp geli geleman la
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 29-8-2019 05:52 PM
ehh kesahhh laa die nk show off ke ape..
xde life ke netizen ni..
ko shopping body mist kt Victori ...

kan. merempan x habis
komen uolss ni mengingatkan iols pi beli vs body mist last year kat jpo. rege rm70 kot dapat rm29 ringgit. beli sebotol. hahah. koser nk merempan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah2 mostly komen2 tu dtg dr ummah negara ke 3
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku takut ular. Rsnya kalau tengok kasut ni aku terus pecut lari
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:38 AM | Show all posts
Dia pernah pakai kasut tu... She lupa kut. Haha. Plus duit dia berkepok kepok kut.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:25 PM | Show all posts
sehirkedi replied at 29-8-2019 04:14 PM
Orang yg pakai kulit binatang ni sangat pentingkan diri, zalim dan hati batu. Dia ingat lambang keme ...

aku paling setuju statement tak kisahlah kalau dah kaya, mmg mampu beli apa saja barang mewah
tapi original animal skin products .... its big no no


Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeeuwww geli tgk kasut/bag kulit ular
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.144607s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list