Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1281
View
17
Reply

[Tempatan] Satu lagik kes taktik menangis digunakan oleh pedatang haram, tapi tak dilayan. Iols speku pendatang haram indon jongos species kuat bersinetron.

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2019 05:32 PM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 17-9-2019 09:34 AM

Taktik menangis pun tak dilayan
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2019/09/497649/taktik-menangis-pun-tak-dilayan

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 17 September 2019 @ 5:13 PM

Rizanizam Abdul Hamid
mrizanizam@hmetro.com.my


Antara kanak-kanak yang ditahan JIM dalam Ops Bersepadu di Jasin hari ini.  FOTO Muhammad Zuhairi Zuber.

WANITA pendatang asing tanpa izin (PATI) menangis teresak-esak sambil berjalan sejauh kira-kira 200 meter dengan mendukung anak perempuannya berusia dua tahun selepas ditahan dalam satu serbuan Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) di Jasin hari ini.

Bagaimanapun, tindakan simpati wanita berusia 23 tahun itu untuk meraih simpati gagal memujuk pegawai penguat kuasa JIM untuk melepaskannya.

Wanita itu ditahan dalam operasi bersepadu di sebuah tapak pembinaan rumah di Jasin Bistari kira-kira 1 tengah hari.

Dia diminta kembali ke rumah kongsinya bersama anaknya itu sambil ditemani pegawai JIM untuk mengambil pakaian sebelum kedua-dua mereka ditahan.

Penolong Pengarah Imigresen Kanan (Ketua Bahagian Penguatkuasaan) Nar Azaman Ibrahim berkata, operasi membabitkan 39 pegawai JIM itu dibantu 30 anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) itu tertumpu di dua tapak pembinaan rumah di Durian Tunggal, Alor Gajah dan Jasin Bistari, Jasin bermula 10 pagi hingga 2 petang.

Hasil serbuan di kedua-dua lokasi, 92 pekerja asing warga Indonesia, Myanmar, Bangladesh dan Pakistan berusia antara dua hingga 46 tahun ditahan.

Turut ditahan adalah pengurus lantikan (sub manager) lelaki berusia 28 tahun atas kesalahan melindungi pekerja asing mengikut Seksyen 55(B)(1) Akta Imigresen 1959, katanya selepas tamat operasi bersepadu itu di Jasin hari iini.

Menurutnya, kesemua PATI yang ditahan itu disiasat mengikut Seksyen 6 (1)(c) dan Seksyen 15 (1)(c) Akta Imigresen 1959/63 kerana tidak memiliki dokumen perjalanan yang sah serta tinggal lebih masa dan Perkara 39 (b) Peraturan-Peraturan Imigresen 1963 kerana berkerja secara tidak sah.

Semua mereka dibawa ke Depot Imigresen Machap Umboo untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Kita akan terus melaksanakan operasi seperti ini dari semasa ke semasa di bawah Program Pulang Ke Negara Asal (Back For Good) bagi memberi peluang kepada warga asing yang melakukan kesalahan mengikut Akta lmigresen 1959/63 untuk pulang ke negara asal secara sukarela mengikut syarat-syarat yang ditetapkan, katanya.

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la tak layan. Hati kena kental
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:41 PM | Show all posts
bagus mcm tu..kerja mcm diaorg ni kene kuat tak bole
mudah kasihan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya JIM pn dh masak dgn perangai dan sandiwara PATI ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoii apo{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:49 AM | Show all posts
Dah balik sana nanti dah boleh jadi pelakon sinetron.. heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 08:22 AM | Show all posts
dah biasa hadap kan..haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 08:54 AM | Show all posts
heran aku berpusu2 diorag nih kat mesia..... rasuah la ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:03 AM | Show all posts
hujung2 nnti kata jerebu asal sarawak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 09:12 AM | Show all posts
yindon mmg drama..bibik aku kantoi curik cincin nangis meraung mcm ape..siap pukul2 kepala sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 10:14 AM | Show all posts
masa kena tangkap nangis2 tu kamera ada zoom in zoom out banyak kali tak
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:51 AM | Show all posts
drama tamil

kalo masuk court pun macam tu la drama diorang
berjejeh2 air mata & hingus
betapa sedihnya hati

apa ingat laku sangat ke air mata ko tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 01:22 PM | Show all posts
pnah tbaca pairoparia kata majlis prbandaran ada kuasa imigresen...prfffffffffffffffffffffftttttttgggggggh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:20 AM | Show all posts
ketambangkang replied at 18-9-2019 09:12 AM
yindon mmg drama..bibik aku kantoi curik cincin nangis meraung mcm ape..siap pukul2 kepala sendiri

hahahah... over nyaa. mcm citer tamil plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon sial bangsat keparat dan menipu bersenitron bagai berpisah teda...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Indon sial
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 19-9-2019 01:48 AM
Indon sial bangsat keparat dan menipu bersenitron bagai berpisah teda...

Indog sial memang jaguh bersinetron sambil berbohong sambil gelek berdangdut.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 07:52 AM | Show all posts
Dua malam lepas...ada serbuan kat area saya. Kali ni derang tak buat mlm2 atau tengah pagi buta tapi derang pantau dari petang dan serbu time Maghrib. Ramai yg kena...ujung2 mengutuk juga la pegawai tu kenapa buat time Maghrib, tak hormat waktu la bla bla bla. Yg derang dok lepah mengeteh, membawang kat warung2 tepi jalan time Maghrib tu tak pa pulak. Bila kena kaup pandai pulak kata org tak hormat waktu solat. Bangang abadi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096724s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list