Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7867
View
144
Reply

"Tolong Cari Sat Mangkuk Ni!" - Syatilla Melvin Berang Dituduh Jual Produk Beracun

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2019 10:06 AM | Show all posts |Read mode
Berang dituduh memasarkan produk kosmetik mengandungi merkuri, Syatilla Melvin menggesa peminat mencari siapa gerangan individu yang menuduh beliau menjual gincu bibir yang dikesan mengandungi bahan berbahaya itu.









  



Isteri kepada Shaheizy Sam itu juga nampaknya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan mahkamah kepada individu tersebut dan menggesa individu tersebut mengemukakan bukti kukuh jika produk kosmetik keluarannya benar-benar mengandungi bahan berbahaya tersebut.



Berang dengan tindakan individu tersebut membuat khabar angin yang mungkin menjejaskan periuk nasi beliau, Tilla memberi amaran akan membawa perkara ini kepada pihak polis.








Namun, tidak sampai satu jam Tilla memuat naik post tersebut, individu tersebut dikatakan telah tampil membuat permohonan maaf atas tindakan melulu yang dilakukannya.





  



Dengan kapsyen berpagar #takutmukakenasagatlettew, Tilla menerima permohonan maaf dan berharap peristiwa itu tidak akan berulang kembali.



Syatilla Melvin bersama adik-beradiknya yang lain iaitu Syafiqa, Syifa dan Syida Melvin telah menjalankan perniagaan kosmetik yang diberi nama Kekasih.



Jika benar produk kosmetik mengandungi merkuri atau bahan merbahaya yang lain sila kemukakan bukti kukuh sebelum menyebarkannya di media sosial, kalau tak, lain pula jadinya! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:09 AM | Show all posts
hahaha...acik2 bawang bab2 memfitnah kasi la situ...mmg No.1 ...hujung2 jilat balik ludah, menggigil2 takut kena saman...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali bg bukti saintifik.. Baru tak ada artis berani sagat muka dan duduk diam menikus.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:21 AM | Show all posts
aku ingat akak ni akn tunjuk bukti sahih.. tp ujung2 mintak maaf pulak.. cehh..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahah..rempitnya lahai...camne la si laki tu leh terpikat...awwww I takut kena sagat
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:36 AM | Show all posts
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn lipstick retis2 yg lain termasuk MUA yg tersohor tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka2 kau je tuduh ada mercury. Bosan lyn netizen miskin ni kalau product oem habis semua kene selar ada mercury
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ganas Tilla ni.. Hehe.. Tapi she stands up, that's good.. Benda ni benda serious, wajar la tindakan Tilla tu..benda melibatkn sumber rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Pm nama company uols. Kilang oem skg byk tipu. Cth naufara tu beratus ribu dah kaut duit
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:46 AM | Show all posts
setilah ni bila bercakap nmpak sgt pprt nya...

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:53 AM | Show all posts
kasaqnya bahasa tilla.. camne lah sam boleh tahan
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:01 AM | Show all posts
Org2 kat twitter nie mmg suka menunjuk cam tahu semua benda. Dah ugut nak kena saman baru menggelabah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Sapakah mua tersohor itu? Yg baru2 ni buat master class kah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Bkn deyol buat kat kilang jenamasendiri.com tu ke?chuols kerja situ ker?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp i rsa ni part of marketing strategy jerr
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:27 AM | Show all posts
i ada beli kekasih ni, mmg best uols, x kering bibir.. tanjat iols klu ada mercury.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:28 AM | Show all posts
laa beriya aku ingat budak tu nak tunjuk bukti merkuri. cheh buat malu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:29 AM | Show all posts
Edited by freyayong at 14-10-2019 11:31 AM

buat test mercury cmne tu... ramai sgt yg buat test2 kat umah je.. senang terpedaya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:31 AM | Show all posts
Bahasa ko pun Tila, geleng kepala iols baca.
Tapi iols pun confirm la takkan beli product yang ntah dari kilang mana.
Sedangkan kembar 7G tu pun dah ada lipstick sendiri.
Asal ko ada duit, ko jadi la 'founder' apa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:31 AM | Show all posts
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

oooo ptot la marah beno pompuan pprt nih
aku mmg cukup x bekenan ngn dia ni
xdak class langusng

cara bercakap tau dah tin kosong

meluat aku wlpon aku ni org utara tp still aku xleh terima level kepoyoaan dia ni

org utara pnaggil ghempang
acah2 nak tunjuk dia ni ghempang
meluatnya lahaiiiiiiii
kalo naik kt explore mmg aku scroll laju2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123057s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list