Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6809
View
114
Reply

Haneesya Hanee Dikritik Buat Publisiti Murahan Guna Ayat Terakhir Sulli

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2019 01:59 PM | Show all posts |Read mode
Tak habis-habis lagi dengan kontroversi Haneesya Hanee ini. Dah beberapa minggu gosip mengenai gadis berkulit hitam manis ini telah menghiasi dada-dada portal media tempatan.


Terbaru, Haneesya Hanee telah menyatakan bahawa dia mahu menyahaktifkan Twitter kerana tidak mampu lagi menhan kritikan dan tohmahan netizen.



Kredit foto: Twitter



Namun begitu, apa yang membuatkan netizen marah ialah gaya tulisan Haneesya itu dikatakan telah diplagiat daripada kata-kata terakhir mendiang Sulli iaitu bintang K-Pop yang telah meninggal dunia kelmarin kerana dia telah mengambil nyawanya sendiri.





Rata-rata netizen bengan dengan Haneesya kerana seperti tidak sensitif kerana 'mengajuk' orang yang sudah tiada dan cuba meraih populariti dengan menggunakan teknik 'murah' seperti ini.



Kredit foto: Twitter


Walaupun menyatakan bahawa dia ingin memadam akaun Twitternya tetapi menurut hasil tinjauan, akaun media sosialnya itu masih boleh diakses.


Senangnya nak popular. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:01 PM | Show all posts
netizen rengsa dengan dia ni kan..

hahaha..  
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak relevan dah dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasar attention seeker ini perempuan. Tp I takut gak dia buat benda bodoh plak. Yg pasti semua ni engko yg start dulu. Myampah. Tolong tutup semua social Media n kalau nak Update Activity pun suruh la manager yg upload. Engko pasti tenang lepas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MsKathryn at 15-10-2019 03:33 PM

Yolah tu nk uninstall twitter apasal x tutup je akaun twitter tu... propa je
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:22 PM | Show all posts
Kalau sheols uninstall twitter, kat mana sheols nak meratib pasal sheols hitam?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:28 PM | Show all posts
dia lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:34 PM | Show all posts
indirectly nak habaq hang tengah depressed and akan ikut jejak langkah kpop tu ka apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-10-2019 02:22 PM
Kalau sheols uninstall twitter, kat mana sheols nak meratib pasal sheols hitam?

Hahahahahahha.. sejenis tongong dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:43 PM | Show all posts
kalau tutup twitter katne nak tayang itam lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:48 PM | Show all posts
unisntall je la semua apps...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
https://ohbulan.com/tak-jadikan-isu-kulit-gelap-badan-gempal-raih-perhatian-netizen-puji-cik-b/

Penulis ni perli si Haneesya ni. Dan apa yang dia cakap memang betul. Come on lah, cukup2 lah meratib pasal kena cyberbullying and pasal warna kulit.

Patutnya bakat yang menjadi modal. I dont think netizen kutuk dia pasal warna kulit pun. Netizen kutuk dia pasal dia ni selalu bagi komen bebal dkt media. And... Cer tukar manager to someone yang ada PR background. Your mother complicates the matter.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:58 PM | Show all posts
serious lah weh., ko tak perlu wat pape pun, insya allah rezeki ko melimpah ruah je dlm industri ni coz muka ko kulit ko unik. since ko buat propa camni, producer pun takot nak amek ko, kang tak de org nak tgk drama tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni bljr sampai mn..apsal nmpak bodoh naw..net dh meluat ngan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:09 PM | Show all posts
dh tau dia propa, si netizen ni peduli kenapa.. bior je la.. tk yah rt, reply bagai... netizen respon, lg la dia galak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bana la kau..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takda la nak nyebok sangat hal dia tapi rengsa je ada lagi yang nak back up. Tu yg nak juga reply kat org yg back up tu terangkan yg dia ni copy paste ayat org je. Dah la nak uninstall je bukan deactivate twitter. Macam la dia takleh log in di browser, di pc
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Apebenda la semua..buat2 xwujud je si haneesya hanee ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:38 PM | Show all posts
dia perlukan someone knowledgeable yg boleh revamp her image
not her mom though
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg buat org bengang sbb guna ayat Sulli.. Eiii tolong lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list