Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
6698
View
79
Reply

"Netizen Macam Keldai, Lembu, Anjing Dan Babi" - Kenapa Dengan Yasin Sulaiman?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 11:24 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG



"Keldai, lembu, anjing dan babi. Kita tak berdialog dengan orang-orang jahil."


Ada apa dengan kapsyen Yasin Sulaiman ini?


Menerusi Instagramnya, penyanyi itu dilihat mengumpamakan sesetengah warganet seperti haiwan berikut.




Kredit foto: IG




Memilih untuk tidak mengambil pusing kata-kata negatif dilemparkan di ruangan komen, sebaliknya Yasin lebih senang menganggapnya seperti berurusan dengan haiwan.


Siap diberi beberapa situasi bagi menjelaskan apa yang cuba disampaikannya.




Kredit foto: IG




Walaupun ada yang bersetuju dengan Yasin, namun dapat dilihat beberapa warganet kurang senang dengan perumpamaan digunakannya. Mana tidaknya, agar kasar juga bunyinya tu!




Kredit foto: IG




Ada yang setuju dengan Yasin? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:30 AM | Show all posts
agreed..netizen is lembu, keldai babi.....pakej....

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by damian_lee at 17-10-2019 03:35 AM

Chuolsss pun ada dalam platform dunia maya
Indirectly chuolss juga netizen .,,,


Even mufti pun ada dalam platform maya
Indirectly hes juga a netizen


Xhabis2 netizen netizen netizen ...
We ara All netizen as long as kita guna NET as our platform ...

Gitchuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:36 AM | Show all posts
agree tho..
sesetengah kalau komen memang otaknya seperti hilang ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 17-10-2019 11:33 AM
Chuolsss pun ada dalam platform dunia maya
Indirectly chuolss juga netizen .,,,


Setuju sis..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:45 AM | Show all posts
i oso a netizen

but i never unnecessarily leave a comment... kalo x perlu, xpayah komen..guna otak.....

but netixen spesis lembu, babi & keldai is yg nk komen benda2 yg melampau, x betul & menyakit kan hati org.....depa ni akan komennnnnnnnnn je kerja nya.......mostly benda2 negative lahhh

so they all deserve lembu, babi & keldai badge.....ala2 top fan badge
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia x kata specific kt sape2.. Sape makan cili dia rasa pedas. Yg rasa sentap tu pilih lah mana 1 haiwan kegemaran korang
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:49 AM | Show all posts
apply to all yg menggunakan NET.

agak kasar tp sesuai perumpamaan utk mereka yg semua pon ko nak komen !
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:49 AM | Show all posts
binatang2 itu adalah subset netizen lapar perhatian...sekian
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:50 AM | Show all posts
dia merujuk pada sesetengah netizen sahaja, bukannya semua. Dah memang betul pon. #WhyBother3x
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 17-10-2019 11:47 AM
Dia x kata specific kt sape2.. Sape makan cili dia rasa pedas. Yg rasa sentap tu pilih lah mana 1 ha ...

True..dia xckp kat ssiapa.ssiapa yg terasa tu dia lh orgnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 17-10-2019 03:45 AM
i oso a netizen

but i never unnecessarily leave a comment... kalo x perlu, xpayah komen..guna ota ...

Euwwww
Pengomen2 kat FB sekarang sangat2lah euwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:59 AM | Show all posts
Dia kata sesetengah netizen je..
So siapa makan cili dia terasa pedas!
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:10 PM | Show all posts
haaaaa...ni baru jujur directly...

memang manusia ni sejenis yang bila cakap berlapik sampai 40 tingkat pun tak paham.. sekali kasi direct, menggelupur mcm ayam kena sembelih n lepas tu nak sentap..

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 17-10-2019 11:45 AM
i oso a netizen

but i never unnecessarily leave a comment... kalo x perlu, xpayah komen..guna ota ...

Setuju sesangat.. Ada yg kejenya kaki komen melampau....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:31 PM | Show all posts
so.. yassin.. what are you?lembu?babi? anjing? keldai? how dare you cakap keldai bodoh.. keldai is a functional being.. sbb you pun guna internet as a platform.. so you considered as netizen jugak.. cuba specific sikit statement, ni nak pukul rata.. lapar perhatian???
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:33 PM | Show all posts
sekarang sendiri buat buat pun netizen jugak yg salah encik yassin ooiii..semua salah netizen lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeah. Berdialog dgn ikan di kolam i lebih selesa daripada berdialog dengan barangsiapa makan cili yang sehangat dosa beliau ittew
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan lupa membaca novel Tamar Jalis sesi berdialog dengan jin. Jin juga perlukan social media. Why hello there?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:46 PM | Show all posts
setujuuu
betul pun..
mesti ada yg sentap niii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113543s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list