Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5049
View
94
Reply

Rita Buat Laporan Polis Terhadap Pakcik Bawang.

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2019 05:25 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 21-10-2019 06:42 PM

Rita Rudaini membuat laporan polis terhadap pengguna media sosial yang didakwa memfitnah dirinya dan status taraf dua anak lelakinya.



Oleh Syafil Syazwan Jefri (Harian Metro)


PELAKON Rita Rudaini hari ini membuat laporan polis terhadap pemilik akaun yang didakwa memfitnah status taraf kedua-dua anak lelakinya di Instagram, semalam.

Rita ketika ditemui berkata, dia terpaksa mengambil tindakan itu kerana komen terbabit keterlaluan selain menjatuhkan maruahnya sebagai ibu dan wanita yang pernah berkahwin.

Saya terpaksa membuat laporan polis kerana komen individu itu keterlaluan. Sebelum ini, ada beberapa individu yang menghina dan menulis perkara yang tidak sepatutnya di Instagram.

Namun, apabila ada yang menyentuh mengenai anak saya, itu sudah melampau, katanya kepada Harian Metro.

Menurut Rita, dia meminta nasihat peguam sebelum membuat laporan polis.

Individu tidak bertanggungjawab itu mempertikai kesahihan taraf anak saya dan apabila saya rujuk peguam, dia menyokong tindakan saya untuk buat laporan polis, katanya.

Menurutnya, artis lain perlu mengambil tindakan sebegini sekiranya perlu sebagai pengajaran buat warganet yang tidak bertanggungjawab.

Sebelum ini Jasmin Hamid pernah mengambil tindakan sama apabila anaknya menjadi mangsa buli siber.

Butiran lanjut di Harian Metro





Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:32 PM | Show all posts
chance 2 get free money
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:44 PM | Show all posts
sapekah acik2 bawang itteww...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:46 PM | Show all posts
perlu ke nk laporan bagai...mesti police officer malas nk layan....

byk lagi kerja polisss
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jugak. Pengajaran utk org2 yg suka2 menghina org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:49 PM | Show all posts
aiyooo....nak buat report polis buat aje lah
ni sibuk nak bagitau reporter bagai
nak publisiti ler tuh
ohhh lupa dia retis
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawyer sheols ke tu? Hensem

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat diam2 tak boleh ke ritrud?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
walopun aiols nyampah nk mampos kat acik garit nie,,tudoh anak x sah taraf tuh mmg melampau yach!..taip ikot sedap jari jah

harus lar royani gune peluang nie utk upkan balek name yg sendu tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk tahan atas akta apaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:02 PM | Show all posts
nanti ada pulak thread bgtau yg lelaki tersebut jumpa rita & memohon maaf
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Hak dia, komen netizan tu pon melampau. Sedap2 je pertikai status anak orang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Overla sampai status anak dipertikai
Sikit sikit sudah laaa
Kalau tak suka unfolo je
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Komen je la elok2 kt ig org... klu nk keji org sgt dtgla ke forum cari.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:06 PM | Show all posts
kan da kena lapor polis...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka..bawang boleh tp jgn melampa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah 1st time acik rita x jaja cerita murahan psal laki sheol.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2019 06:25 PM | Show all posts
tuberoses replied at 21-10-2019 05:44 PM
sapekah acik2 bawang itteww...huhuhu

Peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan berkata, pihaknya memberi masa 14 hari kepada individu yang menggunakan nama akaun @ahmadsan81 di Instagram.

Kami memberikan tempoh 14 hari dari hari ini untuk individu itu tampil bertemu Rita, membuat permohonan maaf secara terbuka dan bukannya menerusi media sosial" - Harian Metro

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 21-10-2019 05:25 PM
Peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan berkata, pihaknya memberi masa 14 hari kepada individu ...

Yang penting loyar sheols yg hensem tu dpt 50% of the attention.. Walaupun radarku berdenting2 dgn bunyi guruh di background
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je rr...dh sampai jatuhkn maruah org tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111817s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list