Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
866
View
8
Reply

cek mileage kereta

[Copy link]

Author: mtbar5       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2019 11:04 AM | Show all posts |Read mode
Di manakah anda boleh menyemak keadaan sebenar dan mileage kereta sebelum anda membeli kereta Recond?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 11:03 AM | Show all posts
Lebih susahlah, sebab orang blh reset data tu. Kereta memandu di highway dan dalam bandar sejauh 10k mileage baza jugak.

Ingat kan ini satu faktor utk judge kan kereta recon ja. Cek juga leaks dan konponen Mekanik dia lah. Itu penting!

------------------------------------------------
Tool/Calculator mesti guna sbl beli kereta road tax and insurance calculator malaysia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 01:17 PM | Show all posts
nowadays susah nak confirm actual mileage on recond cars..sbb odometer tu boleh adjust ..susah nak dapat old car with genuine low mileage, but surprisingly byk kat dealers showroom ..
better bring car expert to check...on engine, suspension, gearbox etc..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke tahu actual mileage? Banyak tipu je. Kalau ikut umur kereta dan mileage tu tak logik, tipu la tu. Nak beli kereta secondhand sekarang pon boleh tipu cakap owner pertama jual. Gran kereta baru pon nama ada satu je sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 11:52 PM | Show all posts
Kira milage. Breakdown sampai sebulan seminggu dan sehari. Tgk munasabah ke tak. (credit to moderator dlm ni yg bagi tau).
Kalau kete Waja 2010 milage 70k, dalaman cantik, seat lembut, span2 semua soft lagi. MMg low milage la.
Tapi kalau bostler kiri kanan dah nipis, seat pu rasa nipis keras koyak. stering pun kesan daki kat 2&10, 5&7. Mmg selalu di pandu.
Takkan low milage. Rasa ragu2. Move on. Kete banyak. Anda cari yg anda rasa tak was-was.
Satu pembeli, beratus penjual. ..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 11:53 PM | Show all posts
MissVixen replied at 26-10-2019 10:57 PM
Boleh ke tahu actual mileage? Banyak tipu je. Kalau ikut umur kereta dan mileage tu tak logik, tipu  ...

Buleh gi JPJ, cek nama tak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:36 AM | Show all posts
rasanya dh byk tips aku bagi dlm ni utk pilih kete usedcar, selain milage, kena chek bahagian enjin, leakage, pedal brek & minyak, body alignment.... dll.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:40 AM | Show all posts
zulka replied at 29-10-2019 10:36 AM
rasanya dh byk tips aku bagi dlm ni utk pilih kete usedcar, selain milage, kena chek bahagian enjin, ...

ramai malas mencari dan tunggu disuap. senang tepek link je bro mod..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:30 AM | Show all posts
Boleh check mileage dan kondisi kereta recond jepun di https://recond.my/

Servis dieorng RM49.90 per report.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.137421s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list