Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
645
View
5
Reply

bajet repair kancil lama

[Copy link]

Author: vickyperkin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-10-2019 07:03 PM | Show all posts |Read mode

aku nak tanya pendapat korang yang otai2 pasal kete ni. aku nak repair kete lama aku. aku dh gi satu bengkel ni, dia list down semua spare part yang nk kena tukau then bajet dlm rm1500 katanya. pendapat otai2 mahai ke atau standard rege tukau semua spare part tu emangnye cegitu?
list tukau : lower arm depan x 2, steering rack 1 set, streering rack bush x 2pcs, anti roll bar bush x 2pcs, caster bush x 2pcs, absober, absober mounting, absober shaft cover, driveshaft kiri kanan, gear oil. bengkel ckp bajet dlm rm1500. mahal ke standard rege cmtu? aku xtau rege2 takut kena tipu maklom la pompuan.

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Duduk mana? Kalau duduk kawasan selangor,kl pergi beli spareparts di Van Li area segambut. Murah dan ori. Kalau nak yang tak ori pun dia ada jual. Pomen pon asyik singgah beli situ. Bila dah beli spareparts yang pomen tu listkan, bawak je jumpa dia dan bagi upah pasang.
Kalau perempuan elok bawak laki, kalau tak diorang macam nak tekan kita. Lagi2 pergi servis center. Ingat perempuan ni bodoh sangat agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 12:48 AM | Show all posts
topup sikit RM 1500 boleh dapat kancil lain.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 02:21 AM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 27-10-2019 02:25 AM

betul dah tu RM1500. Body pulak kalau masih okay lagi, cuci leklok (belajar cuci yg betul kat youtube), keringkan, kemudian sapu wax tiga bulan sekali. Basuh pakai shampoo yg ada wax tiap2 3 hingga 4 minggu. Tiptop kilat. Tyre shine jangan lupa. Bonet belakang bawah tayar spare tu jangan lupa check, pastikan takde air bertakung almaklumla kete lama getah dah keras kot2 ada leaking, (time sembur air tu jangan bagi banjir dekat sambungan body kete). Celah2 body kete, kesan cat terhakis pada birai pintu, kesan rockchips, maybe boleh timbul karat, check dan spray WD-40 siap2.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:28 AM | Show all posts
reasonable price... jgn lupa tanya warranty berapa lama..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:31 AM | Show all posts
MissVixen replied at 26-10-2019 10:52 PM
Duduk mana? Kalau duduk kawasan selangor,kl pergi beli spareparts di Van Li area segambut. Murah dan ...

if beli n pasang sendiri ok la style gini.....tapi kalau beli pastu baru nak cari pomen utk pasang, rasanya tak praktik dah zaman ni, silap2 lagi mahal dari quotation diatas, kalau kena kat pomen nakal di up lagi kos pemasangan.  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079316s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list