Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8507
View
138
Reply

"Dah-Dahla Tu Berlakon, Jadi Duta OEM, Kami Nak Ziana Zain Buat Lagu Baru.."

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2019 11:39 AM | Show all posts |Read mode



Tersenarai antara penyanyi senior yang masih berbisa, Ziana Zain adalah fenomena di era 90an dan awal 2000.


Namun, di saat ini, kerjayanya jadi caca marba. Tetap sebagai penyanyi, kemudian menjadi duta produk OEM dan seterusnya berlakon pula. Seakan tiada satu pun yang begitu melekat di ingatan peminat untuk bakat seni sehebatnya.


Itulah yang diutarakan oleh peminat penyanyi yang popular dengan lagu-lagu bernada tinggi ini.


Ig




Mengkritik bukan kerana faktor umurnya yang sudah mencecah abad atau suaranya sudah tidak seperti dahulu tetapi peminat menagihkan karya nyanyian terbaru darinya. Takkan itu pun tak boleh?



Ig




Menurut Ig Kak Bedah Tonggek, sudah 10 tahun Ziana menjelaskan dalam mana-mana temuramah bahawa dia sedang mencari material baru tetapi sampai sekarang, tiada pun album tersebut hatta 'single' sekalipun.


"Ziana Zain dah 11 tahun takde hits single, 17 tahun takde konsert solo, 18 tahun takda album solo, 20 tahun tak lead mana-mana box office film. Banyaknya lopong dalam karier akak." - Sepitsiput



Ig




Menurut mereka lagi, sedangkan artis sezaman Ziana sendiri seperti Aisyah, Sheila Majid dan Ramlah Ram mempunyai karya terbaru. Jika Ziana masih dengan lagu "Sekebun cinta..." peminat pun jemu.




Lebih dasyat, ada yang mencadangkan Ziana menyertai pertandingan Gegar Vaganza kerana lagenda Aisyah sendiri pernah menyertainya. Tiada salah pun kerana GV bukan sekadar 'comeback' tetapi untuk menunjukkan kehebatan menyanyi.


Ada pula yang menyatakan kekesalan kerana Ziana tidak sehebat Siti Nurhaliza sekarang.


Twitter



Malahan, peminat Ziana sendiri tidak merestui pembabitannya dalam lakonan yang biasa-biasa sahaja. Mereka lebih mendambakan lagu baru.


Ig




Wah! Kritikan bermanfaat sebenarnya, mungkin pengurusan Ziana Zain perlu mendengar komen sebegini untuk kelangsungan kerjanya kerana Ziana Zain masih antara penyanyi yang ditunggu-tunggu kemunculannya.- CARI


Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:52 AM | Show all posts
i ada dgr2 cerita.. sbrnya lagu dah siap, sheol masih tak ready nk release kan..
ala2 tak move on lagik ke camne? haihhhh.. kakG kakG.. bising dah kaki kipas mati dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe sheols risau single baharu sukar diterima oleh peminat2. Tu yg sampai ke sudah krik2 sajorrkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:08 PM | Show all posts
harap blh la terima kritikan ni sbg nasihat... ramai yg tggu kak ziana oiitt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:11 PM | Show all posts
mungkin single dah siap, suara dlm kaset tarik tinggi giler, cuma risau nanti buat live tarik tak sampai
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr rmai2 tu,  skli tgk dh mcm wan pulak
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mampoo lg ke nyanyi live
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 15-11-2019 11:52 AM
i ada dgr2 cerita.. sbrnya lagu dah siap, sheol masih tak ready nk release kan..
ala2 tak move on  ...

Move on kes ape chouls?sory meols terlepas train
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:17 PM | Show all posts
Sepesen jer dagu semua
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
larat lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:46 PM | Show all posts
macamana nk buat dagu mcm diorg ni secara natural? tingin jgk nk ade dagu runcing cmtu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:52 PM | Show all posts
tak kisah la yg penting lagu teredmak dia sekebun tu je la smpai abg jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:58 PM | Show all posts
Zaman dia dh abes la kut... but maybe satu lagu baru la tuk ubat hati peminat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Pencen terus je lah. Beli kebun buat homestay. Tanam jagung.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu je ayat i kepada kak G, PEMALAS!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 01:22 PM | Show all posts
adek2 semua dah bising kak zz xda album baru
bamnuar next year katanya nk kuar album baru
sempena umur heols yg ke 50
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh nyanyi lagi ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lovelytouch at 15-11-2019 02:02 PM

No doubt zz ni boleh nyanyi live dgn bagus. Kalau Madah Berhelah tu dia boleh perform key ori sambil duduk so whats the problem and akaq setuju 200% dgn statemnt ni kita tak nak another drama picisan dari zz. Kita x nak fesyen2 and tips2 jaga badan. Kita nak lagu baru. Lagu x boom u keluar next lagu sampailah jamil mampos. U PENYANYI OK! Gitttccheww
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah @sepitsiput mendoniaaaaa betul di IG skrg ye.. last kak Ziana kuar single lagu Pawana kn?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk GV je acik ziana...iols pasti jadi army acik ziana n Akan backup acik ziana Dari haters..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113383s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list