Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6098
View
335
Reply

[Tempatan] Pembeli prefer beli rumah jenis teres. Kawasan tumpuan Shah Alam, Klang

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2019 08:11 AM | Show all posts |Read mode
Jangka jualan melebihi RM7.5b


SHAH ALAM: Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (Rehda) menjangkakan penjualan unit kediaman melebihi RM7.5 bilion hingga hujung tahun ini menerusi Kempen Pemilikan Rumah (HOC).

Pengerusi Rehda Selangor, Zulkifly Garib berkata, RM7.5 bilion yang diperoleh sejak Januari lalu mewakili 12,000 unit kediaman di Selangor yang mana kebanyakan rumah terjual adalah jenis teres.

Kami dapati trend pembelian rumah semakin tertumpu di kawasan Shah Alam dan Klang.

Jadi, melalui penganjuran MAPEX 2019 Shah Alam/Klang ini, saya percaya ia mampu menyumbang kepada peningkatan unit kediaman dijual, katanya selepas pelancaran MAPEX 2019 Shah Alam/Klang di sini, semalam.

Hadir sama, Exco Kehidupan dan Bandar Selangor, Haniza Mohamed Talha.

Zulkifly berkata, melalui MAPEX kali ini juga pemaju giat menjalankan promosi dan menawarkan insentif menarik kepada pembeli.

Kami juga optimis sasaran jualan melebihi RM7.5 bilion yang ditetapkan sepanjang HOC berlangsung dari Januari hingga Disember depan dapat dicapai.

Malah, bagi Rehda pula disamping penawaran 10 peratus diskaun oleh pemaju, kami turut memberi pengecualian duti setem untuk surat cara pindah milik bagi pembeli yang layak, katanya.

Sempena HOC-MAPEX 2019 yang berlangsung 15 hingga 17 November ini di Pusat Beli-Belah Central I-City, 11 pemaju hartanah swasta mempamerkan pembangunan hartanah masing-masing termasuk di luar kawasan Selangor.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 16 November 2019
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 10:42 AM | Show all posts

kena sesuaikan keadaan, bandar duduk apartment
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Teres byk nyamuk lalat semut lipan ular lipas segala binatang2
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 10:45 AM | Show all posts
rasa nya golongan yg berduit ni akan pilih kawasan perumahan yg majoriti ikut kaum masing2, melayu akan tertumpu dekat kawasan shah alam, bangi dan putrajaya sebab majoriti penduduk di situ adalah melayu. Sekolah swasta/tadika yg menjadi pilihan mak pak melayu naik mcm cendawan. While cina plak suka kawasan yg majoriti puak derang seperti jinjang, kepong, balakong
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 11:45 AM | Show all posts
harga rumah semua macam lahanat
macam mana nak beli
barua sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 12:52 PM | Show all posts
renko replied at 16-11-2019 11:45 AM
harga rumah semua macam lahanat
macam mana nak beli
barua sungguh

Maki Zuraidah ,maki guan eng


guan eng cukup-cukup sial nampak ketara dia nak jahannamkan Malaysia dan mahu meningkatkan org2 cina di Malaysia utk tujuan undi,lama-kelamaan beri puak2 cina luar ni IC boleh saja nak mengundi. Beli JPN pula. Itu rancangan DAP nak jadi PM di Malaysia. Mrk sangka mrk akan berjaya tetapi mrk silap besar . Sebab sikap tamak dan gelojoh memang mereka xboleh disembunyikan ,nak pura-pura nak sembunyipun xboleh.

Dalam parlimen ,  Kota Melaka pernah kata "apa salahnya kalau Cina yang "jaga" Melayu "

Perhatikan ye  ko ko semua , sekor lagi yg amat amat ketara membenci Melayu dan Islam tu Resak.

Dengan rupa dengan segala laknat cukup lengkap.

Masa guan eng terpaksa tarik balik  kata-kata  ,cina guan eng tu sebut "maaf,tarik balik" ,cina Resak ni bangun bentak-bentak jerit kata "jangan minta maaf ,jangan tarik balik" ,masa tu guan eng hina Melayu dan Islam serendah-rendahnya.

Nak Undi dan sokong PH lagi ke ????????

Gelap masa depan kalau undi PH.

PH=DAP komunis.

Tunku abdul rahman punca semua ni,puak2 pendatang patut diberi taraf penduduk tetap sahaja. Tarik balik. Kita xpernah terlewat kan. lagipun sistem pendidikan pun nak ikut taiwan , yg hindu nak LTTE.

Melayu yang  sejati dengan bumi  tumpah darah.

Sia-sia  Melayu mati memerangi  musuh negara ,datang tunku abdul rahman dia janji dgn British terima tahi-tahi dari China dan India.

Dahsyat !
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 01:15 PM | Show all posts
klang? ibukota capital city pendatang asing?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat la kajian pasaran
Kalau buat condo kawasan perak dengan kedah..ko rasa
Lepas tu ko meratib rumah xlaku
Ikut la permintaan..dikawasan mana, jenis rumah macam mana
Kalau KL dan penang island, logik la rumah apartment dengan condo
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 02:29 PM | Show all posts

semua sial kapitalismenyusahkan orang je
xde satu pun menyenangkan rakyat
guan eng dgn teresak cock tu memang selamanya sial
tambah mak lampir tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Property overhang..banyak.. bukan sikit..
Nak salahkan developer 100% xboleh juga sebab biasa projek buat berdasarkan jangkaan harga bila projek siap..
Nak katuk, bagi adil sikit..katuk juga speculator yang speculate market..
Jadi la..property overhang..
Masing2 ada bahagian masing2 untuk dimaki
Acik zuraida tu dah buat terbaik juga.. Maaf acik iols maki acik dulu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 16-11-2019 01:15 PM
klang? ibukota capital city pendatang asing?

tempat kelly peria juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda ni berlaku bila masing2 kopiden dapat untung lebih bila buat investment dalam property tanpa ambil kira derive demand..supply kita elastic supply
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 16-11-2019 11:45 AM
harga rumah semua macam lahanat
macam mana nak beli
barua sungguh

Berapa range harga rumah landed tempat u? And you tinggal mana?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 03:39 PM | Show all posts
klang????...euwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 03:45 PM | Show all posts
Atata replied at 16-11-2019 03:13 PM
Berapa range harga rumah landed tempat u? And you tinggal mana?

Jenjarom sini pun dah atas 300k
apebendanya
pastu bukan besar mana
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Atata at 16-11-2019 04:30 PM

@renko Huhuhu sedihnya. 300k means kita bhutang ngan bank lbh kurang boleh jadi 400-500k jgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2019 04:06 PM | Show all posts
ada duit beli la rumah area situ utk investment
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
area klang shah alam banting..
bertambah lah jem gegiler kat kesas..elite..nkve
skve tu..jap lagi jem lah tu..
bayar tol pon jem..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 16-11-2019 04:06 PM
ada duit beli la rumah area situ utk investment

investment..kalau shah alam ok lagi..tp tgk area mana..
kalau klg..rasa lum lagi..sewa masih murah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 16-11-2019 04:00 PM
@renko Huhuhu sedihnya. 300k means kita bhutang ngan bank lbh kurang boleh jadi 400-500k jgk

mane.. selalu 2x ganda. tapi kalau u amek loan tempoh pendek boleh la cut sikit. cam 10 tahun ke.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090449s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list