Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6893
View
184
Reply


'Hanya Mampu Bawa Kedai Mamak' - Pengasas Kosmetik Dedah Kenapa Tak Suka Lelaki Melayu

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-11-2019 11:54 AM | Show all posts |Read mode
Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghina lelaki Melayu.


Kredit fotoG





Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan  meluahkan rasa marah.





'Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan' jawabnya.

'Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining' tambahnya.




Kredit foto: IG






Bagaimanapun, selepas video itu diupload di Twitter, ramai netizen terutamanya lelaki mengecam beliau.


'Dia sebab tu dia kata taknak lelaki melayu sebab laki melayu takleh survive mengada dia. Kau po cari matsalleh la'

'In fact lepak mamak just showing how humble you are'


Kredit foto: IG




'I pulak x suka perempuan melayu sebab ramai dah barai dan lobos'. P*ndeklah ,kalau aku kuar video ckp mcm ni,jadi chaotic hidup aku 7 hari 7 malam kene ambush dengan feminist'



Kredit foto: Twitter







Bagaimanapun, followers dan penyokong beliau terutamanya wanita mempertahankan kenyataan tersebut.




'Masing2 ada preference sendiri, nak lelaki yang macam itu macam ini semuanya pilihan. Nk lelaki melayu cina india mat salleh tiada masalah'

'Lagi bagus dia jujur dari couple lepastu kena tinggal nanti korang cakap women are trash pulak'

'She works hard to get loads of money, its her choice to prefer what kind of men. Sukahati dia la taksuka mende, suka mende. Busuknya hati masing2 kat komen'


Kredit foto: Twitter





Selera masing-masing, tapi janganlah sampai mengutuk kedai mamak, sedangkan YDP Agong pun suka kedai makan mamak sis. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengasas produk apa dia ni? Timbang kilo ke?  Kemain tastee. Tapi sekarang ramai je lelaki melayu kaya rayaa.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:59 AM | Show all posts
tehtappp wajah desa nan permai
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually ni ayat sugar baby
Who cares
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:02 PM | Show all posts
tgk ig muka dia macam farah nabilah yang tak siap
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
timbang kilo?????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2019 12:10 PM | Show all posts
Board of directors at Goldsky by Sara Anna
Owner and Founder at Sara Anna Beauty Parlour


Ini produk kosmetik dia, sengaja tak dimasukkan dalam artikel sebab tak nak promote kosmetik timbang kilo
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow tingginya darjat sis!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:13 PM | Show all posts
produk timbang kati ni bila la nak dibanned kat malaysia ni??banyak sngat sampah sarap
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:13 PM | Show all posts
kejap muka cm bini pokjue kejap muka cm fawaa pms..muka xstabil btul..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Org mcm ni pn ada followers jgk..?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:24 PM | Show all posts
laki manala yg dia tgk asik pegi mamak tu
padahal yg aku nmpk mana2 yg makan mamak budak2 skola je dan budak2 tumpang wifi nk siapkan kerja kursus 5min, selebihnya update fb
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:24 PM | Show all posts
padahal mat salleh yang diagungkan tu taraf marhaen jugak kat negara sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 19-11-2019 12:07 PM
timbang kilo?????

X salah mcm bengkung sajat.. Tak salah aku.. Dia ada jual seluar bagi bontot nampak bulat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:37 PM | Show all posts
cakapla nak besar, panjang....kan senang
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut tgk kulit muka dia.. Bersinar mcm org minyak versi puteh.
Muka dh repair sana sini pun masih hodoh
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pffttt. Lepak makan kat fine dining pun tapi hakikatnya tipu sana sini pinjam sana sini nak buat haper. Baik lepak mamak tapi kocek penuh RM ke Dollar ke. Dia ni pun harapkan jual product timbang kati acah2 berjaya pulek. Fine dining sgt tapi balik rumah cari nasi putih ikan goreng sayur masak lemak dgn sambal belacan jua akhirnya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya aku kesian kat lelaki Melayu.. Yg buruk tu ada.. Tapi habis semua lelaki melayu di cop buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-11-2019 12:28 PM
X salah mcm bengkung sajat.. Tak salah aku.. Dia ada jual seluar bagi bontot nampak bulat.

ingatkan setanding product loreal paris ke apa ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 19-11-2019 01:09 PM
ingatkan setanding product loreal paris ke apa ke

Aku kenal dia sbb nama dia ada mention kat bod gossip media sosial.. Aku skodeng la ig dia.. Mcm ermmm.. Boobs filler...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112523s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list