Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8293
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 11:57 AM | Show all posts
e.gurl replied at 20-11-2019 11:51 AM
hmm... first diorang dah ada login details acc uolls (yg ni xsure la how they tapped it... a lot o ...

macam mana scammer tu tahu login details chuols in the 1st place? benda yg sama lah dia apply....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:58 AM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 11:55 AM
I ada good idea. Kalau dah confirm u on the phone ngan scammer, you cakap slow2 macam bisik tunggu ...

I dah layan dah scammer tu sbb dia kata dia dekat depan rumah i
Nak sita rumah
I nangis2 haha
Dia cakap takpe kak jangan nangis sy boleh tolong
Akak bayar duit sy bg balik rumah akak
Then i kata, sy ada dalam rumah ni mana awak? takde pun
Terus dia letak tett tett tettt
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:01 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:54 AM
Dasyatnya... Tu yg buat mangsa takut.

Memang takut sangat2 sampai terketar-ketar
Menggigil-gigil tangan i dalam masa yg sama masa first time dapat sms tu
Kali kedua dan ketiga dpt sms tu i tak kisah dah sbb tahu dia ugut je
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:58 AM
I dah layan dah scammer tu sbb dia kata dia dekat depan rumah i
Nak sita rumah
I nangis2 haha

You cakap la dia soh pergi mampos. Sapa suh buat mistake. Suh dia call polis. Comfirm dia give up.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:08 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 12:06 PM
You cakap la dia soh pergi mampos. Sapa suh buat mistake. Suh dia call polis. Comfirm dia give up.

Dorang ni pandai, u ckp report polis kang dia ckp dia mmg ada kat balai polis
So u kena lagi bijak dari dorang
Jgn bagi muka kat scammer ni
Kasi hajar (bak kata buk hetty koes endang)
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:08 PM | Show all posts
Orix replied at 20-11-2019 11:57 AM
macam mana scammer tu tahu login details chuols in the 1st place? benda yg sama lah dia apply....
...

Wow... tu maknanya full leak info on banking details semua orang... Big data breach or insider info.Big accuse gaks tu. I tak rasa it was that big breach.
Kalau tak dah lama yang ada duit juta2 tu jadi mangsa. Ni yang kena mostly level marhein ajer.

Ni yang i pernah baca on hacking bank details. Sebab tu bukan semua orang kena.
https://www.makeuseof.com/tag/methods-hackers-bank-account/



#my5cent
#noviceinsight
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:10 PM | Show all posts
ntah2 kan
org bank sendiri yg jadi scammer

hmmm...

cmne boleh tahu user ID kalau x guna nama sendiri
contoh user ID : GarudavsHarimau20 padahal nama tuan punya account Siti Zaleha Nur Akmal binti Yasin
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:11 PM | Show all posts
noell replied at 20-11-2019 11:12 AM
masalahnya dia kabo mahkamah tinggi kl
sekali tuh aku dpt panggilan dari mahkamah kola teganu l ...

hahaha... nmpak sgt la nak menipu tapi cuti kat malaysia pon x tau.. hahaha.. tapi kan..iyer, masa kes staff mahkamah kena scammer tu..x silap citernya scammer ni guna nombor dan nama staff mahkamah tu.. end up.. staff tu pergi buat report polis ke apa..sebab org guna nama dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:16 PM | Show all posts
syadail replied at 20-11-2019 11:40 AM
wow thanks info.

Selalu i google je nombor tu. nnti adalah yg dpt call dr no. sama bg info scam ...

I dah uninstall truecaller bila ada org inform yg truecaller ni pun simpan n kumpul data kita n semua n boleh jual pd org luar.
so apps2 yg cam ni I dah x percaya n xkn install kecuali gov kita yg buat n mereka lindungi segala data.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:21 PM | Show all posts
Lynn9 replied at 20-11-2019 09:03 AM
hahaha yg ni kelakar...i pun pernah gak, sampai my fren called ckp "wey, aku punya kawan ada depan ...

Kesian, mesti sampai kecut2 petai tu dia tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:25 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 20-11-2019 09:06 AM
Yang baghal tu Maybank2u memang takde mekanisme untok tapis scammer dari login.  Unlike other apps m ...

Shoppe mmg susah, nak buat apa sume dia mintak otp
Contoh shoppe pay, nak login pun kalau lupa pswd dia hantar otp kat no phone yg didaftar
Shoppe mmg selamat
Seller hantar brg salah ke apa ke kita tekan je butang return/refund pastu isi lah from ke apa
Then attached 1 atau 2 gambar
Dia akan proses
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
polluxsstar replied at 20-11-2019 12:10 PM
ntah2 kan
org bank sendiri yg jadi scammer


Dorang takleh operate 2 place at the same time. Pastu electronic takleh trace balik kt dorang. Bank boleh monitor suspicious activity dorang guna bank computer. Actually every activity dorang guna eletronics kt bank is recorded in the server history including laptop sendiri. Guna jer bank Wifi, every browsing history is pre-recorded.  Dorang work with local syndicate.

Semua commision dorang is paid in cash.

Kalau tak caya, cuba tanya sebab apa bank career professionals needs a big safe kat rumah.

Nak tau sapa terlibat? Senang jer.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:34 PM | Show all posts
abangadek replied at 20-11-2019 10:05 AM
kawan ofis i pn penah kena scam, habis gaji 1k.. tp dia mmg noob pn scam tu suruh bt pengesahan ...

Noob sgt tu, sila azan dekat telinga dia bagi noob tu kelam kabut berambus dari dalam diri dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 20-11-2019 10:27 AM
Ya perasan juga. Iols uninstalled apps cimb tu, pakai browser je. Nak pakai TAC thru sms

I mmg tros tinggalkn cimb rm100 je. Takott
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:38 AM
The negative side, hutang habis bayar tp bulan2 ikat perut la tak mkn, tak apa sbb duit dah habis  ...

Kenapa bulan2 pulak?
Kan gaji masuk bulan2..
Duit yang dah transfer ke biller tu kan lump sum duit dr gaji bulan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:48 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:48 AM
Wokies.. Senang mcm ni... Kena balik alor setar dulu kemas kini ASB

better guna myasnb je.. FOC..
kalau transfer online dari bank kena charge..
transfer la berapa banyak kali nak transfer pun..
myasnb tak boleh withdraw..
cuma tambah pelaburan je..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:50 PM | Show all posts
polluxsstar replied at 20-11-2019 12:16 PM
I dah uninstall truecaller bila ada org inform yg truecaller ni pun simpan n kumpul data kita n se ...

Haritu i ada tengok tv, then ada iklan yg kalau kita taknak terima call ke apa
Tapi i tak khusyuk
SO nnti klu ada lg iklan tu i nak tgok apa cara nak buat bg tak diganggu oleh scammer2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 20-11-2019 09:48 AM
scammer ni ada dua kelompok...

1. scammer jantan

aduh ko ni..org kelam kabut mintak duit mana ada mood sume nk berphone sex bagai. bebird pon jd kulup je..angkat pon x naik..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 20-11-2019 11:17 AM
sila la delete sis arituh ada poremer crita scammer ngamok dgn dia transfer abih duit dia masuk tn ...

La... Susah la nak bayar bil bulan2...
I ni semua bil kat rumah i yang bayar....
En husband transfer duit dr account dia ke account I aje....
TNB, air, unifi, digi, insurance(6)... 10 sms tac .. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:20 AM
Ada, i nak beli barang tu, then kan nak keluar tu u kena pilih payment option
Then i pilih cash a ...

I beli barang or bayar booking hotel/tiket flight pakai kad kredit aje...
Tak berani nak pakai debit card....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077539s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list