Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8063
View
160
Reply

Didakwa Terlibat Kes Tipu Jual Beli Tanah Di Hulu Langat, Datuk Red Disaman!

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 10:20 AM | Show all posts |Read mode
Nampaknya, ahli perniagaan Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red yang juga suami kepada penyanyi Adira sekali lagi berdepan masalah apabila dituduh terlibat dalam penipuan satu kes jual beli tanah di Hulu Langat, Selangor sehingga disaman.




Kredit foto: MStar




Menurut peguam mewakili mangsa, Bhavanash Sharma, mangsa telah membeli tanah melalui Datuk Red dan rakan perniagannya Shamshurina Suhaimi pada Januari 2016 termasuk menandatangani enam perjanjian dan membuat bayaran penuh sebanyak RM234,000 ke akaun syarikat Datuk Red.


Tetapi, sehingga kini nama tanah tersebut belum dipindahkan ke atas nama mereka.


Bhavanash juga mendakwa Datuk Red menggunakan peguam Sanisah Abdul Sani yang tidak memiliki Sijil Amalan Guaman sah dan firma guaman Iszam Kamal & Hazlan yang tidak dibenarkan beroperasi sejak Mei 2015.




Kredit foto: Carian Google




Lebih malang, Datuk Red dipercayai telah melakukan penipuan terhadap 120 mangsa melalui cara sama, kata peguam tersebut kepada mStar Online.


Susulan itu, Bhavanash Sharma yang mewakili salah seorang daripada mangsa telah membuat dua laopran polis pada 10 November lalu.


Khabar angin penipuan Datuk Red telah lama bertebaran sejak September 2017, tetapi tidak ada sebarang saman atau laporan polis difailkan ketika itu.








Jika benar kes penipuan ini, semoga mangsa-mangsa mendapat keadilan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:24 AM | Show all posts
tak per tokbured adirot masih syg dan dahaga kan belaian mu bt salah pn dirot x kisah janji anak no.2 2020
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:40 AM | Show all posts
so lepas ni adira proceed tak cerai?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:41 AM | Show all posts
based on his attitude pun berita ni not a surprise pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab ni kot adira mintak cerai aritu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
No wonder kaya raya org yg kaya ni tp mcm xbuat apa2 mmg something wrong la
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dah lama pokok bergoyang dia ni penipu, baru sekarang naik kes. Gasak la di mahkamah. Seronok ke nipu duit orang apatah lagi orang tua kat ceruk2 kampung tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:11 AM | Show all posts
ewww... patut laa dinding kotor pun tak peduli...
dah biasa makan hasil gitu... ehh tetibe
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan takat dinding umah kotor, hati pun kotor makan duit x betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh adira, look what you got yourself into {:shy
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:27 AM | Show all posts
Bini-bini tetap masih sayang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:33 AM | Show all posts
zaman skang melayu nak kaya kena jadi

1)artis
2)founder timbang kilo
3)scammer
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:40 AM | Show all posts
tok red ni keja ape sebenarnya
siap ade dato lg koooo
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kne saman juta2 ke belas2 juta pun xpa sbb ada bini2 tokred tolong sorg sikit
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:49 AM | Show all posts
emmm...demi masa depan anak2 x jadi cerai..keluar cita ni...masih nak lagi ke adira..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 21-11-2019 11:33 AM
zaman skang melayu nak kaya kena jadi

1)artis

4)datuk(sng nk tipu org kg jual tanah)
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:22 PM | Show all posts
Sedap ker makan duit haram? Kesemua 10 anak tu ko bagi makan guna duit hasil tipu orang ker?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:29 PM | Show all posts
Patutlah skrg ni terus tekan button agama... terus up diri muslimin yg beriman, tawaduk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:31 PM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 21-11-2019 12:32 PM
afie_m replied at 21-11-2019 11:49 AM
emmm...demi masa depan anak2 x jadi cerai..keluar cita ni...masih nak lagi ke adira..

teringat tengok gambar meloyakan tok red tak berbaju aritu...

pi sambar ust. hamadi jela adira... kalau ko suka laki yg kulit tanned cenggitu..
bujang pun bujang... ade tanah yg diusahakan lagi(tengok IG dia berkebun)..
bukan hasil menipu tanah orang sana sini mcm laki ko skang...

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg camner dira.... proceed or full stop
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.298417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list