Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2944
View
63
Reply


Padu! Warganet Puji Mangsa Buli Balas Pukulan Si Pembuli

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2019 10:08 AM | Show all posts |Read mode




Kes buli pelajar sekolah seakan tiada noktahnya. Terbaru, satu rakaman video berdurasi 30 saat memaparkan pergaduhan antara mangsa buli dengan dua rakan sekolah tular di media sosial.







Tidak tahan dibuli termasuk dipukul sejak sekian lama, mangsa berusia 14 tahun itu akhirnya tampil membuat laporan di Balai Polis Pasir Puteh.


Susulan laporan itu, polis menahan 10 pelajar Tingkatan Dua di sebuah sekolah agama di Pasir Puteh bagi menyiasat kes buli, jam 11 pagi semalam.

Memetik Berita Harian, Timbalan Ketua Polis Kelantan, Senior Asisten Komisioner Abdullah Mohammad Piah berkata, kejadian buli itu berlaku apabila mangsa dipaksa menyiapkan kerja sekolah rakan-rakannya itu.


Mangsa enggan menurut arahan rakannya kerana cuti sekolah akan bermula menyebabkan dia dipukul beberapa kali dengan kaki dan tangan.



Sementara itu, BERNAMA melaporkan bapa mangsa Mohd Khairul Anuar Razak, 40, berkata, ini adalah kali kedua anaknya dibuli. Kejadian pertama berlaku pada awal tahun ini.


Pada kali pertama, dia tidak membuat laporan polis kerana diselesaikan secara muafakat antara beliau dengan pihak sekolah.


"Saya tidak menyangka kejadian seperti itu masih berulang buat kali kedua," katanya.








Tinjauan komen mendapati, rata-rata warganet berpuas hati apabila mangsa membalas pukulan pembuli-pembuli terbabit.












Kes berkenaan akan disiasat di bawah $eksyen 147 Kanun Keseksaan. Pihak polis memandang serius kes buli kerana ia akan menyebabkan mangsa trauma.


Pihak polis juga meminta ibu bapa dan guru supaya sentiasa memantau pergerakan anak-anak bagi mengelakkan kes buli berlaku kepada pelajar lain. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:17 AM | Show all posts
20x ulang tengok vdo tu.. biar yg membuli tu kena pukul banyak kali.  puas hatiiiiiiii akak dik non
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:41 AM | Show all posts
mana nak tengok ek vid tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:46 AM | Show all posts
pakai kopiah kot,, tapi merosakkan imej agama je..

padan muka kena hentak.. suka2 main muka n kepala orang. sampai melayang kena tendang..

mungkin mangsa tu sbnarnya dah diajar supaya jgn lawan tapi ni dah melampau..

sepatutnya yg baju hijau tu kena hentak kaw2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mudah2an semua pembuli ni mampus dilanggar lori tanah. Amiiin
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:11 AM | Show all posts
bagus budak ni akhirnya stood up..wahai mangsa2 buli sekalian, berani melawan balik bukan tanda korang tu pun pembuli tapi utk mempertahankan diri..meollss dulu pun penah dibuli dgan senior2 dorang dlm 15 org termasuk pengawas2 senior n aku sorang je junior yg ken buli time tu..last2 esoknya 1 skola bergaduh bertumbuk batch junior n senior sebab dak2 batch aku laki n pompuan sume nak balas dendam utk aku..tapi time senior2 nak spm pandai la melutut mnta maaf kat aku tapi aku whoareyusskan je..

n bila batch aku jadi senior kitorang 1 batch stood up bantah kes2 buli lagi2 bila pengawas2 batch aku nak membuli junior masa tme minggu orientasi..bangga gak la sebab batch aku pemecah tradisi zero bully kat skola tu sbab da berpuluh tahun skola tu sejak dibuka memang tradisi senior buli junior ni dah wujud..harap skang ni da takde kes buli la sbab da belas tahun aku habis skola ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
"mak bapak depa tak kena ke???.....takkan kami jer yg kena???"-mak apak bdk beskal lajak....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:22 AM | Show all posts
chicozinn replied at 22-11-2019 11:11 AM
bagus budak ni akhirnya stood up..wahai mangsa2 buli sekalian, berani melawan balik bukan tanda kora ...

mesti sekolah teknik nih..pdhal beza setahun je beria sgt senior junior korang ek..
kwn2 aku ramai teknik..in fact laki aku pon dari teknik..tau sgt dah budaya nih..skang xtau ah masih lagi ke x
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:23 AM | Show all posts
paku_karat replied at 22-11-2019 11:22 AM
mesti sekolah teknik nih..pdhal beza setahun je beria sgt senior junior korang ek..
kwn2 aku ram ...

bukan tapi skola asrama penuh la..nice try hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:24 AM | Show all posts
chicozinn replied at 22-11-2019 11:23 AM
bukan tapi skola asrama penuh la..nice try hehehehe

hahahaha.. sbp pon ada ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2019 11:29 AM | Show all posts
alaa replied at 22-11-2019 10:41 AM
mana nak tengok ek vid tu

video ada di artikel
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:32 AM | Show all posts
aku br tgk kat fb tadi budak2 sekolah berkopiah patah2kan kerusi sekolah..sedih tgk kelaku budak gini..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha. Bagus dekkk kau pandai rajin and lg tinggi fizikal dr pembuli kau tu. Semoga polis settle kan si pembuli dan mak bapak dorang sekali. Btw end of the vid yg hey hey hey suara prmpuan tu cikgu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:43 AM | Show all posts

maafkanku. tengok tadi click dari tajuk atas2 tu. tak nampak video dari situ.

puas hati memang tengok dia balas balik. rasakan. sedap aje ditendang-tendang muka orang tu.

yang baju hijau tu dok pukul sikit, pastu lari. pukul sikit lari. hakikatnya memang penakut tapi tunjuk macam hebat aje depan kawan-kawan. kurang ajar sangat!


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:58 AM | Show all posts
hujung2 mulut aku...haaa lagi...lagi...lagi....

rasakan!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:03 PM | Show all posts
chicozinn replied at 22-11-2019 11:11 AM
bagus budak ni akhirnya stood up..wahai mangsa2 buli sekalian, berani melawan balik bukan tanda kora ...

I like this storyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:16 PM | Show all posts
Khabib vs Mcgregor + Dillon denis
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:29 PM | Show all posts
iols macam dengo bunyi kepala si pembuli terhentak kat simen
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:31 PM | Show all posts
teringat dulu kes kat China.
pembuli kena campak dari tingkat berapa ntah. yg mencampak tu student yg pernah kena buli dgn dia.

yg pembuli dlm clip ni sikitttt je kena. patut dia pun kena campak dari tingkat 10 bangunan.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:42 PM | Show all posts
Hahaha. Melantuk macam bola muka sotong tu kena hempuk dgn kaki. Mesti bengkek seminggu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115822s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list