Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15089
View
262
Reply

Tak Cukup Dengan Susu Pisang! Neelofa Bakal Jual Nasi Berlauk Pula

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2019 10:23 AM | Show all posts |Read mode
Neelofa nyata merupakan seorang wanita yang 'business minded'. Apa sahaja peluang perniagaan yang nampak 'masyuk', sudah pasti akan diterokainya.


Bermula dengan kejayaan 'Naelofar Hijab', dia semakin duduk selesa dalam dunia keusahawanan apabila produk susu pisang 'Nilofa'nya turut mendapat sambutan yang menggalakkan.



Kredit foto: IG



Dedah wanita cantik itu pada Media Hiburan, dia mendapat inspirasi untuk menceburkan diri dalam industri Makanan dan Minuman (F&B) selepas melihat ayahnya yang sibuk mengusahakan Village Park.

Jadi bila saya berkesempatan untuk lalukan F&B ini, mengeluarkan produk yang very straight forward iaitu air, keperluan harian dan sebahagian dari gaya hidup. Mengapa tidak saya cuba.

Impaknya sangat luar biasa kerana terdahulu saya hanya fokus kepasa fesyen dan kosmetik. Jadi ini adalah yang pertama dan ia mendapat reaksi positif, jelas Neelofa.



Kredit foto: IG



Tak cukup dengan itu, Neelofa kini sedang dalam perancangan untuk membuka servis penghantaran menu harian 'fresh food' yang dikhususkan untuk sarapan pagi.


Menu hidangan yang sinonim dengan orang Kelantan, Nasi Berlauk. Setakat ini, kami sudah pun set up our central kitchen di Selangor dan untuk permulaan operasinya akan berjalan di sekitar Lembah Klang.

InsyAllah ia akan mula beroperasi Januari depan. Kita tengah test run dahulu sebabnya agak sukar kerana ia bermula seawal Subuh dan perlu diagih-agihkan kepada pick up point. Hanya tumpu kepada waktu sarapan sahaja. Nasi lauk Ayam, katanya lagi.



Makin kayalah Lofa! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Yassss. Kalau nasi berlauk i sokong
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
#EdisiBakalan
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
I love nasi berlauk
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Apak tiri dia pn dh mmg ad bisnes fnb kan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 6-12-2019 10:41 AM
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..

Screenshot_20191206_104628.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:47 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 6-12-2019 10:41 AM
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..

Sarcasm or not, this is the reason why artis2 ni meniaga dgn harga yahudi.
Sbb diorang tau, by all means, akan ade yg gile and beli walaupun janji bulan bintang.


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Biz baju masih on ke? Tiba2 semua benda nak buat... Xnak focus satu2 dulu ker.. kes susu belum settle
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Pusing dunia sana sini, bisnes pak tiri jua kau copy sungguh lah apa yang dikata kreativiti ni sejenis gifted, pergila kemana, timba ilmu, belajar itu ini, kalau Tuhan tak bagi jadi kreatif, hujung jual nasi berlauk jua
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:23 AM | Show all posts
waa seawal pagi lah rider kena bangkit n deliver. perghhh..
hya utk bekpes jer kan. so company structure n planning kena mantap. kalau lunch ok lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia jual apa2 je confirm org akan beli.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow nasi berlauk i loikeeee mesti sedap kalau masakan belah2 kelate ni

Bab2 makanan esp nasi2 berlauk ni meols xleh nak kutuk jahlop. Meols insan yg lemah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:29 AM | Show all posts

I share the same sentiment, acik
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ni sama mcm nasi air dingin/nasi kak wok ke apa ntah yg glam kejap. hrp2 olah la sikit jgn la ikut selera kelate sgt smpai belacan pun manis ting2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:33 AM | Show all posts
ko jual la apa yg ko nk jual jahhhh. selagi diri sndiri tak laku2, jual je bnda lain yg bole laku jah oiiiii... tp ns brlauk umi mmg sdap. fakta
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 6-12-2019 10:47 AM
Sarcasm or not, this is the reason why artis2 ni meniaga dgn harga yahudi.
Sbb diorang tau, by al ...

Halah halah halahhhhh si bumi tuh saje nak nganjeng jek
Yg sebenonye acik tak rasa pun mamat tuh kesah dgn jah ronsen neh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa lah yg sedap sangat berlauk tu. Blend je aku rasa. Sorry ye peminat nasi berlauk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-12-2019 10:47 AM

Ahahahahha...muntah hijau dh ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:50 AM | Show all posts
kaklimahcomot replied at 6-12-2019 11:33 AM
ko jual la apa yg ko nk jual jahhhh. selagi diri sndiri tak laku2, jual je bnda lain yg bole laku ja ...

mana nak beli nasi berlaku umi tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.656416s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list