Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4744
View
68
Reply

"Takut Orang Langsung Tak Nak Taubat" Hazeman Huzir Minta Tegurlah Secara Berhemah

[Copy link]

Author: Cari-Amiey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ffbeauties replied at 6-12-2019 06:41 PM
Tak semua orang bertuah macam ko yang dari kecik dah diberi dan ada didikan agama. Ko untung la  ...

Nak tuduh dato huzir tak bagi pendidikan agama cukup kat anak ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 7-12-2019 04:33 PM
Nak tuduh dato huzir tak bagi pendidikan agama cukup kat anak ke

Nak bagitau persekitaran dan perjalanan hidup setiap manusia berbeza.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 7-12-2019 04:59 PM

Nampaklah juga gaya orang balik mekah banding dengan hajah 2x tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 7-12-2019 08:36 AM
Oh scarynya statement uols,  judgmental much..
Dah nama pun hidup di dunia penuh dugaan dan caba ...

Betul sngt..x semestinya yang dapat didikan islam dgn sempurna sedari kecil tu akan mengamalkan ajaran islam sepenuhnya..berbalik juga pada hati dan iman seseorang tu jugak..kuat atau tidak nak hadapi godaan syaitonn ituu.. semoga haze n kite semua terus istiqamah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakcik tu tengok je. Terus dia assume pakcik tu judge dia. Sapa yg judgmental skrg ni? Lol
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Haze ni da taubuat nasoha ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 11:17 PM | Show all posts
indenial replied at 7-12-2019 12:24 PM
Pakcik tu tengok je. Terus dia assume pakcik tu judge dia. Sapa yg judgmental skrg ni? Lol

selalu nye orng ynag cakap orang lain judgemental ni..die sendiri mmg jenis macam tu...
bgi iols. kalau betul nak buat baik.. x payah pun bangkit kan issue ni ..smpai takut nak g masjid takut orang judge bagai..

it's simple.. kalau rasa takut rambut karat orang judge masa kat masjid dan kau ada niat murni untuk berubah, kalur je la balik rambut tu.. sebab x nak elakkan fitnah..

die ni attention seeker.. sorry to say..




Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by minahgempal at 8-12-2019 03:15 AM
lovelytouch replied at 7-12-2019 03:35 PM
REAAAALLLYYY??? Akaq mampu gelak ja dgn kenyataan adekk


Amboii panjang yer reaaaalllyy tu ek... Apa la tu agak yer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 7-12-2019 11:17 PM
selalu nye orng ynag cakap orang lain judgemental ni..die sendiri mmg jenis macam tu...
bgi iols. ...

True. Sedangkan kita kalau gi surau kat kampung2 memana pun nak singgah sembahyang, memang la ada pakcik2 yg akan tengok kita. Biasalah selalu yg dtg surau tu muka sama je tetiba hari tu ada org asing datang. Ni tambah pulak kau yang berambut putih masuk surau khuenz. Tapi dalam cerita tu pakcik tu takda pulak g approach dia cakap apa2 ke. Dia sendiri yang assume pakcik tu konon org tua tu judge dia. Pastu terus taknak g surau. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Org prejudis ke atau kau yg prejudis kat org haze? Haha takpela haze,  nk bertobat mmg bnyk cabaran,  nk istiqamah lagiii banyak cabaran
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:36 PM | Show all posts
Kau nak taubat, ko taubat la.. Yang ko sibukkan orang judgmental kat kau buat apa? Tak suka la orang yang suka victimize diri sendiri.. Yes, memang la slow2 berubah.. Kalau orang tegur ada benda yang ko buat masih salah, terima je la.. Tak boleh positive?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kivio replied at 6-12-2019 06:17 PM
Lahir Melayu Islam, rasa aku xperlu ada fahaman baru nak belajar solat segala.
Dah kerepot baru 'na ...

Contoh setat fb..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 6-12-2019 06:45 PM
kannn theols feeling Mizz Nina agaknya,
padahal dulu habis skolah rendah siap g kelas fardu ain t ...

I ada kwn lahir melayu islam anak diplomat.. Seumur hidup dok ikut parents postings overseas... Sampai cakap melayu pun gagap.. Bab agama apatah lagi.. Nak solat pun tonggang langgang.. (parents diplomat zaman dulu2 yg masih lg minum etc..).. Skrg ni kwn i tu baru nak belajar balik mengaji solat bagai.. Alhamdulillah.. At least sheols ada inisiatif nk belajar.. So jgn la judge semua org mcm ko..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 02:05 PM | Show all posts
I setuju kalau someone lahir muslim di malaysia , sekolah di smk tapi impossible tak tahu halal haram sbb subjek pendidikan islam tu wajib ambil. Kecuali kau ponteng atau tido.  I tak cakap pasal haze, i cakap something general. Tak semestinya kita mahu buat benda baik walau kita tahu, dan tak semestinya kita tinggal benda yang tak baik walau kita tahu. Dulu mungkin hati belum mahu, jadi guna istilah dulu aku jahil dan sekarang mahu belajar.

Orang yang nak berubah memang perlu keberanian. Nak berhijrah perlu ada guru. I doakan haze nekad berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
lovelytouch replied at 7-12-2019 03:35 PM
REAAAALLLYYY??? Akaq mampu gelak ja dgn kenyataan adekk

Ada tea nak di spill???
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 02:11 PM | Show all posts
sejenis bijak heshe nih. Caprice versi berhemah & nampak mahal, walaupun rambut kelabu very bitchy.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:28 PM | Show all posts
Themilo replied at 8-12-2019 06:11 AM
sejenis bijak heshe nih. Caprice versi berhemah & nampak mahal, walaupun rambut kelabu very bitchy.

heshe's a mediacore.. good thing is, heshe knows how toget attention...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:31 PM | Show all posts
aldinaa replied at 8-12-2019 06:05 AM
I setuju kalau someone lahir muslim di malaysia , sekolah di smk tapi impossible tak tahu halal hara ...

yes sis.. sangat setuju... like i said before. mmg impossible kat Malaysia ni orang x tau halal haram...orang cine ngn india pun tau apa consider halal dan haram utk orang islam.. but nak practice tu je orang lenjan...

dalam kes haze ni...x yah la cakap dah lupe nak solat macam mana..

eh hello.. kau google je la dulu sebab nampak sangat diri kau tu sangat x resourceful...

buat youtube boleh..tapi bende simple pun x tau..

saje nak create topic untuk perhatian..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetibe tingat kt ex GM... "Boss, dh pukul 1" (ingatkan sbb takut dia tak perasan nk solat jumaat).. pastu dia jwb "Takpe...doa saya panjang"..itulah pertama dan terakhir i ingatkan dia ... I pulak terasa judgemental dgn diri sendiri, memandang tinggi org berjawatan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lawaknya mengata orang judgmental tapi pakcik masjid tak bukak mulut pon kau dah cop 'pakcik judgemental'???? pastu pakat2 tambah msg 'mcm dia je confirm syurga'. logiknya yg suruhan tu tak nak buat suruhan ni culas yg sebenarnya perasan confirm syurga, dia rasa kebaikan lain yg dia buat dah cukup banyak utk outweigh dosa yg dia bangga gila buat sampai kena umum kat twidder, dia rasa dia special snowflake yg akan terpilih utk dapat husnul khotimah walaupon skrg enjoy tanpa batas. satu lagi lbr yg tudung nampak leher nampak anak rambut etc kebanyakannya pernah je pakai tudung litup tudung yg menutup aurat. tgk aje la contoh retis2 yg berhijrah, awal2 hijrah drastik tudung tutup dada, handsocks, stokin last2 ikut trend tudung jerut leher baju ketat, turban nampak leher telinga anak rambut, terbang terus pon ada. tu retis, yg tak retis ada yg penah sekolah agama, study uia, elok je tutup pastu lama2 buka situ sini. org judge ape yg dia nampak, benda biasa. kau judge benda yg tak nampak, hebatnya kamu!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095721s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list