Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1787
View
45
Reply

[Tempatan] AKHIRNYA PH mengaku tu dron bukan kereta terbang

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Betulkan persepsi, itu dron bukan kereta terbang - Tun Mahathir
Disember 08, 2019 16:03 MYT


LANGKAWI: : Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berharap agar rakyat dapat membetulkan persepsi mereka berhubung istilah yang digunakan terhadap pembangunan projek dron yang dijalankan di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan yang sering disebut sebagai kereta terbang.

Tambahnya, pihak kerajaan turut tidak memaksa mana mana pihak untuk menerima idea pembangunan terbabit dan sentiasa terbuka terhadap mana-mana cadangan atau kritikan yang disuarakan.

"Ramai yang silap sebab panggil sebagai projek kereta terbang. Sebenarnya ia dron besar, yang boleh bawa penumpang.

Rakyat tak nak, tak payahlah, kenapa nak paksa. Ini satu idea, kalau orang suka terima, tak suka tak payah terima," katanya ketika ditemui media selepas majlis ramah mesra bersama Ketua Jabatan dan pimpinan Pakatan Harapan parlimen Langkawi di Dewan Tan Sri Azizan Razak, Kuah, pada Ahad.

BACA: Kereta terbang atau dron? Mana satu yang betul

BACA: Kami malu nak pertahankan kereta terbang - Perwakilan Amanah

Semalam, perwakilan Amanah Pahang, Mohd Fadzli Mohd Ramly ketika membahaskan ucapan dasar Presiden di Konvensyen Nasional Amanah 2019 menyifatkan projek kereta terbang dianggap sebagai satu projek paling tidak guna dan memalukan.

Jelasnya, pimpinan peringkat ketika ini sangat malu dalam mempertahankan isu terbabit dalam menjawab persoalan dan kritikan dari orang ramai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Membazir duit rakyat je madey tau..kata insaf
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:40 PM | Show all posts
dah salahkan rakyat pulak...soh rakyat betulkan persepsi
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:46 PM | Show all posts
buek malu ahcai2 pakatan haramjada yo...wakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaa atok ni nyanyuk sungguh...rakyat yg betulkan kera2 kerajaan...rakyat tahu tu drone...kera2 tak tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sapa yg promote as kereta terbang tu atuk bangang oii... menteri sendiri yg promote as kereta terbang.. rakyat tak keliru pun.. berbuih dah org ckp... ni bkn zaman 90an ko kontrol media bleh tipu org... pls wakeup
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah giler Dari add maths Ni kalau madey tak ckp drone Mau sampai kiamat $I @Knights ckp keter terbang hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 8-12-2019 11:45 PM

To be honest..drone terbang tu is pretty impressive yah.siap ada driver bagai dh mcm kereta terebang.kalo betul2 mass produce on industrial scale mmg negara bleh buat duit..bangga siot negara lain blom ada Msia dh mampu buat drone ala2 flying cars dlm cite  back to the future
Inilah hasilnya klau duit x kena songlap.mcm2 boleh buat waima kereta terbang sekalipun.Syabas gomenPH
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena kencing, skrg baru nak mengaku drone made in china
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 8-12-2019 09:38 PM
To be honest..drone terbang tu is pretty impressive yah.siap ada driver bagai dh mcm kereta terebang ...

klau ckp bongok kan marah..
ko mmg takde idea apa ko sembang...

kereta terbang tu maksudnya bleh jln atas jln bkn tayar troli...   p study biar otak berfungsi.. jgn bengap melampau sgt.. sembang psl songlap je mampu...

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ni la betul2 curi duit rakyat..
cuma raykat je yg tak rasa kena curi sebab bagi raykat, pee esh suci
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 9-12-2019 08:34 AM

Cecaii dh menggelupor kepedihan x leh tgk  negara sendiri sukses.baik angpa tukar kerakyatan jd warga sudan jah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 11:25 PM | Show all posts
ada IDIOT menggelupoq....syabas IDIOT2 PeeH...wakakakakakakakkakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 8-12-2019 11:25 PM
Cecaii dh menggelupor kepedihan x leh tgk  negara sendiri sukses.baik angpa tukar warganegara jd war ...

namakan satu negara G8 yg dah buat keta terbang cam atok hang buat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamun apa la rentua ni.. rakyat tak mau tak pa lah? Dulu hangpa kata pembangunan kereta terbang ni bukan untuk kegunaan rakyat biasa... dan kami tak bodo.. kami tau beza dron dengan kereta terbang.. terima kasih internet.

Ada juga yg macai yg sokong projek bogus ni? Kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
PM n Menteri sama2 bodoh tapi rakyat jugak yg disalahkan???
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 8-12-2019 11:25 PM
Cecaii dh menggelupor kepedihan x leh tgk  negara sendiri sukses.baik angpa tukar warganegara jd war ...

sbb ko bodoh.. mana ade dlm dunia lg kereta terbang komersil.. still pandu uji.

atuk bodoh tu tahu ade spesis bengong tak sekolah mcm ko
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 8-12-2019 11:25 PM
Cecaii dh menggelupor kepedihan x leh tgk  negara sendiri sukses.baik angpa tukar warganegara jd war ...

Kongres pemuda Amanah pun mencerca projek kereta terbang menteri ppbm yg bodoh tu. Patut ko join sekali
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 8-12-2019 09:38 PM
To be honest..drone terbang tu is pretty impressive yah.siap ada driver bagai dh mcm kereta terebang ...

Rakyat jugak yg dituduh buat persepsi. Udah menteri ko yang duk heboh tu kereta terbang. Rakyat mmg dari awal dah tau dah kebodohan menteri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105324s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list