Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14063
View
128
Reply

Jadi Mangsa Deepfake, Bukan Zul Ariffin Dalam Video Lucah Itu!

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-12-2019 11:12 AM | Show all posts |Read mode
Fuh! Kecoh satu Malaysia bila video lucah seorang lelaki mirip Zul Ariffin tersebar.


Lagi kecoh bila tiba-tiba sahaja Instagram pelakon ini tiba-tiba sahaja lenyap, seolah-olah mengiyakan dakwaan tersebut.




Foto: Twitter




Kecewa dan terkilan dengan isu tersebut, Zul tampil memberikan penjelasan.


Katanya, dia adalah mangsa 'deepfake' iaitu teknologi yang mampu menggantikan wajah persis sesiapa pun dalam video.


Sedangkan muka Mark Zuckerberg pun orang boleh deepfake, inikan pula saya.

Senang sangat nak cari visual saya untuk buat deepfake ni, katanya kepada portal Xtra.


Zul tidak menyangka banyak kali dirinya menjadi mangsa indicidu yang tidak bertanggungjawab.




Foto: IG




Kalau masih ingat tak lama dulu gambar lelaki mirip Zul tayang anu pun tersebar luas.


Tak sangka kali ini saya pula menjadi mangsa. Ingatkan benda-benda macam ini orang buat kat ahli politik saja, tambahnya.




Foto: IG




Zul juga sempat memberi pesanan terhadap artis alain supaya lebih berhati-hati.


Kesian Zul, kacak sangat agaknya sampai ramai yang cemburu dan suka sebarkan fitnah? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
tolong buat utk fattah amin...mampoooooo?
jgnlah berselindung disebalik nyata...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:15 AM | Show all posts
HAHAHHHHAHAHHAHAHAHAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 12-12-2019 11:14 AM
tolong buat utk fattah amin...mampoooooo?
jgnlah berselindung disebalik nyata...

Hahahahahahaa...... Meletop letop letop lobenak serang forum ... Nilah hasil didikan bini urban katenye...


Utk x ot, dah kalo kene pitenah nape esbok tu deactivate ig nye ye... Jwpn mmg always good good je dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 12-12-2019 11:17 AM
Hahahahahahaa...... Meletop letop letop lobenak serang forum ... Nilah hasil didikan bini urban ka ...

nerakazen xde masa chuols nak edit deepfake gambar esbox ni..rmi lagi retis blh serang..iols cabar nerakazen buat utk fattah sbb tu je iols rse sejenis alim sikit dikalangan retis
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Makna kata bukan #pastisenak la... So.. Kesian sapa yg jadi awek dia.. Sbb bukan sesenak yg ditunjukkan di video tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Alolololo ciannya  
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:42 AM | Show all posts
so ni nak kate yg nala tu bukan esbok punya laaaaa....

acik porem tertipu lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
alahai senangnye alasan bam jul.. dh masuk geng najib... tak tahu.. terkejut... tak sangka.. ulang2 smpi bang jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sian abg zul ripin.. takpe.. kurex tetap berada di sisi abg zul sambil abg zul bagi bahu utk kurex bersandar
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:48 AM | Show all posts
alaaa..zul deny pulak..acik2 dah rembes tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:53 AM | Show all posts
Ye keee... 🤔

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:56 AM | Show all posts
hang terus forum cari kalau leak video bam patah!
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:01 PM | Show all posts
boleh percaye ke tu bukan bamjul....??
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:06 PM | Show all posts
Yes... alasan baru dah ditemui.
Xleh gune alasan kene hack dah
Deepfake lak.
Jadahnye org nk sungguh2 deepfake ko ZA oiii.
Ni tiru jawapan Jemin ni.
Noiceeee
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:07 PM | Show all posts
Kurex replied at 12-12-2019 03:45 AM
sian abg zul ripin.. takpe.. kurex tetap berada di sisi abg zul sambil abg zul bagi bahu utk kurex b ...

meols peluk erat di perut beliau yaa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-12-2019 04:06 AM
Yes... alasan baru dah ditemui.
Xleh gune alasan kene hack dah
Deepfake lak.

hihii.. sabar kak. yg penting nikmati videonyaa. hahhahaah
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:08 PM | Show all posts
Takkanlah...nampak real video tu.. nah ada sedutan kat sini

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 12-12-2019 12:08 PM
Takkanlah...nampak real video tu.. nah ada sedutan kat sini

Hahahhahaha apoo ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111867s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list