Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7475
View
98
Reply

Poligami Luar Kebenaran Mahkamah, Da'i Farhan Bakal Dipenjara?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2019 11:46 AM | Show all posts |Read mode
Belum reda lagi kontroversi yang melibatkan Da'i Farhan.


Pendakwah ini mungkin berdepan hukuman denda di atas kesalahan melakukan poligami luar kebenaran mahkamah dan melanggar Seksyen 23 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.




Kredit foto: Astro Gempak




Bukan itu sahaja, Farhan juga menceraikan bekas isterinya, Fatin Nurul Ain Mat Aris dengan talak satu tanpa kebenaran mahkamah.


Segala mengenainya telah dinyatakan menerusi kenyataan media daripada rakan baik bekas isteri Farhan, iatu Ches Al Malik.




Kredit foto: IG



"Nik Farhan mengamalkan poligami dengan berkahwin dengan Noorainul Naqim Mohd Radzi tanpa kebenaran mahkamah.

"erbuatan menceraikan Fatin Nurul Ain dengan talak satu di luar mahkamah dan tanpa kebenaran mahkamah.

"Kesalahan hendaklah dihukum denda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya sekali," katanya seperti dipetik dari Gempak.




  



  



Tindakan sebegitu yang dilakukan seorang pendakwah secara tidak langsung menyebabkan undang-undang Islam dipandang hina.


Tak cukup dengan itu, temu bual eksklusif Farhan bersama sebuah portal hiburan baru-baru ini juga disifatkan sebagai menghina agama dan undang-undang Islam.


Kita tunggu sahaja keputusannya sama-sama nanti. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu lah... Berlagak LG...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sultan Selangor xnak bertitah apa2 ke ..ni Ada penunggang agama Yang mencemarkan Nama baik agam Islam...Agong / RPA xnak mencemar duli..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaa.. Memang sepatutnya bagi penjara sekali. Biar jadi pengajaran kat daie2/pu2 lain jangan cemarkan nama islam dengan perangai tak semenggah macam ni. Kalau setakat denda dah tentu2 bini kaabah ko boleh tolong bayarkan kan.

P/s : nak tanya, borong barang banyak2 tu ko yang bayar ke atau bini ko yang bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:56 AM | Show all posts
nak jugak nama ala ala islamik kan ko ni jantan.. mutawwif pulakk..
sayang la binik baru ngan anak2 tiri tu.. bini lama g ceraikan padahal tgh mengandung anak kau sendirik..
ei geramnya aku..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:57 AM | Show all posts
TT ni salah konsep ker apa?ker tajuk tuh misleading....mmg siapa2 yg cerai luar mahkamah kena denda 1k...tp kalo xbyr atau xmampu br kena penjara!....info biar betul ya.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bini baru tu pun leh kena denda penjara sebab jadi org ke 3 ganggu rumahtangga org... dok ler penjara sama2
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:04 PM | Show all posts
kacak jugak ustaz pakai kot mcm kje CEO drama pukul 7..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 13-12-2019 12:04 PM
kacak jugak ustaz pakai kot mcm kje CEO drama pukul 7..

CEO scammer..masuk maharaja lawak mega bolehla Stok muka Gini..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 13-12-2019 12:01 PM
Yg bini baru tu pun leh kena denda penjara sebab jadi org ke 3 ganggu rumahtangga org... dok ler pen ...

Yass..setuju
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau hr2 shopping beg sebesar tu,aku ingat ustaz xlama lg bakalan botak tengah la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:14 PM | Show all posts
kesian budak2 tu mcm kena paksa posing dgn tanda peace and good


Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dari side tepi nampak ensem.. puji tak semestinya suka
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 13-12-2019 12:04 PM
kacak jugak ustaz pakai kot mcm kje CEO drama pukul 7..

Gigi taring terkuo mcm kucing nk terkam tikuih ko kata hensem!!  Mata ko pakai braces ni kut
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 13-12-2019 12:18 PM

Kalau masuk jail memang masya Allah sangat auranya.
18 kali tak jadi dibebaskan keluar jail, kali ke-19 baru bebas. Memang padan muka auranya
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:18 PM | Show all posts
walopun hakak meluat ngan bini badwi setad paan ni...tapi hakak terpikir gak dia ni scam merata just to make sure anak2 10 orang cukup makan pakai berbumbung....dia usaha la walaupun dengan cara yg meragukan..............

mak bole bela anak 10 walo tak berlaki....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut: Yg bini baru tu pun leh kena denda penjara sebab jadi org ke 3 ganggu rumahtangga org... dok ler penjara sama2


Tak pun dipenjara sbb menyamar jadi doktor perubatan. Tunggu org saman je dia ni sbb kan dah termaktub beberapa jenis penyakit yang sesiapa pun x boleh claim jalan sembuh antaranya diabetes, jantung, buah pinggang, hiv... aku rasa doktorfake ni byk list dia.

Moral of the story: dont be delusional dan berlagak at the same time. Kan dah mendapat. Kuat betul aura dorg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
violetungu replied at 13-12-2019 12:12 PM
Kalau hr2 shopping beg sebesar tu,aku ingat ustaz xlama lg bakalan botak tengah la..

Plastic bag jaaa bukan paper bag tebal kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:22 PM | Show all posts
violetungu replied at 13-12-2019 12:12 PM
Kalau hr2 shopping beg sebesar tu,aku ingat ustaz xlama lg bakalan botak tengah la..

ustaz ke yg bayo tapinye

pagi tadi baru tgk bidio ustaz yg 16minit tu tapi tgk pun forward2 coz rasa geli
btw saja la nak tanya
kalo nikah kat mekah, bila balik daftar kat malaysia kena bayar denda tak mcm org nikah kat siam tu?




Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 13-12-2019 12:15 PM
dari side tepi nampak ensem.. puji tak semestinya suka

Adoi Kurex dari segi 5 dimensi pun aku masih belum dapat nampak kehenseman tu kikiki dah ko focus kat julripin je tau dia tgh hot skrg. Jaga leklok!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.152671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list