Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13213
View
138
Reply

"Semoga Banyak Mata Terbuka" - Ches Al-Maliki Keluar Kenyataan Media Kes Da'i Farhan

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-12-2019 10:16 AM | Show all posts |Read mode
Beberapa hari lalu, rakan baik kepada bekas isteri Da'i Farhan, Ches Al-Maliki telah membuat satu kenyataan di facebook miliknya bawah dia sampai sekarang belum lagi mendapat permohonan maaf secara terbukan dalam tempoh 24 jam seperti yang dipintanya sebelum itu.





Foto: IG




Foto: FB Ches Al-Maliki



Justeru, dia mengarahkan peguamnya untuk mengambil tindakan selanjutnya.


"Sehingga kini 24 jam sudah berlalu (7.59PM, 10/12/2019) saya tidak menerima sebarang maklum balas daripada pihak berkenaan.


"Saya telah mendapatkan nasihat undang-undang untuk tindakan selanjutnya dan saya telah mengarahkan peguam saya Datuk Hajah Hazizah Kassim untuk mengeluarkan notis tuntutan pada pihak yang berkenaan," tulisnya  di facebook


Foto: FB Ches Al-Maliki







Foto: IG


Ches atau nama sebenarnya Nafsarah Maliki kemudian memuat naik kenyataan media berhubung aduan yang dibuatnya terhadap Da'i Farhan.




Foto: FB Ches Al-Maliki



Foto: FB Ches Al-Maliki



Foto: FB Ches Al-Maliki



Foto: FB Ches Al-Maliki



Foto: FB Ches Al-Maliki




Nampaknya, isu Dai Farhan ini belum selesai lagi sampailah sekarang. Semoga mereka dapat menyelesaikan perkara ini di luar mahkamah secepat mungkin dah isu ini boleh surut dalam masa terdekat kerana tidak baik perkara ini berpanjangan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan bahagia lepas kawen baru ye paan, sekali makin sengsara hidup kau
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni silap2 kena benam mcm sohai. Asal nak naik je kena benam. Tulah ada gak dgr org kata dlm rezeki suami ada bahagian isteri, susah sng naik turun sama2x tibe2 sampai masa kau ditchhhhh saja bini kau dlm keadaan dia tak redha, dlm keadaan teraniaya, memang selamanya lah tak senang hidup
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Cash on delivery ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:46 AM | Show all posts



Fuh.
What a mess.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Arwah tok aku selalu ckp.. Lelaki kalau berpoligami dan buang isteri pertama.. Mmg akan jatuh tak naik2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan org xbuat aduan..tp penguatkuasa majlis agama islam pon bongok2 pemalas buat kerja..tu yang orang fed up nak report..dah report pon data berterabur...camne iols tau?dah banyak kali report..nanhado jah

bukan kecam tapi ni memang hakikat..the system mmg super duper slow and not friendly.dapat plak munteri liberal nak matey sekarang ni..hamekkk!

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-12-2019 10:51 AM
Arwah tok aku selalu ckp.. Lelaki kalau berpoligami dan buang isteri pertama.. Mmg akan jatuh tak na ...

Tunggu kifarah utk si udewahid pulak.
Ex boss aku yg sosial nak mati.pun pernah ckp
Aku ni sungguh main perempuan, hampir2 nak.poligami..jgn.harap aku buang yg 1st. Klu yg ke 2 tak nak.terima.yg 1st, aku buang yg no. 2...
Sudahnya x jd kawin
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan zalimi seorang wanita yang sedang mengandung.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz hari tu acah2 nak takutkan x wife dan cess dengan police report dan saman.
Sekali dia pula kena saman

Dulu bukan main risk dan angkuh. Sama dengan isteri ke2.

Tapi bini no2 muka tembok relax jer sebab biasa menipu dan kaki spin. "Tukar no plat kete tak di bayar sebab nanti orang ingat besi buruk?" Ayat spin pon bodoh. Menyamar jadi doctor sampai masuk tv laki dengan bangga panggil doctor. So shameless.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:03 AM | Show all posts
aku paling menyampah..bila laki nak kawin 2..pastu dok burukkan bini no.1.. ni depan mata aku ..pasangan ni baru kawin.. laki tu laki org...bini no. 2 janda..baru nikah sehari..Allah nak tunjukkan..kantoi everything.. bini baru plak tau bini no.1 stalk dia..lagi la dia panaskan post pic2 kemesraan diorg laki bini..laki dok kutuk bini no.1..xsedar bini no.1 jg anak kat umah.. keje lagi.. laki keje outstation..balik bawak bini baru...tunggu aje tuhan tunjukkan sebb aniaya bini dia.. sian bini no 1..nak meroyan da..bini no.2 pun xmau mengalah..bila laki kutuk bini no.1..dia pun syok tambah lauk...sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dai dah terhantuk dahi! Jendul lah lepas ni.. {:thief
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:12 AM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 14-12-2019 11:23 AM

saya rasa si ches ni macam terlebihh sudaaaa ... biar lah paan 1819 setelkan hal rumahtangga dalam kain dia dengan ister dan bekas isteri dia .. takyahlah dia terlebih capub ..... rasanya .. kalau si kawan ni tak terlebih sudu dari kuah .... mungkin Fatin masih lagi bergelar isteri kepada Farhan (kalau Fatin hinginnn la)  dan mungkin masalah dapat dirungkai secara baik .... bukan apa ... kesian ke anak comei tu ....

ini udah macam dia yg kena curang kena cerai bagaii .... ishhh

si kawan ni kena tahu ... lelaki .. bila dia dah jumpa cinta baru ..mmg macam paan 1819 inilah pangai huduh nya ......
Nota: teringat kisah board FD belasan tahun nan lampau .. kisah searang isteri yg dicurangi .. bagaimana kami para acik bawang di FD mengajar dia buat itu dan ini sampai mengekori sang suami dan skendel dia ke Indon .... hujung2 kahwin jua .si suami dengan skendelnya... i persoally told her not to cerai dulu ... lek lek dulu tengok macam mana ... nahhh ... now depa gumbira jer  hidup bermadu ... si forumer itu pun nama ayang69 ke apa entah ... pun dah bergelar seorang Dr (phd) lama dulu ....

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila mana seorang wanita yang pernah berkali-kali mengandung turut bersubahat menzalimi seorang wanita yang sedang menanti masa untuk melahirkan, kasihan kita tidak berbekas sedikit pun kepada vitamin p. Masa akan menentukan sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya akan jatuh ke tanah jua.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kemenangan berpihak kepada yg benar. Ces ni bertindak ikut undang2,yg paan pas buat report,selfi depan balai pastu up status terlajak perahu lah bagai. Tapi tarik balik saman. Semoga paan terus merudum macam akil hayy tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsLucky replied at 14-12-2019 03:01 AM
Ustaz hari tu acah2 nak takutkan x wife dan cess dengan police report dan saman.
Sekali dia pula ke ...


Tak faham kan dgn argument doktot ni. Tapi dia memang muka tembok kalau tak takkanlah kawen cerai 5 kali tak kisah pandangan org. Sejenis yg keras kepala. Tu kot paan suka
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:18 PM | Show all posts
Kurex replied at 14-12-2019 10:20 AM
ingatkan bahagia lepas kawen baru ye paan, sekali makin sengsara hidup kau

org beriman lagi beramal soleh mmg bnyk dugaan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:19 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 14-12-2019 10:57 AM
Bukan org xbuat aduan..tp penguatkuasa majlis agama islam pon bongok2 pemalas buat kerja..tu yang or ...

cuba repot org berkhalwat pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 14-12-2019 04:19 AM
cuba repot org berkhalwat pulak..

Hahaa...tu lagi klaka...dah sebulan masih xbuat serbuan...alasan xcukup kakitangan plus tgh busy..pastu boleh plak hilang info org yang disyaki..call blk utk minta details..jam 1pagi.padahal kat tinder dating apps lain senang2 je blh tangkap..guna conversation tu as bukti utk tuduhan cubaan berzina or khalwat.tp xbuat.haha.bodoh xblh bwk bincang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 14-12-2019 03:12 AM
saya rasa si ches ni macam terlebihh sudaaaa ... biar lah paan 1819 setelkan hal rumahtangga dalam k ...

Board fd tu papan apa...stand for?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115727s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list