Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16470
View
197
Reply

"Demi Mukjizat Agung" - Dr Erin Beria Buktikan Da'i Farhan Ada Diploma Perubatan Islam

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-12-2019 11:26 AM | Show all posts |Read mode
Semakin sensasi pula kisah Da???i Farhan dan isteri baru. Terbaru, Isterinya, Dr Erin berkongsi foto menerusi Instagramnya bagi membuktikan pendakwah berkenaan menerima diploma perubatan Islam.




Kredit foto: Gempak/Twitter



"Demi sebuah mukjizat agung, demi perjuangan dalam perubatan yang terunggul," tulisnya.






Kredit foto: Twitter





Bagaimanapun, Gempak kemudian melaporkan Dr Erin telah memadam entri tersebut dan mengemas kini kapsyen baru.

"endek kata kalau nak belajar real punya perubatan kena kenal asal usul manusia dulu. Kenal diri dulu.

"Agama dah kata semua penyakit ada penawarnya kecuali mati, hebat mukjizat Al-Quran ini bagi orang yang ingin mengetahui, beruntunglah orang yang dah tahu menggunakan mukjizat agung ini," tulisnya dipetik Gempak.


Dipercayai, foto itu diambil di Institut Sains Fizik, Seni & Budaya (IPSCA) di Subang, Selangor.




Kredit foto: Twitter









Bersungguh-sungguh benar nampaknya Dr Erin mahu memulihkan imej Da'i Farhan yang kini dipandang serong masyarakat. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada ek diploma perubatan islam? Apa modulnya.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:31 AM | Show all posts
sewel aku ikut cerita diorang nie. lepas nie nak ada apa pulakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah lah farhan. Hidup kau dah jd mcm drama tauladan. Betul2 masuk mulut buaya. Semuanya hilang sekelip mata termasuk maruah.
Kau bertaubatlah dan mintak ampun kat bekas bini dan ibu bapa
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada MQA ke sijil hang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
ape lagi la dedua ni nak pung pang. kes dr palsu pun tak berjawab lagi. adoii
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:40 AM | Show all posts
innocent_me replied at 14-12-2019 11:35 AM
Entah lah farhan. Hidup kau dah jd mcm drama tauladan. Betul2 masuk mulut buaya. Semuanya hilang sek ...

Sinetron mungkin.

Makin bercelaru
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Org ambil diploma kdg mau cecah 2,3 tahun.. ni course diploma ape dpt sekejap je
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Xmenahannnn...nak kata laki ko ala2 dpt wahyu ke apa ni..seriously lawak dowh. Patut org kecam lg duduk diam..ni tbalik.malu tertinggal kat mekah ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak ijat dah boleh buat drama bersiri sinetron adaptasi kisah penonggang ni..buat Tajuk AURA 1819 atau kisah si da'i ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
anilanil replied at 14-12-2019 11:37 AM
Ada MQA ke sijil hang tu?

Confirm ada...lepas ni dia tunjuk la...ala takat nak palsukan benda ni apadehal dgn doktor kaabah ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor doktor doktorrr nak jadi doktorrr belajar la pepandai, aku meluat betul segala doktor holistic la, doktor ohd palsu, doktor hemopatic la,doktor neuro laaa..


practise kat malaysia , sekarang aku nak tanya,tunjuk la bukti kau berdaftar dengan medical board malaysia? Hello .. kita orang bayar fee and etc okay?

Sila tunjukkan sijil yang diiktiraf?

aku ada kawan ,dia sambung medical kt Russia.Tapi balik Malaysia, board tak recognise dia punya kelulusan dari Russia tersebut,walaupun dia boleh guna sijil dan mmg qualified as a doctor pun kat luar sana.Dia still repeat balik  sambung study, tukar bidang ambil pharmacy sebab beria nak kerja kt malaysia juga.

kau punya sijil mana Erin? dan bukti kau berdaftar dengan medical board?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 14-12-2019 11:42 AM
Org ambil diploma kdg mau cecah 2,3 tahun.. ni course diploma ape dpt sekejap je

Banyak diploma online dalam 4-8 minggu siap sijil
Tak ingat Udemy ke mana..diploma manicure, dip aromatherapy

Yang eloknya sebelum sambung degree ke postgrad boleh join online courses ni. Dah padu pegi la sambung ngaji balik
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakak rasa netizen patut abaikan jer 2 ekor ni....lagi dilayan lagi melalut....lagi menjatuhkan islam...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:12 PM | Show all posts
again and again
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua untuk duit.. kalau betul nak perjuangkan Islam, bila merawat nanti bayaran seikhlas hati. So kalau engkorang menipu ke takde lah pesakit teraniaya sangat bagi 5hinggit ke 10hinggit je
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm gambar tu first aku nampak perut boroi siapa entah sblh farhan tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
claudya replied at 14-12-2019 11:39 AM
ape lagi la dedua ni nak pung pang. kes dr palsu pun tak berjawab lagi. adoii

Pastu x malu bininya tu still guna title Dr tu.. sapelah yg blh caye ckp pompuan ni.. aduyaiii..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal skrol diploma mcm buku skrap form 3 kajian tempatan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini farhan ni serious merepek tahap langit ke7 ..nasibla kau farhan..meminta sangat kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106020s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list