Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55229
View
1137
Reply

"Kenapa Bila Balqis Susah, Takda Sorang Pun Artis Bantu?" - Warganet Berang Artis Hipokrit

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2020 11:55 AM | Show all posts |Read mode



"He.. who raised me in poverty,

He.. Who abandoned and left me with scars,

Me.. who finally learned to become a strong person,

The melancholy of a broken child,

You feel me...

Do you?"



Satu ketika dahulu pernah bergelar pelakon wanita terbaik walaupun masih kanak-kanak, kini semakin remaja dan juga penghidap penyakit hati menyebabkannya tidak larat lagi berlakon.





Puteri Balqis kini menyara dirinya dengan menjual buku puisi tulisannya. Malahan sebahagian besar hasil jualannya digunakan untuk perubatannya.


Ig




Puisi itu juga sangat tersirat lalu warganet menyimpulkan 'He' yang dimaksudkan adalah bapanya yang kini menghilangkan diri.


Twitter




Timbul pula isu, di kala kesusahan yang menimpanya di manakah rakan-rakan artis yang berlakon selama ini? Tidak kah mereka tahu Balqis kini sangat memerlukan bantuan?







Apatah lagi setelah kehidupan Balqis dirakamkan dalam rancangan Bersamamu di stesen televisyen TV3, tiada kelibat artis yang nampak membantunya. Sehingga hari ini pun, mana-mana persatuan tidak tampil untuk membantunya.


Ig


Aduhai kasihan Balqis, memang perit bila tiada apa-apa, saudara mara dan rakan dulu yang memuja pun hilang. Diharapkan selepas ini, pelakon berbakat ini mendapat bantuan daripada badan-badan kebajikan. Jika dulu dia pernah menghiburkan kita, bantulah sekadar termampu. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:00 PM | Show all posts
Bukan anak didik erma fatima ka adik Balqis ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:00 PM | Show all posts
entah lah samada dia tak war2 kan dia sekarang tengah susah.. ataupun kawan2 artis tu memang hipo...

sebab mak dia pun jenis tak nak bantuan... kan ada orang offer bantu bayar sewa rumah tapi dia bertegas tak nak.. sebab dia boleh cari sendiri duit sewa... last2 baru dia terima bantuan sewa rumah tu....

kadang2 kita pun malu nak mintak bantuan dengan sedara mara pun malu... apakan pula dengan rakan artis lain
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:12 PM | Show all posts
sedih plk tgk kat bersamamu semalm..mak dia bwk bekal lauk dari rumah pgi jual buku..nasi beli kat kedai..klu x dpt sale diorang tido kat kdai mamak je sbb xde duit nk blk..maafkan diri ini yg x suka lakonan over dik balkis dulu2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit dia pun tak sure apa... hari tu kawan aku screen shot whatsapp dr pd kawan dia katanya kawan kpd mak si balkis ni.. kononnya mak dia deny dia sakit cancer & jantung apa semua tu... tp asma katanya.. tp kat socmed lain pulak cerita.. konfius aku.. ni laaa first time aku jumpa org yg sisah nau nak cakap betul2 terang apa sakitnya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ade sbb kami dh x nak tolong..... bkn x penah tolong lgsung....

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mak dia bagus sbb pandai berjimat dr segi uruskan makan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin retis pun xdak duit kut.. ataupun diorg kna tlg ahli kluarga dulu.... Dah msuk tv3 tu nnti ada la tu yg tlg... rasanya xyh kut nk slhkn org klu org x ikhlas nk tlg. Sbb mesti melibatkn duit kan so biasala bab duit ni org mmg bkira
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ni la retis..bila susah,sorang tak tlg
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:25 PM | Show all posts
sbb tu masa tengah senang kena beringat. lagipun dik, selain dari jual buku, ada banyak cara lain boleh buat. jadi youtuber ke..jadi instafamous buat review produk2. awak kan dah ada nama...boleh gunakan tu sebagai punca pendapatan

btw i turut bersimpati atas nasib u. dah masuk bersamamu, insya allah banyak yang akan dtg bantu nanti. tapi utk kelangsungan hidup, tetap kena ada sumber cash yang tetap..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:26 PM | Show all posts
hmmmm...entahlah
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 13-1-2020 12:19 PM
ade sbb kami dh x nak tolong..... bkn x penah tolong lgsung....

Sebab apaaa tuuu. Teh ikat tepi 1!
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuma ttarik nak pasal  poem dia, klu HE yg dmaksudkan tu bapak dia xpe la. Kesian adik ni, aku husnuzon dia kaler rambut pakai inai, sbb nak elak chemical dr pewarna rambut
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru nmpk nabila je respon
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagsung xde offer berlakon ke?

Rasanya penat berkeliaran jual buku2 tu sama je dgn penat berlakon..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Try laaa jual sarapan pagi kat tpt org lalu lalang nk pegi keje...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenIsolde replied at 13-1-2020 12:29 PM
Aku cuma ttarik nak pasal  poem dia, klu HE yg dmaksudkan tu bapak dia xpe la. Kesian adik ni, a ...

Hahahah aku pun tepikir jgk tadi pasal rambut, tapi maybe tu original color rambut dia, husnuzon lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Doktor kt uitm tu kata dia bkn kanser kn
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:45 PM | Show all posts
artis melayu mana ada duit...tunjuk2 tetek, tunjuk2 burit boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Balqis masih sekolah kan..
Better ajar balqis buat ig review
Dia masih muda & org tertarik nak beli buku tu bila banyak exposure
Jangan menjual buku puisi atas sentimen kesian, ingat ye biz preposition kena mantap ada permintaan
Cari biz yang ada permintaan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110219s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list