Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3342
View
91
Reply

[Tempatan] Cina DAP mabuk langgar orang sampai mati di Jalan Kebun

[Copy link]

Author: whitemagic       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2020 03:51 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2020 03:59 PM | Show all posts
Dibelasah rempuh mati penunggang motosikal




LELAKI yang dibelasah orang awam selepas pacuan empat roda dipandunya merempuh dua motosikal sehingga menyebabkan kematian dalam kemalangan di Jalan Kebun, Klang, direman untuk membantu siasatan, hari ini.

Hari ini, rakaman video pemandu Ford Ranger berusia 37 tahun terbabit dipijak dan dibelasah orang awam selepas kemalangan itu, tular di Facebook.

Terdahulu, kemalangan yang berlaku itu menyebabkan seorang maut, manakala dua lagi parah sejurus motosikal masing-masing dirempuh kenderaan Ford Ranger dipandu lelaki itu, pagi tadi.

Dalam kejadian 7.20 pagi itu, penunggang motosikal Nuovo LC, Muhammad Zulfakkar Borhan, 29, meninggal dunia di lokasi kejadian.

Manakala, penunggang dan pembonceng motosikal Honda EX5, Muhammad Hazid Mohd Kamil, 27 dan Muhammad Anas Mokti, 27, parah.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, siasatan mendapati Ford Ranger itu dipandu dari arah Bulatan Jalan Kebun menghala ke jejambat Lebuh Raya Shah Alam (KESAS).

Katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, Ford Ranger itu memasuki laluan bertentangan dan melanggar dua motosikal terbabit sebelum terbabas ke dalam longkang.

Penunggang dan pembonceng Honda EX5 dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang dan ditempatkan di zon kuning dan zon merah.

Manakala, penunggang Nuovo LC disahkan maut di tempat kejadian, katanya kepada Harian



Shamsul Amar berkata, mayat mangsa dibawa ke HTAR untuk bedah siasat dan proses dijalankan 12 tengah hari ini.

Menurutnya, pemandu Ford Ranger berkenaan direman jam dua petang ini.

Saringan awal kandungan alkohol dalam darah melalui ujian pernafasan pada pemandu Ford Ranger menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Saya ingin mengingatkan orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi bagi mengelak gangguan dalam siasatan, katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:07 PM | Show all posts
Kalau di US, kaum sepet ni terkenal dgn gangsterism. Di mana2 org meluat dgn kaum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Polis pon berterima kaseh tolong sepakkan pemabuk ni..

Dah tau mabuk..lagi nak drive
Langgar mati orang..
Hanat btoi
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:18 PM | Show all posts
xnk kecam ford ranger ke?
nanti myvi xpuas hati
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Enjoy plak aku tgk dia kena bantai
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I sokong terajang je cina tu

Mabuk, drive, bunuh org
Kau aman2 je makan busat balik karang

Kimak
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu play victim kononnya yg dilanggar tu mat rempit.. Babi to the max..

Nanti ada la yg masuk bela..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:39 PM | Show all posts
nyawa motorsikal macam takde harga. siapa2 ride motorsikal please safety first.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
roundbout yg sesak tu ke..ada 5 simpang tu ke. kalau situ..mmg sume bw slow2. mmg laju lah kot ford ni. yg peliknya panjang pulak talian hayat dreber ford ranger ni. selalu gitu..yg melanggar hidup suka suki..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda melibatkan nyawa..mabuk pun nak memandu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:41 PM | Show all posts
tak pasal2 maut..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:44 PM | Show all posts
harap 7 menteri turun padang backup cina tu
kalau tak pun
minta la dong zong ka
DAP ka
muka masuk tv
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:47 PM | Show all posts
  1. Saringan awal kandungan alkohol dalam darah melalui ujian pernafasan pada pemandu Ford Ranger menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Copy the Code


pada tahap kawalan sampai keta pun tak terkawal sampai masuk ke longkang
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:48 PM | Show all posts
".........menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987."


pandai2 jer korang cakap dia mabuk
jgn rasis sgt hokey


patut belasah sampai mampos
tapi nanti tukang belasah lak kena masuk lokap
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 04:58 PM | Show all posts
Saringan awal kandungan alkohol dalam darah melalui ujian pernafasan pada pemandu Ford Ranger menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987."

mmg tak de teruk laa nampaknyasi sepet punya hukuman....walaupun dah menyebabkan kematian....ko tengok ahh nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
memang cara leluhur ni bawak kereta sangat keymark..
kalau aku balik kerja naik kereta, memang selalu jumpa perangai leluhur macam ni. laju kemain, nak tukar lorong pun tak bagi signal, dengan tetiba tukar lorong. belum lagi dah sesak pun sibuk mencelah..

btw aku seronok dia kena pijak ramai2.. aku puassssss
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-1-2020 04:48 PM
".........menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987."
...

Setuju belasah sampai mampos.

Kalau blood alcohol content within limits Pon cenggini sekali kereta diluar kawalan, mmg pemandu dasar SiAL ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-1-2020 04:48 PM
".........menunjukkan ia pada tahap kawalan yang dibenarkan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987."
...

Yg aku pernah tgk...ada ore minum 2 tin beer pon dah mabuk....ada ore minum 1 jug pon 'masih waras'.....camner depa letak ore tu mabuk..ukuran mabuk tu sama setiap ore ka....mohon pencerahan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kdai minum arak bersepah tepi jln sekor KM un x amik pot tp perokok di denda tahap max sbb tu sepet bongok jd pembunuh dr perokok

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list