Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4143
View
60
Reply

Konsert Hujan Kenalah 'Mosh' Tapi Dah Buat Di Mall Ni, Salah Siapa Bila Karpet Koyak?

[Copy link]

Author: green_lantern       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2020 10:59 AM | Show all posts |Read mode



Peminat muzik rock dan Indie memang sentiasa mahu menikmatinya dengan menyanyi dan menari bersama. Apatah lagi, jika yang membuat persembahan itu adalah kumpulan kegemaran mereka.



Namun, apabila kumpulan muzik rock terkenal, Hujan menyanyi di dalam pusat beli-belah, ia jadi kecoh!



Manakan tidak, semua peminat bagaikan lupa diri, terangguk-angguk kepala, menari hingga ada yang mendakwa karpet rosak. Lebih teruk, di luar sana ada pengunjung warga mas dan kanak-kanak menyaksikan panorama yang luar biasa itu bagi mereka.



Persoalannya, mengapa ia diadakan di khalayak terbuka?








Lebih dasyat, ada rakaman mereka yang sedang 'mosh pit' hingga mengakibatkan karpet menjadi rosak.










Pelbagai pendapat disuarakan mengenai hal ini. Ada yang menyatakan ianya adalah konsert hujan, jadi tidak mungkin peminat yang mendengar diam sahaja tidak berkutik.



Manakala, bagi yang bukan peminat pula menegaskan ianya adalah satu adegan pelik kerana diadakan di tempat terbuka.






Foto: IG



Tapi, ada yang berada di sana turut menyatakan tidak kira peringkat umur, mereka menikmati muzik tersebut. Dengan warga mas dan kanak-kanak berada di ruang atas, sementara peminat yang berada di hadapan pentas boleh dikatakan berusia awal 20-an.



Masalahnya, puak inilah yang menari sampai lupa diri membuatkan situasi menjadi panas.






Foto: IG



Bagaimanapun, ia dinafikan oleh pihak penganjur. Mereka memang sukakan khalayak sebegini untuk menghangatkan lagi ruang legar. Dan tiada apa kerosakan yang boleh menandingi semua itu.





Foto: Twitter



Macam-macam cerita dari penganjur dan peminat muzik. Tempat yang tak sesuai ke, warganet yang tak 'chill' sebenarnya ni? - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbawak bawak feel gig sampai ke mall ke hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
macam ulat yg makan bangkai tu.. menggeletik-letik.. harap @Themilo takde dekat tengah2 tu, takut uols saje2 sendeng2 dalam ramai2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak busuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:14 AM | Show all posts
Konon korang tu Slipknot ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:14 AM | Show all posts
adeehhh, dh laa carpet utk CNY tu.. jahanam..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:15 AM | Show all posts
tetiba rasa geli sebab nampak macam ulat
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:36 AM | Show all posts
hmmmm overnya memasing
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:36 AM | Show all posts
kalo dah minat nk buat cane
dan lagu2 hujan je diorg selalu jamming sbb lagu tu je senang nk main dan nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
apa itu? mosh potato?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:39 AM | Show all posts
ni konsert ke? or setakat mall jemput hujan nyanyi satu, dua lagu je?
pada aku, tak sesuai utk buat kat mall and open mcm tu kot. unless acoustic. aku penah pi konsert acoustic hujan.. helokkk je duduk.. last2 baru bgn..

kalo nk buat gig/konsert, sila buat kat tpt tertutup yehh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Euwww not my level. Dri band membawak ke peminat smua busuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:02 PM | Show all posts
Warga emas sis, bukan warga mas.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:35 PM | Show all posts
ngape mcm downgrade je artis malaysia ni takat nyanyi kt mall? negara lain retis baru pun dah tak nyanyi kt mall, nyanyi kt closed venue khas utk peminat2 berbayar je
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ewww sangattt! Dari band sampai peminat semuanya bushukk
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
alamak kecoh nye Hujan je pun...bukan lagu2 diorang boleh buat head banging macam SOAD ke NOFX ke...poyo je lebih korang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dkt shopping mall je pun, jgn bhat peel pelik sgt mcm konon2 konsert berbayar. Konsep dkt mall ni light n easy je. Sesuaikan la tempat n suasana sblm nak buat perangai
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik budak sekarang ni. lagu rock alternatif dia buat mosh. zaman da berubah. mcm bodoh mosh lagu hujan hahah.. bayangkan hujan perform lagu aku scandal pastu dorg mosh. mcm x kena hanjing betul
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau apa tu mosh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Eee mcm busyuk je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124133s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list