Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3460
View
47
Reply

"Drama Melayu Tak Pernah Tak Kelakar" - Babak Hospital Drama Camelia Dikecam Tidak Logik

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 06:57 PM | Show all posts |Read mode




Sudah berulang kali drama melayu yang melibatkan adegan hospital menjadi menjadi ejekan ramai kerana dilihat tidak logik walaupun sudah mendapat teguran pakar perubatan negara kita.

Namun, ia seakan tidak diendahkan oleh pemain industri drama dan filem tanah air kita kerana perkara ini berlaku lagi dalam drama Camelia seperti yang dikongsikan netizen ini.








Naya pelakon macam susah nak bernafas tu satu muka kena balut.


Kredit Foto - Gambar Hiasan : Mangsa Serangan Asid di Kabul, Afghanistan




Rata-rata netizen turut kecewa dengan drama tempatan dan membandingkannya dengan karya dari luar negara yang mana mereka cukup teliti agar babak di hospital bukan sahaja realistik namun dapat memberi ilmu kepada penonton.





Kredit foto: Twitter Muhammad Izzat





Segelintir pemain industri seolah - olah mengambil mudah karya yang ingin dipertonton sehingga menjadi ejekan.


Moga penerbit drama dan filem boleh belajar lebih banyak dan mengkaji daripada ahli dibidangnya supaya drama Melayu lebih berkualiti.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Entahnya kenapa tak buat sarchopagus sekali letak pelakon tu dalam tu. Baru nampak real sebab watak ain edruce dalam tu pun persis firaun, soo selayaknyalah kena masuk dalam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:33 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi........drama ni best! Pelakon pun semua best. Kecuali SR la nampak kayu sikit
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 15-2-2020 09:33 AM

Yg bawah tu kenapa sepit hidunggg?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ni cara nk naekkan rating drama dia bro..takkan tak faham lagi taktik director produser hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Medic officer tgk ni mesti ketawa jahat dalam diam kuikuikui
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 15-2-2020 09:40 AM
Yg bawah tu kenapa sepit hidunggg?

ni drama komedi
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 09:53 AM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 15-2-2020 09:39 AM
Tapi........drama ni best! Pelakon pun semua best. Kecuali SR la nampak kayu sikit

best???? hell no... ala2 bercampur aduk dengan ala2 nak tiru cerita split bagai
very the hazab... ujung2nya???? ain edruce bertukar jadi kayu pokok... ingat ni fairytale ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian, da macam mummia jadinye.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 10:54 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 15-2-2020 09:40 AM
Yg bawah tu kenapa sepit hidunggg?

Yang kat pipi tu apa pulakkk wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 15-2-2020 09:53 AM
best???? hell no... ala2 bercampur aduk dengan ala2 nak tiru cerita split bagai
very the hazab ...

Ha'ahh.. mula2 episod awal2 best juga.. masuk pertengahan jd merepek cite ni.  Dgn jalan cite melompat2 laju gila. Jd x paham.. pastu plg iols kelakar.. watak malik lelaki kampung x habis sekolah selamatkan jutawan kena rompak.. tup2 dpt warisi harta kekayaan jutawan tu siap jd ceo syarikat.. ko raseee??? Mmg fairytale sangat2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku ok je ... balut mcm tu sebab nak cakap dia kena acid satu badan.

Kalau expose bahagian muka, nak kena makeup special effect pulak. Banyak kos kena keluar utk scene tu je. Balut semua settle. Cepat je shooting.

Alaaaah drama je pun... bukan masuk exam pun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigih gak kau tengokk
Koserr
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmmm..scene tdo pon pakai tudung litup siap lampu cerah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:16 PM | Show all posts
jgn terkejut...pilem2 sebegini layak dpt oscar.
and for the doktor dlm drama ni wuteve ni, sila pecat pembalut mumia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hhahaaha..x mampu tahan gelak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Org duk bunyi drama ni best..so ai pn try ler tgk skit kat youtube tu..tk sampai 5 mins ai tutup..ai is kenot continue..kerasnya pelakonnnn!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape la cakap drama ni best...maybe kena ngan taste kot..bukan drama yg best.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list