Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38076
View
594
Reply

Nak Berdamping Dengan Suami, BCL Tempah Dua Liang Lahad Berharga RM79,000

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2020 12:10 PM | Show all posts |Read mode
Isteri kepada Allahyarham Ashraf Sinclair, Bunga Citra Lestari (BCL) menempah liang lahad jenis semi private untuk dua orang.


Memetik Detik.com, BCL mahu disemadikan di samping Ashraf sebagai lambang cinta abadi mereka.




Kredit foto: Detik




Ketua Pegawai Eksekutif tanah perkuburan San Diego Hills, Suziani Japardy berkata, BCL mahu berdampingan dengan suaminya apabila meninggal dunia kelak.

"Betul. BCL meminta untuk disemadikan di samping suaminya yang tercinta apabila meninggal dunia. Perkara itu sudah dirancang BCL," katanya.




Kredit foto: Detik




Malah, BCL menolak apabila ditawarkan kawasan liang lahat lain.

"Dia tidak mahu yang (liang lahad) single. Dia mahu berdampingan dengan suami," ujarnya.


Sementara itu, Tribun News melaporkan tempahan itu dibuat menerusi pengurus BCL iaitu Doddy dengan harga 260 juta rupiah (RM79,000) termasuk dekorasi.




Kredit foto: Detik




Asharaf yang menghembukan nafas terakhir pada 4.51 pagi ini waktu tempatan akibat serangan jantung dikebumikan selepas solat Asar di tanah perkuburan berkenaan.




Kredit foto: Detik




Takziah kepada keluarga dan kenalan Allahyarham. Semoga BCL dan anak tabah menghadapi hari-hari tanpa suami dan bapa di sisi. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by weezerfan at 19-2-2020 12:25 PM

Muda lagi tu bcl. Takut kang jumpa pengganti ya udahh.. Parahhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 12:40 PM | Show all posts
tgk kat youtube ada wartawan yindon bangang tanya Pak Mat "how do you feel right now?" ramai2 buat petisyen pecat si wartawan bangang yindon tuh...

Sedih dengar ucapan Pak Mat
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 12:49 PM | Show all posts
sedih pulak baca
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 19-2-2020 12:24 PM
Muda lagi tu bcl. Takut kang jumpa pengganti ya udahh.. Parahhh

Kot bersuami lagi lepas ni....takkan nak kebumi sebelah arwah, terasa hati pulak suami kedua. Ini anggapan jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:03 PM | Show all posts
lawa sungguh bcl walaupun muka sembap mata bengkak
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Org tgh bersedih.. Mn la nak fkr nak berlaki lps ni.. Biar la dia stabil dr segi emosi n mental dl...kalo dia ada jodoh lain lps ni.. Fkr lain la...adeh la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nengok pic tu..
Huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih tgk BCL & Noahsuka couple Ashraf-BCL dorg sgt lovely...klo insta c Ashraf xde pon gmbr org lain, slalu family dorg bertiga je...dahla xda gosip gak..sesungguhnya maut memisahkan mereka
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:24 PM | Show all posts
slavehunter replied at 19-2-2020 01:01 PM
Kot bersuami lagi lepas ni....takkan nak kebumi sebelah arwah, terasa hati pulak suami kedua. Ini  ...

jual balik

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:37 PM | Show all posts
weezerfan replied at 19-2-2020 12:24 PM
Muda lagi tu bcl. Takut kang jumpa pengganti ya udahh.. Parahhh

tbh, setelah 10 thn suami aku meninggal, aku pn jumpa suami skrg.. dah 5 tahun dgn suami skrg dan kalau ada rezeki aku akan memilih utk bersama dgn suami sblm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tengok jahhh sis..drama sngt
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:56 PM | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 01:37 PM
tbh, setelah 10 thn suami aku meninggal, aku pn jumpa suami skrg.. dah 5 tahun dgn suami skrg dan  ...

yeke sis....yela, tak kan sama dengan yang dah hidup 10 tahun dgn kita kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:30 PM | Show all posts
weezerfan replied at 19-2-2020 12:24 PM
Muda lagi tu bcl. Takut kang jumpa pengganti ya udahh.. Parahhh

kalau betul ada baru, suami baru tempah kubur sebelah lagi

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 01:37 PM
tbh, setelah 10 thn suami aku meninggal, aku pn jumpa suami skrg.. dah 5 tahun dgn suami skrg dan  ...

Tak kecik ati ke suami baru kau kalau ko pesan kat die, kalau ko mati dlu, nak kebumi sebelah laki lama ko? Ko rasa die tunaikan tak hajat ko lepas ko mati?

Tp nya..ko pon baru je 5 tahun kawen dgn laki baru ni, ntah2 beberapa tahun lg ko ubah pikiran rasa laki baru ni lg baik. Dah nak kena  ubah balik wasiat. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:37 PM | Show all posts
putput replied at 19-2-2020 02:30 PM
kalau betul ada baru, suami baru tempah kubur sebelah lagi

kalau mati, suami baru kawin lain, tempah lak sebelah lagi..gitu lah..

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:39 PM | Show all posts
Sedih baca cerita BCL dan sekitar majlis pengebumian AS..

Member aku kata, andai BCL ada jodoh akan datang tentu dia wasiat liang lahat tu bagi kat Noah .. Adoi memandai jer buat statement..

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk BCL.. kalau retis msia dh pakai spek itam.. dia rilek jer tunjuk mata kembang... Arap bertabah mengharungi dugaan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:51 PM | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 01:37 PM
tbh, setelah 10 thn suami aku meninggal, aku pn jumpa suami skrg.. dah 5 tahun dgn suami skrg dan  ...

urm, tapi kan sis tak kecik ke hati laki skang kalu dengar sis masih prefer laki yg dulu?maaf ye bertanya je
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni soalan betul2 nk tahu ye..
Kt negara lain ada gak ke tanah perkuburan islam elit boleh booking tapak mcm ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list