Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13880
View
127
Reply

Edisi Hahaha: “Malam Ni Yang Gelak Dekat Kita Semua Mestilah Hanis Zalikha Dengan Hairul Azreen” – Kesian Kena Troll Dengan Warga Siber Gara-Gara Tidak Keluar Mengundi Pada PRU14

[Copy link]

Author: Kangkung1M       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2020 11:55 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Kangkung1M at 24-2-2020 10:23 PM

Jika kita menyebut tentang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) pada Mei 2018 yang lalu, secara tidak langsung kita akan turut mengaitkan dengan pasangan selebriti Hanis Zalikha dan Hairul Azreen yang tidak keluar mengundi.

Kisah mereka yang tidak keluar mengundi, atau lebih tepatnya masih belum berdaftar sebagai pengundi telah didedahkan oleh warga CARI forum.

Anda boleh ikuti thread berkaitan di link yang dilampirkan di bawah:

214.png

Mutakhir ini suhu politik negara semakin hangat apabila berlaku perubahan besar dalam tampuk kepimpinan negara.

Ekoran itu, seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama @_siggplus telah memuat naik satu ciapan yang bertujuan untuk melakukan ‘troll’ terhadap Hanis dan Hairul.

213.png

Kurang 24 jam, ciapan tersebut telah mendapat lebih 10K ulang kicau dan 14K tanda suka.

Sebagai penutup, marilah kita bersama renungkan bait-bait ayat yang ditulis Hanis di dalam blognya suatu masa dahulu:

I tahu, ada yang tua bangka tapi tak daftar lagi kan? Beria gebang kedai kopi tapi tak undi. Betapa ruginya, satu undi itu tidak dimanfaatkan untuk mengubah nasib penduduk setempat. Tak nampak signifikasinya satu undi dari anda itu? Bak kata Dalai Lama, “If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito in the room.”
Sumber: http://inibelogsaya.blogspot.com/2011/12/mesej-rakyat-ke-rakyat.html
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2020 11:55 PM | Show all posts
Reserved...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2020 11:56 PM | Show all posts
Reserved...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2020 11:57 PM | Show all posts
Reserved...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2020 11:57 PM | Show all posts
Reserved...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2020 11:58 PM | Show all posts
Reserved...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kek kung bersama tered kekrul keknis keksinah berpisah tedaaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
oooo dah tu kita nk kena mggelabah tetek lah ni??
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun kita org keluar mengundi kita org tetap nak gelakkan pasangan sweet ini sebab tak jalankan tanggungjawab.

Keknis ni moskito ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Smpai skrg netizen ungkit deols x ngundi ea
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:23 AM From the mobile phone | Show all posts
rindu kekkung dengan benang keks and family
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Byknya reserved
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Yayy kekkung is back
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:55 AM | Show all posts
ReginaGeorge replied at 25-2-2020 02:17 AM
Walaupun kita org keluar mengundi kita org tetap nak gelakkan pasangan sweet ini sebab tak jalankan  ...

she kan influencer....

tgk mcm wardina..dia kan merayu2 undi si mazlee tu...tgk menang...tp alih2 letak jawatan
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt ni mmg hardcore fan sungguh ngan laki bini ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:53 AM | Show all posts
HAHAHAHAHAHA. Welcome back Kekkung.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:00 AM | Show all posts
dua2 ejor tu xdaftar mengundi rupanya, ingatkan si laki ja
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
so dah daftar belom dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:38 AM | Show all posts
setiap undi tu bermakna... kalau x undi lagi la x boleh nak komen apa2, terima seadanya gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kekkung is back!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list