Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3624
View
52
Reply

Shiera Joy Dihentam, Disangka Perlekeh Pasukan Perubatan Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Disebabkan satu video, habis ramai yang salah sangka dengan Sharifah Shahira.


Penyampai radio Suria FM itu ada memuat naik video, menyaksikan pasukan perubatan mengenakan sut lengkap perlindungan badan ketika operasi menyelamat mangsa Covid-19.


Kapsyennya, "Alat-alat diorang lain kot ngan kita...topeng dia ada gas rasanya ye...lapang nak bernapas. Ni so lain negara lain facilities ye?
Ni kat madinah rasanya. Ke malaysia ada?"

  



Disebabkan itu ada yang menganggap Shiera seolah-olah memperlekehkan pasukan perubatan di Malaysia.


Ramai yang menghentam isteri kepada Ijoy ini suapaya mengubah cara pemikiran terlebih dahulu sebelum bercakap tentang kemajuan.


  



"Ukur baju di badan sendiri, ubah fikiran, InsyaAllah akan capai kemajuan yang lebih. Jangan over sibuk hentam," tulis salah satu netizen.


Namun jelasnya kepada mStar Online, "Kita tanya je, iyalah benda tak pernah tengok. Saya bukan berniat nak mempersoalkan mana-mana pihak, tolonglah belajar untuk tidak berfikiran negatif."

Foto: IG


Sementara itu Shiera sempat berpesan suapaya Umat Islam menjadikan peluang Perintah Kawalan Pergerakan ini untuk lebih mendekatkan diri dengan Tuhan. -CARI



Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
PPE yg biasa tu pun rege rm200++. Kalau yg beroksigen  tu mgkn ribu riban. Bersyukur la.. lbh bersyukur bkn weols yg kena pakai. Respek skit frontliner weols. Deols dah mental break down.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sungguh x fhm kat mn yg dia perlekeh para pasukan negara kita. iols baca sekali lalu pun fhm yg dia sekadar inginkan kepastian.
selalu sgt n ramai jumpa spesis mcm. org tulis elok2, dituduhnya mcm2. sejenis hati stiasa hitam gamaknya {:question
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Husnuzon... dia tanya sebab tak tau... bkn perlekeh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok sgt dah soalan die tu..bangang nyela yg xpaham tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tang mana perlekehnya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Managerara replied at 26-3-2020 01:05 PM
Elok sgt dah soalan die tu..bangang nyela yg xpaham tu

Susah netizen2 benak ni...msa terluang pn x cuba nk pndai kn diri...sibukkk ngomen komplen kt ig org
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:10 PM | Show all posts
Edited by merrissa at 26-3-2020 01:44 PM

alahai dia taya jer pon,....msian ni sooo negative

bukannya di cakap mcm ni pun..."malaysia adoooo ker...nan hado!"

mana tahu dia taya, sb nak sedekah 1000 2000 benda ni
tapi untuk menjawab pertanyaan dia...Yes, Malaysia ada.

Rujukan https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/03/558690/80-anggota-kesihatan-positif-covid-19

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental breakdown area yg redzone mcm kat sgor kl la kot..lagi2 sbb test ujian nk run byk.yg luar klang valley kes xbanyak rsenye masih ok..doakan y baik2 utk semua..insya Allah amin
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa je pertanyaan dia tu, netizen tu tengah mental kot berkurung lama dlm rumah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg menghentam tu sah2 fail bm spm
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen sentap kenapa? Elok je sheols tanya, at least yang tak tahu boleh tahu. Ada tengok  kat Itali pakai, tapi malas nak google.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru berapa hari je berkurung terus jadi bengap Ke memang bengap sejak azali yg mengomen tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa je shiera nye komen....netizen ni dah knape...suke sgt cari gado lah....org camni klu buat kawan mesti hari2 bitter
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tambah nan hado baru iolss kecam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg mengutuk tu BM fail ke masa SPM...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde mcm perlekeh pon. Mmg dengar mmg simply tanya sbb taktau tak pnah tengok. Snowflake nya la netizen ni semua nak triggered pastu kecam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 26-3-2020 01:09 PM
Susah netizen2 benak ni...msa terluang pn x cuba nk pndai kn diri...sibukkk ngomen komplen kt ig o ...

Semua tgh stress kot
Ni dah seminggu iols yakin ramai tgh stress ni
Apapun teruskan bertahan, kita semua di uji
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Natizen pun kekadang over...aku pun baca mcm pertanyaan
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Shiera ni iols pasan jenis takde nk hentam2 org pun,rilek je. Dia sekadar bertanya je tu.
Jauh bebeno kome menelek tafsir posting org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list