Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5839
View
183
Reply

Niat Nak Melancong, Kini Rakyat Malaysia Terkandas Di Pakistan

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 12:46 PM | Show all posts |Read mode
Berada di Pakistan pada masa ini ibarat berada di bandar mati.


Itu yang diluahkan oleh rakyat Malaysia, Samsinah Samsudin, 40 yang terkandas di Pakistan susulan perintah berkurung di negara itu pada masa ini.


Memetik laporan Harian Metro, Samsinah bersama 9 rakan yang lain tiba negara berkenaan pada 15 Mac lalu.


Saya sempat mengembara di beberapa lokasi tumpuan di Pakistan antaranya Swat Valley dan Hunza namun kebanyakan tempat ditutup kepada orang ramai.


Kredit foto: Harian Metro




Keadaan di sana tidak ubah seperti bandar mati kerana kebanyakan kedai, hotel dan restoran sudah ditutup. Jalan pula lengang dengan sekatan jalan raya yang banyak dilakukan pihak berkuasa.


Sebelum itu tiada larangan untuk pelancong asing datang ke Pakistan namun sebaik kami tiba, larangan itu dikuatkuasakan, katanya.


Menurut Samsinah lagi mereka dibantu rakyat tempatan untuk mencari hotel bajet sementara menunggu kenderaan untuk pulang ke Islamabad.


Namun, hotel tersebut diserbu pihak berkuasa kerana masih menerima tetamu pada waktu ini sedangkan katanya dia tidak mempunyai pilihan lain.


Kini ada beberapa rakan yang sudah berjaya pulang ke Malaysia dengan pesawat komersial namun harga tiket yang dikenakan sangat tinggi.


Saya berharap kerajaan dapat membawa kami pulang sama seperti rakyat Malaysia di Iran, India dan China, katanya.


Difahamkan terdapat 40 orang lagi rakyat Malaysia yang masih berada di Pakistan dan usaha membawa mereka pulang sedang giat dilakukan. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Duk aje laa kat sana.. syok pi obesi time ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:49 PM | Show all posts
15 Mac tu dah masa2 kritikal dah..sempat lagi korang pegi melancong..pakistan plak tu..klu setakat cameron tu bolehla di maafkan
mmg xde common sense betul acik2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikk ada peluang balik tu balik jer laaa... gelang kat tgn gadai ler. Apehal harap kerajaan jemput dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg ingore ajalah selfish malaysians. Letih wei.  Nak bawak balik indiand hari kos rm3 juta. MIC bayar.

Dah balik tak test. Google je berita salah sorang dari flight dubai ke malaysia positif covid.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aigooo makcik....u shud expect the worst lah from the start
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 kepam ni srp pass ke takkk
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tahu kan time tu meningkat. Tapi pergi juga. Risau duit burn. Laa ni duit tak burn lebih banyak ka nak tanggung hidup kat sana. Kalau nak harapkan duit gomen, better gomen pentingkan orang yg terputus income kat malaysia, frontliner ,asnaf
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nak jalan sgt kan..duk sana jela lama2 dulu. nampak syok je sejuk2 kt sana. malaysia panas weii belengas melekit peluh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dok la situ lama2 galak nk travel sgt kan{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:56 PM | Show all posts
duk sana je acik. dh tua2 org pg umrah faham lah juga, ni negara pakistan. cerdik xboleh bawa bincang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Abis tu dah tau tgh virus p berjalan bt pe.... Duduk je sana diam2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sekolah ke acik acik? Bebal much?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:03 PM | Show all posts
ingatkan tahap acik level awareness tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti kes talut tiket rugi tu yg nak pergi pakistan jugak.. ngok
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:07 PM | Show all posts
ahahhaha...ambil je la family angkat kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Instead kos bawa blk mahal gov provide aje.korang kat situ smp habis perintah berkurung.. lagi jimat.. buat mcm.eumah sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Niat nak melancong?
Gomen, harap jangan dilayan puak2 gini. Kalo tolong, sat lagi berduyun org minta pertolongan.

Simpan sikit duit, lebih baik guna duit tu utk beli kelengkapan test kit dan bebarang keperluan spital
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon mereput di sana dan belajar2 lah hidup tak menyusahkan orang ya...


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka!!!degil lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list