Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
27014
View
784
Reply

Senarai permintaan Persatuan Seniman Malaysia mewakili artis2 tersangkak negara.

[Copy link]

Author: Rhyno    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-3-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
cikgojesss replied at 29-3-2020 10:00 PM
wakakaka meols dapat skodeng grup telegram retis2 seni ni link dia ada kat ig seniman tu.. kamahen y ...

wehh reveal lah siniiii
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timah03 at 29-3-2020 11:10 PM

Dah padam kan post tu...?
Ramai orang maki je...
Dia dah panggil orang yg pakar untuk jawab tu...
Screenshot_20200329_230815.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Cilanat nya permintaan. Ni lah masalah kalau feeling superior padahal tak sedar diri rakyat marhaen jua

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Time crisis camni boleh plak demand macam2 like helloo rumah takde cermin ke wahai retis? Ko saperrr? whats ur contribution? Ko sekolah x?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuril86 at 29-3-2020 03:12 PM
PocongTerbang replied at 29-3-2020 03:06 PM
Golongan yg selayaknya minta lebih2 ni adalah golongan frontliner. Diorang bergadai nyawa nak selamt ...


suh dorg jage pesakit covid.. nak ke xnk.... anjirr sgt perangai masing2... pttla artis masing2 mcm x sedor diri.. upenye presiden pon menyokong ape yg disarankan org artis... tu yg kluar permohonan bullshit tu.... nak rase ape yg rakyat dpt... pergila kerja... org x suh pon korg jadi artis... aku rase yg bnyk bercakap ni artis2 muda je...yg veteran semua senyap je.. x bercakap ape pon ni....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Karya tak seberapa....negara jiran pun tak lepas, tapi perasan level antarabangsa
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru sebulan dah sengkek. Boleh pergi jahanam artis2 yang macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 29-3-2020 01:52 PM
Takat ni takde lagi artis kena masuk wad disebabkan virus ni kan
Kalau depa sakit pun kena duk wa ...

Eloklah tak payah kena. Nanti pitam cik misi dgn doktor nak melayan diva diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 29-3-2020 10:15 PM
This is PUN DEK!!
Beras, air mineral pun masuk dlm senarai tuntuan

Kena buat petisyen nampak ni. Petisyen MENOLAK tuntutan2 dari seniman. Tak relevant langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Celebrities in South Korea (n other countries as well) donate to help their gov n people goin thru this covid19 mess, n yet u here in the comfort of ur big mansion with ur Alphards Vellfires outside, whining n demanding to be treated like a civilisation's greatest treasure.. As if the world only revolves around u people. Pls lah..



Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Asnaf pun tak meminta mcm so called retis ni. Bagi malu jer.

2.skim kerugian seni pak hang oii. Company lain pun byk jugak rugi disebabkan isu ini, nak highlight kat korang jer ker??

3. Ni satu, mintak voucher, tu ha, makcik2 kat kpg tu xder mminta2 mcm korang sedangkan hidup mereka lagi daif dr korang. Manusia tak tahu malu. Mcm anjing menyalak minta di suap, padahal anjing lagi bgs dr korang.

4.yelah tu pmeriksaan percuma utk korang. Dah bersedap jalan oveeseas lps tu mntk pcuma pulak dh? Korang ingat korang sapa?

5. Hanjirrr. Mintak bantuan kerajaan bkn main, tp bila bg penerangan ttg covid kpd masyarakat nak berdana?

6. Tiada kwsp? Sapa srh tak buka utk diri sendiri. Hanjirr. Tak bersyukur langsung.

Done menghanjir retis so called retis.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 29-3-2020 10:31 PM
Kat post mana eh? Carik kat ig diaorg tak jumpa... ke dah edit sbb ramai yg maki

ada lagi. dekat ig persatuan seniman. cadangan bantuan tu.. huhu ramai dah memaki.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat dulu nora danish minta pelepasan cukai utk kosmetik/kecantikan diri sebab artis kena cantikkan diri.

baca pon menyakitkan hati la drg ni. xde artis msia boleh je hidup tau. tlg sedar diri la retis2 oi. buat malu circle je
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain ramai lg y bersuara minta sumbangan khas. Yew tahu pendapatan korg terjejas tpi kamoon gais xkan laa xd simpanan? Lg 1 kerajaan bg holiday payment untuk rumah n kereta 6bulan korg pon dpt kan? So?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa retis yang tak pernah mendaftar cukai tu ha, mampos la korang tak dapat. Tu sebab menyalak bagai nak rak. Lari lagi dr tax.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
timah03 replied at 29-3-2020 03:09 PM
Dah padam kan post tu...?
Ramai orang maki je...
Dia dah panggil orang yg pakar untuk jawab  ...

Bongoknya. Patutlah tak reti manage duit. Gomen dah bg tahu cara pun tak reti juga. Artis2 yg tak bayar tax, tak mengundi jangan nak menyibuk okay. #keluarganegarasama lepas tu daftar voter pun tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang semua dah jadi Diva AA. Pokeymak je tak keluar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Minta kerajaan ganti kos kerugian kerana wabak covid??????????? bbbaaaaaaabbbbbb *@&$&$#*&#&
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Golongan artis ni nak lancar perang dgn netizen ke..yg main2 bawang rangers skrg tgh  x ada kerja sbb MCO..nanti takut artis yg depression nak pertahankan diri
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak cukup bekalan makanan, gi la minta bantuan kat masjid2 kawasan rumah korang... banyak je masjid2 yg kumpulkan sumbangan utk penduduk sekitar... apa ke bangang nak voucher bagai?? Bodah la sapa yang start dulu minta bantuan khas retis ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list