Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1983
View
29
Reply

Siapa Yang Mula Guna Perkataan 'Kaki Pukul'? Tuju K-Clique Buat Laporan Polis

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2020 11:29 AM | Show all posts |Read mode
Enggan terus difitnah sebagai kaki pukul, Tuju K-Clique bertindak membuat laporan polis, lapor Harian Metro.


Dalam satu kenyataan, Tuju atau Muhammad Azree Shah Awang Zamri, 24, bagaimanapun tidak mendedahkan isi laporan dan individu yang dilaporkan.




Kredit foto: IG



Saya tidak mahu memberi komen lanjut supaya keadaan tidak menjadi lebih buruk. Bagaimanapun, sebagai seorang yang dikenali dalam industri hiburan tanah air, saya perlu memberi respon terhadap isu itu dan meminta jasa baik semua supaya bersikap rasional terhadap apa yang terjadi.

Untuk makluman, pada hari ini juga (kelmarin), satu laporan polis sudah dibuat untuk menyiasat beberapa status dimuat naik di media sosial yang berbaur fitnah dan mengaibkan nama saya. Saya menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat kebenaran dan mendoakan agar segala kesulitan dipermudahkan, katanya dipetik Harian Metro.


Dalam masa sama, tuju memohon ampun dan maaf kepada semua pihak terutama media dan rakan yang cuba menghubunginya bagi mendapatkan kepastian kerana tidak dapat memberikan respons atas sebab tertentu.




  



Jelasnya, buat masa ini dia hanya menumpukan perhatian pada karier nya yang kini dalam proses menghasilkan album solo dan juga lagu bersama K-Clique.


Tuju juga mengambil kesempatan menyahut seruan kerajaan supaya duduk di rumah dengan menghasilkan lebih banyak lagu untuk peminat.


Sebelum itu, kekasihnya, Loca B tampil menafikan dakwaan dia dipukul tuju, sekali gus menyangkal dakwaan mengatakan tuju seorang kaki pukul seperti tular di laman sosial.


Siapa yang mulakan perkataan 'kaki pukul' terhadap Tuju ni? - CARI


BACA JUGA: Tuju K-Clique Didakwa Pukul Teman Wanita, Loca B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama heol.

Kacukan Malaya ka heol?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:09 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 3-4-2020 12:03 PM
Nama heol.

Kacukan Malaya ka heol?

Pernah terbaca bapak heols bangsa Brunei Sabahan. Mak heols ker orang Malaya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 3-4-2020 12:09 PM
Pernah terbaca bapak heols bangsa Brunei Sabahan. Mak heols ker orang Malaya?

Tatau. Karna nama heol seperti kacuk2 gituh.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Selekeh         
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 3-4-2020 12:09 PM
Pernah terbaca bapak heols bangsa Brunei Sabahan. Mak heols ker orang Malaya?

Btw, bapak Melayu Brunai rupanya. Patut la nama keMelayuan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Busuk..cuba elok sikit imej tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:12 PM | Show all posts
sebagai orang yg dikenali dalam industri
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kepam 4ever
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
errr dia ni ke dlm k-clique yg ramai fans dr ahli lain sbb katanya "handsome" atau ahli lain sebenarnya yg handsome
mls nk cari thread tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis ni kuat nyusahkan polis....nyemak tul!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:52 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 3-4-2020 12:12 PM
Btw, bapak Melayu Brunai rupanya. Patut la nama keMelayuan.

Iol yg org Brunei pun x thu siapa dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by weezerfan at 3-4-2020 03:57 PM

Dia yg pukul org dia yg report polis. Kebodohan apekah muka pilak ni!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 3-4-2020 03:52 PM
Iol yg org Brunei pun x thu siapa dia ni.

Melayu brunei pon xde muka mcm dia ni. Mcm pilak adalah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
https://youtu.be/RxgL6aP8Sek



Tak paham sebenarnya pukul ke idak? Pening iolss dgn jawapan dia haaaa!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 3-4-2020 01:48 PM
errr dia ni ke dlm k-clique yg ramai fans dr ahli lain sbb katanya "handsome" atau ahli lain sebenar ...

Lain, sapa tah nama mamat tu. Aku ingat huruf M je
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:31 PM | Show all posts
busuk!

slagi tak tunjukkan report polis aku tak percaya dia buat report..

lagipun nak buat report apanya kalau betul memang ada kesan pukul..kesan gigit pada anak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap whoareyus bagi iols

Apa2 jela labu. Sian polis kena hadap macam2 musim covid ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts

Saya tidak mahu memberi komen lanjut supaya keadaan tidak menjadi lebih buruk. Bagaimanapun, sebagai seorang yang dikenali dalam industri hiburan tanah air, saya perlu memberi respon terhadap isu itu dan meminta jasa baik semua supaya bersikap rasional terhadap apa yang terjadi."

WTF??!! Siapa dia ni? Aku tak kenal pun dia. Sumpah!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:12 PM | Show all posts
duri_durians replied at 3-4-2020 01:12 PM
sebagai orang yg dikenali dalam industri

What a joke.. Keluar story pasal kaki pukul ni baru aku tau kewujudan.. So, aku ingat dia sebagai kaki pukul instead of retis..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list