Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7473
View
183
Reply

[Tempatan] Pm dan menteri terpedaya dengan nasa scam #85 Kj ditipu lagi

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-5-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ResellerMaxis at 4-5-2020 01:33 AM

Baru baru ini negara di gemparkan dengan berita berkenaan seorang remaja berusia 20 tahun yang mendapat scholarship dari nasa.

Larutan itu beliau telah berkongsi kejayaan tersebut dengan twitterjaya.



Gembira dengan berita tersebut pm dan menteri menteri yang lain turut mengucapkan tahniah atas kejayaan tersebut.









Selama seharian netizen cuba mendapatkan kepastian berkenaan scholarship tersebut.





Akhirnya tuan empunya diri telah mengesahkan beliau di scam.



Tidak cukup ditipu sekali. Kj di tipu kali kedua.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-5-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian budak ni kena scam. Bertabahlah dik...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Serius laa scam?? Bdk pempuan yg buat thread pasal ni kat twitter kena kecam, pastu alih2 adik Azhar ni tunjuk semua thesis dia kat bdk pempuan tu..Alih2 budak pempuan tu kena buat justifikasi kat twitter yg dia salah.
So skrg ni thesis adik Azhar ni mmg betul, cuma nya nasa ni yg scam. Tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
tp sbb tweet bdk ni jgk aku tau ramai rupanya malaysian yg pandai2. ada sorg pompuan pn under scholar nasa jgk, ada bdk malaysian kt harvard dll. gigih aku stlak twitter bdk ni masa viral kelmarin
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni x bersalah. ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
ashk4nn replied at 3-5-2020 11:55 AM
tp sbb tweet bdk ni jgk aku tau ramai rupanya malaysian yg pandai2. ada sorg pompuan pn under schola ...

Budak MELAYU mmg ramai pandai giler ngkau boarding school + mrsm jer dah seratus tu pun ramai tak muat...so kalau cina ckp tak der melayu yg terer nak buat kerja ni mmg la racist penipu
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Oppss plot twist

kita sama2 kena scam la kalau camtu. Bertabahlah semua ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-5-2020 11:58 AM
Budak ni x bersalah. ...

Kalau lah pm n menteri menteri bijak sikit. Bebudak dekat twitter pun boleh pikir.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 3-5-2020 11:50 AM
Sian budak ni kena scam. Bertabahlah dik...

Nasib lah ramai netizen nak tolong bongkar. Kalau x, bila nasa scam tu start minta duit. Silap silap pm n menteri menteri dia ni yang pergi bayar scammer guna duit rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah nya beliau tidak eligible join Artemis challenge .. Di mana kena scam tapi mengaku join the challenge ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2020 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 3-5-2020 12:04 PM
Masalah nya beliau tidak eligible join Artemis challenge .. Di mana kena scam tapi mengaku join the  ...

sudah tentulah scammer ada wat web nasa tipu n iklan pasal fake competition tu. Alangkah web bank n kerajaan pun biasa je scammer ni clone kan untuk scam orang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:26 PM | Show all posts
alahaiii
kesiannn..scam upanya...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg org tgh siasat sekarang adalah... betul ke dia kene scam.. atau dia adalah scammer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 3-5-2020 12:31 PM
Yg org tgh siasat sekarang adalah... betul ke dia kene scam.. atau dia adalah scammer

Adeis netizen pun. Kesian kat dia. Bg ar chance dia get out easy. Ni mahu kena penjara lak nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaha.... Pm and munteri pon terkena!
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm ni lah agaknya najib kena scam dgn 1mdb. Bezanya dgn wak yidin ialah kes nasa ni x perlukan pelaburan bilion2 rm.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Biggest scam in history
Mana jawapan NASA? Takda kat atas
Pelajar ni kena minta maaf dan clarify dia kena scam
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
So dia masuk competition tu betol x?
Yg mana scam mane? Adehhhhh
Sbb kata nya mmg dia join....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pm yiddin kot ye pun siasat la dulu, ni cakduh sgt bg ucapan tahniah, menteri pengajian tinggi pun same xde check2 ape, malu nye korang,budak tu lg la malu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list