Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6811
View
114
Reply

"Nak Bagi, Saya Terima Tapi Jangan Desak Tanya Bila Nak Post"- Janna Nick Kenapa?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2020 10:14 AM | Show all posts |Read mode




"Saya memang tak buat IG review. Tapi bila orang bagi makanan, saya terima. Cuma, tak bolehlah anggap ia komitmen nak pos bila."



Aktres, Janna Nick meluahkan kekesalannya mengenai isu peniaga online yang semakin melampau dalam hantaran terbaharu di laman Instagramnya.


Ia rentetan mereka mendesak aktres itu membuat ulasan produk dengan alasan, barangan sudah diterima oleh Janna, tetapi tiada ulasan mengenainya.




Kredit foto: IG




Menurut Janna, dia menerima pelbagai makanan dan barangan daripada pengikutnya, tetapi tiada sebarang perjanjian untuk mengulasnya.


Itupun dia menerimanya kerana menghargai pengikut. Tetapi, hal ini menjadi lebih merimaskan apabila ada yang bertanya, bila Janna mahu membuat ulasan atau video mengenai barangan tersebut.





  


Bagi Janna, review yang dibuatnya adalah percuma dan ianya ikhlas. Namun, apabila ada desakan sebegini, ia seolah-olah komitmen yang mengikat dirinya dan keterpaksaan itulah menjadikan hal ini tidak seronok.



"Kalau anda buat bisnes online, mesej nak bagi makanan, saya terima. Tapi, tak boleh anggap ianya komitmen untuk disiarkan."





Kredit foto: IG




Menurut Janna, ianya semakin kerap berlaku apabila orang sama yang pernah diulas barangannya menghantar produk lain (kerana tahu alamat rumah Janna) lalu, terus-terusan bertanya bilakah ulasan tersebut akan disiarkan.



"Saya bukan tak support online business, tapi you all pun kena ikhlas bagi, bukan mengharapkan balasan posting sebagainya."





Kredit foto: IG




Lebih penting, Janna juga terpaksa membahagikan ruang yang ada dengan membantu rakan-rakannya yang terdesak semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersysrat (PKPB) ini.



"Kawan-kawan saya sendiri minta tolong post. Maklumlah dulu bekerja tetapi sekarang buat bisnes. Saya pun banyak lagi posting untuk kawan juga."



Di ruangan komen, rakan selebriti turut berkongsi pandangan sama dengan Janna.





Kredit foto: IG


Kredit foto: IG




Betul juga luahan Janna Nick itu. Di kala semua bergelut untuk bangkit kembali era Covid-19 ini, jangan pula ada yang mengambil kesempatan ya. Kata kuncinya, berpada-padalah ya. - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali sila jujur
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Abis cane diorg leh anta kerumah chuols kalo chuols xbg alamat
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
fuyupoktek replied at 20-5-2020 10:25 AM
Abis cane diorg leh anta kerumah chuols kalo chuols xbg alamat

bace lar btol2 dek ade sheols ckp tuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang kau ambik tu dah kenapa? Play victem pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ucap tq je la kat igs x bole ke? X yah la nk review2.
Yg pemenat tu pdn la muka korang. Nk minat retis tu berpada2 lah.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya masa msg nak hantr makanan tu bgtau siap2 retis tu suruh buat story. Kalau diorg xnak xyh la hantar. Mcm blagak sgt pulak bila diorg ni bnyk bunyi. Klu pos gambar lpstu ckp tq pun dah ok kut. Keje x sampai 2 minit.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawa Janna!!! Tk bermekap pun. Muka budak lagi. Lawa dia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kisahnya peminat@pengusaha makanan
kirim mcm2 makanan kat retis mereka dengan harapan dpt free review la kekdahnya. Org mcm ni kalau retis post ucapan terima kasih kat ig pon x memadai sebab tujuan awal mereka mmg nakkan free review semata
Itu baru retis, iols kirim kuih raya kat sedara pon xde sebarang bunyi drp theyols, iols anggap mereka busy jelaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:15 AM | Show all posts
iols pun x sebelahkan sape2. masing2 ada hak. artis yg terlebih baik hati mcm dct tu mmg rajin post kt igs siap tag lagi. mmg dia membantu peniaga2. artis yg x buat review free pun bukan x baik. cuma mungkin xde masa. so iols rasa xde sapa salah. peniaga la yg kena faham.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak cari retis mcm toktie yg tak merempan bila buat free IG review susah la kan? Sbb tu la neliau kekal sampai sekarang sebagai penyanyi bernombor.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:28 AM | Show all posts
yes, sbole2nya bagitau kat depa apa uols expect after bagi barang kat reviewer semua. jaman sekarang mulut kata ikhlas, tp harapkan attention
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh ade certain seller bile utk review sedap namateh dia buatkan....sekali customer beli dpt yg hauk.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah ko bukan ada job pon skang. Dh xsedap buang trus. Haaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:39 AM | Show all posts
ucapan selamat hari jadi pun kau caj RM50 kannn... yang nak review ni, caj je la rm500.. keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Xsalah kan sape2 tpi cuba fikir effort peniaga tu post benda tu kat uma kau at least say tq dah cukup kot. Ni siap cakap nk bg sy terima. So peniaga dpt pahala je la?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:49 AM | Show all posts
pencintaABC replied at 20-5-2020 11:20 AM
Nak cari retis mcm toktie yg tak merempan bila buat free IG review susah la kan? Sbb tu la neliau ke ...

betul la tu.

tokti terima ja semua. dia xmakan lagi pun dia tunjuk ja bekas2 yg berisi lauk.
dia xmakan berbuka, dia makan time moreh xpun sahur dia makan.

walaupun dia xda tunjuk dia suap makanan tu ke mulut. but still dia bukak satu2 makanan yg sampai and say thanks.


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaa take note semua mana yg nak bagi deyols ig review tu nama2 seleburiti di atas tu kene ati2 lah in the future.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:53 AM | Show all posts
aku tak suka pun mek jana ni.. tapi apa dia cakap tu betul.. kalo niat pemberi tu ikhlas sebab minat dengan mek jana tak apa lah.. tapi niat pemberi tu memang niat nak suruh review walaupun mek tu dah mention awal-awal no review tu memang pemberi jenis tak faham bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bubuh iklan siap2 kat ig bgtau takde buat review sama ada bebayar ataupun tidak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list