Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9669
View
254
Reply

[Tempatan] Setelah berminggu2 kelantan & kedah tiada kes covid19, hari ni ada kes baru - punca rentas negeri nak balik kampung

[Copy link]

Author: totokreturn.    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Berita akan menyusul kemudian
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 20-5-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts

COVID-19: Perantau bawa pulang jangkitan baharu ke Kelantan

KOTA BHARU: Kelantan kembali mencatatkan jangkitan COVID-19 dengan kes terbaharu dikesan di Kuala Krai, membabitkan seorang wanita mengandung.

. Perkara itu disahkan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan Dr Izani Husin.

"Daripada maklumat yang saya terima, apa yang kita takutkan selama ini dari segi rentas sempadan.

"Mangsa (pesakit) balik ketika sempadan negeri dibuka baru-baru ini. Secara tidak rasmi, mangsa dikatakan positif dan kini dalam rawatan di hospital," katanya ketika ditemui selepas mesyuarat exco di sini, hari ini.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
alahai replied at 20-5-2020 04:48 PM
Mana beritanya

DUKACITA DIMAKLUMKAN SETELAH HAMPIR SEBULAN 'HIJAU'

NEGERI KEDAH KINI MENERIMA 1 KES BARU DI KUBANG PASU

Info:
Jabatan Kesihatan Negeri Kedah -

Kedah kembali 1 kes.

Pelajar yang disahkan positif ialah Kluster pelajar UUM

Hari ini sahaja 286 sample sedang diuji
#KlusterUUM

Pelajar itu mempunyai rekod pernah datang ke Aman Central dan Pacific Alor Star Mall di Kedah.

Sekarang ini JKN tengah proses call balik semua pelanggan yang datang membeli belah ataupun berjalan-jalan di Aman Central hari dan masa yang sama pelajar itu masuk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik mana berita nya huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
berita lg cpat dr cerita

- mami jarum
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
confirm...tgk je berita nnt..
kes balik kg la ni
i harap 2 hari sblm raya ade pkp khas edisi raya pulak..
br padan ngan sskjp ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 20-5-2020 01:44 PM
berita lg cpat dr cerita

- mami jarum

Terbalik tu
Kalau mami jarum, cerita lagi cepat dari berita
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:49 PM | Show all posts
degillllllll
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:50 PM | Show all posts
ni kes perempuan ngandung tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni yg kes wanita mengandung balik Kelantan dan positif covid tu ke.. baca kat whatsapp
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:50 PM | Show all posts
Macam dah ada yang sebut je dalam thread sebelah kes balik kampung dan nak bersalin dikampung katanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ribu ribu tania..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
carutan saje yg mampooo aku titipkan untuk pembawa bala nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 20-5-2020 01:43 PM
Aik mana berita nya huhuhu

Tunggu pukul 4.30 ptg ni depan tv
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kerna membawa bala
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:03 PM | Show all posts
aiyooo......puncanya lahai......xboleh pantang kat sini ke.....dah jadi isu pulak sebar kat mak ayah, org kg sume
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:08 PM | Show all posts
dulu bukan main sis @famri7  riak , ....hah skrg cash la kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:11 PM | Show all posts
Edited by Boomibulat at 20-5-2020 02:13 PM

Covid-19 kembali di Kelantan
Diterbitkan Hari ini 2:02 pm

Dikemaskini Hari ini 2:05 pm


Selepas kira-kira sebulan bebas daripada sebarang kes Covid-19, Kelantan merekodkan kembali kes baru wabak tersebut.

Perkara itu dimaklumkan oleh Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan, Dr Izani Husin kepada media, hari ini.

"Dari segi pengesahan sepatutnya kita tunggu pengumuman pengarah hospital.

"Daripada maklumat yang saya terima apa yang kita takutkan selama ini dari segi rentas sempadan. Dia (pesakit) balik apabila ketika sempadan negeri dibuka baru-baru ini.

"Secara tidak rasmi dikatakan dia positif dan sedang dirawat di hospital," katanya ketika ditemui selepas mesyuarat exco kerajaan Kelantan di kediaman rasmi menteri besar di JKR10, Kota Bharu.

Terdahulu, difahamkan seorang pesakit yang juga wanita hamil didapati positif Covid-19 dan kini sedang dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII).

Sumber yang rapat dengan hospital itu mengesahkan perkara itu kepada Malaysiakini.

Kes tersebut menjadi tular di media sosial sejak semalam dengan pelbagai cerita dan spekulasi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
qicki replied at 20-5-2020 02:03 PM
aiyooo......puncanya lahai......xboleh pantang kat sini ke.....dah jadi isu pulak sebar kat mak ayah ...

dari komen kat fb ad dua speku berlainan:
1. peknen 4 bulan
2. due 19/6
kalau salah satu betul pon mmg patut dikeji lah. due dia sebulan lagi yg gigih balik masa puasa ape lagi sbb kalau bukan nak raya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 20-5-2020 02:16 PM
dari komen kat fb ad dua speku berlainan:
1. peknen 4 bulan
2. due 19/6

Dgr citer balik naik flight, so apa jadi dgn doctor dan nurse spital tu, kena kuarantin la jawab nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:22 PM | Show all posts
totokreturn. replied at 20-5-2020 02:18 PM
Dgr citer balik naik flight, so apa jadi dgn doctor dan nurse spital tu, kena kuarantin la jawab n ...

kene detect pulak sape yg balik naik satu flight dgn dia....pastu satu flight tu dah jumpa famili memasing.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list