Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14831
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 21-5-2020 08:14 PM
adiwarna replied at 21-5-2020 02:42 PM
Dia ni faham tak? Ini musim wabak berjangkit yg boleh membawa maut. Kerajaan dan pihak berkuasa buka ...


bukan la nak kata kannn orang kelatan ganu ni mmg semacam ni ...

kat fb wall aku hat yg meroyan semua sek sek tu je la

ada yg species sblm ni cuti raya pon tosir balik, gila nak OT ..

nahhh kena pkp , kilang tutup meroyan kena raya sorang2 kat KL dgn hosmet baru gegedik nak ambik cuti balik kampung
tu ngomplen lebihh sbb cuti dah byk habis sbb force leave pkp ...

dulu cuti simpan x ambik sanggup dia OT ganti bila org takde , stgh company boleh claim duit klu x sempat ambik cuti seblm kena forfeited so bila boss justify company akan bayar...

now cuti habis
tak leh ot
cuti pon x de nak claim duit

tu laaa org x tau bersyukur
dia ingat syukur tu bila time dapat bonus keje and bonus asb je kot
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang Tak kecam dia balik kampung, orang kecam dia ke sana, kemari, kesana kemari. Makcik pun tak faham2 rupanya, patutlah anak pun tak reti2 nak kuarantinkan diri sendiri. Sah family sejati, tak tertukar DNA ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:21 PM | Show all posts
lostfaith replied at 21-5-2020 07:50 PM
Tadi pak menteri kata tak salah. Wartawan tanya sy nak gi buka puasa rumah mak sya kat daerah lain ...

Sayang, die x merentas daerah.
Die merentas NEGERI intan payung oi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:22 PM | Show all posts
Zeatyisaac replied at 21-5-2020 08:19 PM
Orang Tak kecam dia balik kampung, orang kecam dia ke sana, kemari, kesana kemari. Makcik pun tak fa ...

kenapa mesti kecam bukan kehendak dia pun dan bukan kehendak sapa2 tapi takdir Allah mengatasi segalanya.
Doakan semoga ibu dan baby diberi kesembuhan. Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Zeatyisaac at 21-5-2020 08:28 PM
intercurrent replied at 21-5-2020 08:22 PM
kenapa mesti kecam bukan kehendak dia pun dan bukan kehendak sapa2 tapi takdir Allah mengatasi seg ...


Jangan salahkan takdir. Allah bagi akal untuk berfikir. Malangnya mereka gagal menggunakan akal kurniaan Ilahi. Sebaliknya ke sana ke mari selepas sampai ke kampung. Bukan kehendak dia ke? Ohh, mungkin kehendak suaminya supaya tak kuarantinkan diri. Semoga orang sekeliling mereka selamat dari jangkitan Covid19.... Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:26 PM | Show all posts
Allah dh atur smuanya kalau kena kat diri sendiri skalipun kena redha ini ujian allah...yg hidup akan mati...so takperlulah pikir positive untuk menghukum seseoarang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lostfaith replied at 21-5-2020 07:50 PM
Tadi pak menteri kata tak salah. Wartawan tanya sy nak gi buka puasa rumah mak sya kat daerah lain ...

Daerah lain boleh dik, negeri lain yang tak boleh. Dia dari negeri zon merah ke negeri  zon hijau, wajib kuarantin diri dulu. Bila Kita permudahkan orang, Insya'allah, Allah akan permudahkan urusan kita. Hidup jangan menyusahkan orang, Allah tak suka.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 21-5-2020 03:41 PM
frontliner pd pemahaman aku... kkm polis askar n sewaktunye.... x tau la aku TM tu pun frontilner... ...

Tu lah...essential industry kot...nk defend punya pasal sampai tertulus frontliners lol
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kena sumpah macam-macam ni mesti trauma dia nak bersalin. Kalau lambat virus clear ko pantang la dalam wad isolasi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang cuma faham boleh 20 orang sahaja satu masa di dalam rumah. Bab lain seperti pemakaian topeng, jaga jarak 1- 1.5m antara satu sama lain, tidak bersentuhan faham ke tidak agaknya. Dalam rumah ya, bukan di luar rumah.

Kalau nak persoalkan kenyataan kita, mohon hadam kembali pesanan DG dalam sidang media petang tadi. Baru sangat lagi beliau sebut.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak-agak wanita yang mengandung ini melawat beberapa rumah dan mengamalkan penjarakan sosial ke? Menteri pun tegur bersalaman berpelukan, tak malu ke anda jadi bahan teguran satu negara?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukannya semata-mata nak sambut aidilfitri?ni camne kira makcik?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 21-5-2020 04:05 PM
katanya 20 kontak rapat semua -ve

Dah dpt result ye.. Alhamdulillah kalau -.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
I simpati kat die sbb balik nk bersalin. Singgah pun rmh nenek die nk berbuka setakat yg i baca lah. Mungkin tk expect die positif sbb surirumah. I anggap die dok rmh je la sepanjang pkp ni. Kalau nenek die positif, high chances tak boleh survive . Mesti sampai kesudah lah rase sesalan kat hati. Nauzubillah.. moga kita dijauhkan. 20 org contact rapat die negatif kan. 10 masih tunggu result.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Umur 32 pon benok lagi,  no sympathy for u
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 21-5-2020 08:13 PM
Diam je.. Tgk mcm klauster tabligh.. Lg teruk kn kecam awal2 dl.. Dia org diam je.. Mn de nk meroy ...

Tu le... Kluster tabligh tu ujung2 siap org puji sbb behave xde nk komplen2, xde nk merempan walo org kecam bagai nk rak... Beza betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:07 PM | Show all posts
Zon Hijau Zon Merah bullshitt la kkm ni..  kalau mass testing masih yakin ka zon hijau??

Dear preggie lady, this is a blessing in disguise.
Kalau masih di ampang, sampai bila tidak akan tahu kamu positive covid.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:09 PM | Show all posts
noor2 replied at 21-5-2020 03:22 PM
Kalau depa sekeluarga kena tu tak pela. ..ni singgah banyak tempat ...menyebar pada orang lain yg  ...

Exactly!!! itu yg orang ramai marah. bukan marah psl dia balik kampung. Bodoh babal tubal bak kata orang Sabah betina ni dgn laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 08:22 PM
kenapa mesti kecam bukan kehendak dia pun dan bukan kehendak sapa2 tapi takdir Allah mengatasi seg ...

ni lah dia melayu sikit2 salahkan takdir tuhan
allah bagi akal fikiran supaya boleh fikir buat keputusan..kalau nak ikut takdir semata ko g tido tengah jalan..kang datang keter langgar ko, cakap takdir tuhan dah tentu ko mati tarikh sekian2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 21-5-2020 08:06 PM
Tu bkn frontliner pon. Xlayak!!setakat essential worker jah!! Xphm kenapa ada yg kesian sbb dia ad ...

semua berangan nak jadi frontliner padahal keje tak jumpa orang / pesakit pon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list