Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2114
View
46
Reply

[Dunia] Kalau Tak Boleh Terima, Hormatilah mereka

 Close [Copy link]

Author: Itsuki321    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tahu tak hak asasi manusia
Berdasarkan post Dr. Zulkifli,
Transgender atau golongan LGBTQ+ patut diberi hak mereka sendiri juga
Mereka juga manusia
Mereka pun mempunyai hati
Mereka juga ada jiwa
Mereka cuma tak boleh pilih jantina sendiri. Andaikan anda semua yang menyokong transgender ditangkap dan diberi "didikan" dilahirkan sebagai seorang lelaki, tapi anda mempunyai jiwa perempuan, anda benci akan sendiri dan berhasrat untuk menjadi seorang perempuan.
Anda memang mempunyai hak begitu. Anda mempunyai hak untuk berpakaian seperti perempuan, meletakan bahan komestik di atas muka anda, sekata pergi Thailand membuat pembedahan untuk menjadi seorang perempuan. Begitu juga dengan perempuan yang ingin menjadi seorang lelaki.
Anda tidak dapat memilih jantina sendiri sejak dilahirkan, tetapi anda mempunyai hak untuk memilih siapa yang ingin dijadikan.
Pilihan gaya berpakaian tidak dihadkan oleh jantina.
Manusia dilahirkan bebas. Asalkan tidak berbuat jahat. Manusia bebas membuat apa yang mereka mahu.
Saya minta maaf kerana tidak faham akan pengajaran agama yang mangatakan golongan LGBTQ+ tidak normal. Tapi pada pendapat saya, pengajaran tersebut sudah mengalami masa yang lama. Kita patutlah berfikiran terbuka pada era globalisasi ini. Sekiranya anda tak boleh terima, hormatilah golongan tersebut.
Pada pendapat saya, golongan LGBTQ+ tidak berbuat jahat. Mereka ialah manusia yang normal, cuma ada sedikit perbezaan dengan majoriti. Mereka dianggap abnormal oleh masyarakat semata-matanya kerana perkadaran tak seimbang. Tidak sesiapa mempunyai hak untuk menangkap mereka dan menberi "didikan" kepada mereka jikalau mereka tidak mencederakan sesiapa!
Sorry for my bad bahasa melayu
Saya minta maaf jika saya menyinggung perasaan anda.
#DontDepriveOthersRightToBeThemselves
#IfCannotAcceptThemPleaseRespectThem
#LGBTQ
#sharetomakemorepeoplesee
LGBTQ_web_banner.png
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-7-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni apa pulak? Perhimpunan lgbtq?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg gini pun tak sokong lgbt la ngokkkkk!!!!!!
Kalau kau ada hati perasaan, kau takkan selfish nak tandas khas, berhimpun menyusahkan orang! Makin melampau!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu cara nak hancurkan manusia.. Adalah LGBTQ10 tahun dulu mana berani depa ni muncul.. Skrg mana2 negara dan manusia yg menentang diaorg akan dihina dan dibuka segala aib.. Hebat betul tangan2 dajjal buat kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:29 AM | Show all posts
Edited by tagas at 11-7-2020 10:30 AM

dlm quran terang2 melarang perbuatan golongan nabi luth nih

hormat jadah nya

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:34 AM | Show all posts
tapi kenapa korg sendiri xleh nak hormat diri sendiri? xmenghargai tubuh badan yg diberikan oleh Tuhan kalian?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:45 AM | Show all posts
Sekarang ni kalau tengok cerita di Netflix/Prime - Mesti ada hubungan LGBTQ, macam wajib kena ada pula hubungan sejenis ni dalam setiap cerita, tahi la macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 10:56 AM | Show all posts
Tahu tak hak asasi manusia
Berdasarkan post Dr. Zulkifli,
Transgender atau golongan LGBTQ+ patut diberi hak mereka sendiri juga
Mereka juga manusia
Mereka pun mempunyai hati
Mereka juga ada jiwa
Mereka cuma tak boleh pilih jantina sendiri. Andaikan anda semua yang menyokong transgender ditangkap dan diberi "didikan" dilahirkan sebagai seorang lelaki, tapi anda mempunyai jiwa perempuan, anda benci akan sendiri dan berhasrat untuk menjadi seorang perempuan.
Anda memang mempunyai hak begitu. Anda mempunyai hak untuk berpakaian seperti perempuan, meletakan bahan komestik di atas muka anda, sekata pergi Thailand membuat pembedahan untuk menjadi seorang perempuan. Begitu juga dengan perempuan yang ingin menjadi seorang lelaki.
Anda tidak dapat memilih jantina sendiri sejak dilahirkan, tetapi anda mempunyai hak untuk memilih siapa yang ingin dijadikan.
Pilihan gaya berpakaian tidak dihadkan oleh jantina.
Manusia dilahirkan bebas. Asalkan tidak berbuat jahat. Manusia bebas membuat apa yang mereka mahu.
Saya minta maaf kerana tidak faham akan pengajaran agama yang mangatakan golongan LGBTQ+ tidak normal. Tapi pada pendapat saya, pengajaran tersebut sudah mengalami masa yang lama. Kita patutlah berfikiran terbuka pada era globalisasi ini. Sekiranya anda tak boleh terima, hormatilah golongan tersebut.
Pada pendapat saya, golongan LGBTQ+ tidak berbuat jahat. Mereka ialah manusia yang normal, cuma ada sedikit perbezaan dengan majoriti. Mereka dianggap abnormal oleh masyarakat semata-matanya kerana perkadaran tak seimbang. Tidak sesiapa mempunyai hak untuk menangkap mereka dan menberi "didikan" kepada mereka jikalau mereka tidak mencederakan sesiapa!
Sorry for my bad bahasa melayu
Saya minta maaf jika saya menyinggung perasaan anda.
#DontDepriveOthersRightToBeThemselves
#IfCannotAcceptThemPleaseRespectThem
#LGBTQ
#sharetomakemorepeoplesee

_______________


sangbat berbahaya sekiranya menulis dan memtik nama Menteri Agama ke Dr Zulkifli ATAU DR ZULKIFLI LAIN?  di mana SUMBER RUJUKAN PUN TAK ADA
kemudia saduran mesej itu berlatarkan CAVEAT kata atau petikan kata  dalam artikel yg tidak diketahui sumbernya yg didakwa dari menteri agama
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:09 AM | Show all posts





Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2020 10:56 AM
Tahu tak hak asasi manusia
Berdasarkan post Dr. Zulkifli,
Transgender atau golongan LGBTQ+ patut  ...

Sajer ja kan..depa pun tak hormat kita..nak paksa kita hormat depa plak..hapa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:44 AM | Show all posts
busuk.

penyakit!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:47 AM | Show all posts
Live your truth, ppl cuma jgn ganggu ruang dan hak biological woman.

btw sex is real, it's binary. Gender is fluid. Seperti naluri lurus dan songsang, kejadian jantina seks juga semulajadi. SJW, liberals dan sewaktu dgn nya suka petik2 kajian sains tp tetiba bab sex dan gender ada simpang siur pula. Lesbians dan gays pun ada ura2 nak buang 'T' drpd pergerakan dia org. Problematic sgt esp. set Male to Female nih.



Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Golongan lgbtq ni sila hormat perasaan kehendak manusia normal yg hanya iktiraf perempuan dan lelaki shj.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
"Mereka juga manusia
Mereka pun mempunyai hati
Mereka juga ada jiwa
Mereka cuma tak boleh pilih jantina sendiri. "

Ada ka manusia yg boleh pilih jantina sendiri sebelum lahir?  Dalam hidup ni, ada perkara kita boleh pilih..dan ada perkara yg kita tak boleh pilih..
Tak boleh pilih bangsa mana,
Tak boleh pilih siapa mak ayah,
Dan beberapa perkara lagi lah..

Aku bosan dgn so call 'hak & kebebasan kami'..
Masalahnya, hak dan kebebasan hangpa tu terang2 tak menghormati hak kami.. tak boleh ka hangpa nak ber-lgbt diam2? Kenapa nak kena umumkan? Kenapa ada yg nak tied up dgn perkahwinan? Significant ka dgn tujuan asal perkahwinan?
Memang mental la puak2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
apa benda ni? hahahaha

im one if them (L), tapi kebanyakan benda yg meke2 ni perjuangkan, aku tak sokong n tak faham... maybe sbb aku jenis yg senyap2 buat hal sendiri.. my boss tau about me, but she doesnt care, as long as tak ganggu kerja n tak ada gangguan di tempat kerja... pasal toilet? no problem, aku still boleh pandang perempuan tanpa rasa apa2.. salahkan diri sendiri la ye kalau nafsu & pandangan sendiri pun tak mampu/boleh dicontrol...

kalau ko nak orang hormat ko SEBAGAI MANUSIA, then ko pun kena la hormat orang.. respect adalah to be earned, not asked for! pandai2 la jaga n kawal diri, orang pun takkan kacau or kecam ko

nak benda lebih2 macam recognized LGB marriage tu aku rasa tak la, n mustahil kat malaysia ni, n banyak negara pun kan... so, nak buat macamana...

aku rasa, selagi tak ditindas (hilang kerja, susah nak dapat kerja, dihalang dari buat something like masuk toilet or naik komuter gerabak khas, etc) maka aku ok je.. seksualiti masing2 bukan utk dihebah2 or ditayang2.. diam2 sudah.... nak buat benda, buat belakang closed door n then senyap.. sedangkan orang/pasangan yg lurus pun tak buat benda kat khalayak ramai (kot)

respect others, n earn yours

but maybe im the odd one here
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:22 PM | Show all posts
blmers di malaysia
ko ingat org malaysia ni lembik mcm mat salleh2 amerika hilang jati diri?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:24 PM | Show all posts
kt europe kat us kat UK boleh la korang nk mengganas
kat sini sorry dek...dah lupa ke kes kuantan
klu nak mulakan balik sila la buat perangai
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:29 PM | Show all posts
dilahirkan sebagai seorang lelaki, tapi anda mempunyai jiwa perempuan, anda benci akan sendiri dan berhasrat untuk menjadi seorang perempuan.


di other side boleh juga mcm ni anda dilahirkan berkulit putih tapi anda mempunyai jiwa blackie..anda benci diri anda sdri dan berhasrat menjadi blackie

atau mcm ni  anda dilahirkan melayu tapi anda mempunyai jiwa cina..anda benci hakikat diri anda melayu bangsa yg lemah dan tenggelam dek cina dan berhasrat menjadi cina
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh2 je nak pilih jantina sendiri.. Apa lgbtq ni fikir Tuhan tu salah cipta jantina mereka ke? Tuhan tu tak pernah salah. Seburuk buruk kaum nabi Luth pon i tak rasa yg theyolls ubah kejadian mereka etc; lelaki pergi surgery buang bawah & letak perempuan punya. Itu pon kaum nabi Luth di laknay dah. Sbb apa di laknat? Sbb sebagai pengajaran utk kita ni. Makin Tuhan tangguhkan azab makin melampau lampau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masyarakat takdelah jahat sangat dengan lgbt ni, lgbt ni je yang over, yang mengundang kecaman. Yg nak jadi perempuan teruskanlah tapi mereka pula pilih jadi perempuan jalang. Asyik duk tunjuk tetek tak kena tempat, tak kena waktu- depan budak, tempat umum siang-siang hari duk flash tetek pepek. Cuba buat biasa-biasa. Yang nak jadi laki pula, tak kira masa duk isap rokok hembus asap tak tengok sekeliling cakap poyo konon-konon jantan la .. lelaki pun tak macam tu laa .. yang jantan sama jantan pula nak kissing la tak kira masa depan orang depan budak, hey, couple normal pun tak buat macam la, so lgbt ni kena tahu hormati masyarakat & sensitiviti to fit & adapt yourself into public. Lepas tu bila kerja minta macam-macam special privilege. Pergi jelah minta kerja bawa degree macam orang lain juga & fight based on merit. Bila tak dapat kerja, tuduh orang double standard pula. Pergi hospital bila doctors suruh buat certain extra test macam hiv or std ke, menjerit-jerit marah konon prejudis. Hellooo bukan prejudis tapi korang high risk group jadi hospital kena ambil precaution. Memang itu SOP diseluruh dunia pun. Kau sekolah tak? Sekarang duk buat perhimpunan, minta itu, minta ini .. korang yang melebih wahai lgbt oiii apa yang lebih nya korang sampai semua nak special? Sebab itu masyarakat marah, you not asking for equality for u asking for special privilege! cuba hidup macam biasa-biasa, ikut Norma biasa, masyarakat pun akan biasa dengan u olls  ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list