Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15994
View
164
Reply

Rico Rinaldi Sentap Pelakon Kekwat, Neelofa Pun Sokong Jenama Tempatan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2020 03:12 PM | Show all posts |Read mode
Wah, artis mana sombong sangat tak sokong jenama tempatan ni?


Dengar cerita daripada Gempak, ada seorang pelakon wanita dengan angkuh menolakp pelawaan pereka fesyen Rico Rinaldi untuk menjadi wajah rasminya sempena kempen Hari Raya Aidilfitri 2021.




Kredit foto: IG Rico



"Setiap tahun saya akan mencari wajah untuk koleksi Hari Raya Aidilfitri dan saya ada berkenan dengan seorang pelakon ini.

"Memang sekarang banyak pereka antarabangsa mengambil dia untuk reviu barangan tetapi tidak pula melantiknya sebagai duta atau wajah rasmi.

"Sembang punya sembang dia acah-acah tak kenal siapa muse saya sebelum ini dan dia tolak pelawaan saya dengan menegaskan hanya menerima tawaran daripada jenama antarabangsa sahaja," katanya kepada Gempak.


Rico yang pernah berkerjasama dengan Neelofa, Daiyan Trisha, Ameera Khan, Syafiq Kyle dan Mira Filzah akui terkilan dengan sikap sombong ditunjukkan aktres itu, apatah lagi merendah-rendahkan jenama tempatan.




Kredit foto: IG Rico



"Mungkin dia nak jaga branding dan nama, jadi hanya pilih jenama antarabangsa saja walaupun sebelum ini ada berkerjasama dengan pereka tempatan.

"Benda boleh bincang dan tolak secara baik. Artis sehebat Lofa (Neelofa) pun masih sokong jenama tempatan dan tak kekwat," ujarnya.


Terdahulu, dalam kemas kini Instagram Rico yang sudah dipadam, pelakon itu menyatakan 'Sorry I tak buat job untuk local designer, I selalu buat oversea'. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-8-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa?

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
neelofaa je punnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa sundel tu nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aunty_Acid at 4-8-2020 07:47 AM

Eeeeuuuwww, dulu ade retis tu pernah koyakkan baju 2 pereka fesyen terkenal tempatan, gi la cari siapa retis, ada benang psl retis tu dulu

Skrg je baru nak jd merendah diri, igt org dah lupa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau memang dia muka antarabangsa ko nak suruh endorse engko yg whoareyouss maka selayaknyalah. Takkan kakafaz?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mu gkin liyana jasmay
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:30 PM | Show all posts
see my level,rico rinaldi who?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-8-2020 03:29 PM
Tak mu gkin liyana jasmay

ohh so desa tu ke?? eeee tolonglaaaaaa oversea brand kalau sheols pakai sgt lah vibe petaling street tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..mmg bagus neelofa tu,w/pun dah bertaraf model antarabangsa, masih tetap merendah diri...tu buat ramai makin kagum dgn neelofa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:41 PM | Show all posts
amboiiiii sgt retis itu
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 nk teka nama daiyan, tp bukan sbb dh pernah bekerjasama
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nanti dah ada jawapan check in balik
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis sehebat neelofa? Kui kuih puihh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:49 PM | Show all posts
nama melayu punya sedap taknak guna....rupa kalau semengah takpe gak, ni senget sebelah mcm si wartawan maknyah budiy ke apa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:51 PM | Show all posts
rico ni dengan sume orang dia nak sentap ke? ngn customer pun dia perli2 kat tiktok. menyampah aku.

baju ko lawa mana pun, butik ko kat klcc pun takkan aku jejak kalau owner butik/designer perangai macam ni.
yang kayakan ko pun customer gak. ko perli2 kat tiktok mcm bagus sgt je kedai ko ni.

padan la muka ko artis tanak jadi model tuk design ko.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:52 PM | Show all posts
scha al-yahya ke?

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:52 PM | Show all posts
rico rinaldi konon...muka mcm indon lahanat,ada hati guna nama ala2 europe..eloklah artis yg reject jenama tak sedar diri rupa jawa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:53 PM | Show all posts
aku sokong artis yg reject tu...yahooooo
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 4-8-2020 03:31 PM
ohh so desa tu ke?? eeee tolonglaaaaaa oversea brand kalau sheols pakai sgt lah vibe petaling stre ...

Dia elok jadi duta jus kordial besta saja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list