Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
18956
View
2009
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 13

 Close [Copy link]

Author: sarah82    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mcm biasanya la.. Rumah borak no 12 dah runtuh.. Jadi iols buka utk no 13..

Nak share something.. Semlm jln2 kat lazada.. Jumpa mini ekon yg boleh selit ke pinggang seluar.. Jadi sesuai sangat utk dihadiahkan pada suami2 utk kegunaan solay jumaat


Kat thread ni kita boleh share mcm2 tentang semua benda kecuali politik..

Memandangkan bod perubatan.. Ni nak share satu benda yg membantu mengurangkan risiko pesakit terlantar kena pressure sore pada kaki yg boleh menyebabkan luka yg teruk..




@adila39 , @keypochino @Kak-Leen , @mrsjones , @Catpaw , @makton  , @Lengkong , @Leonclay,  @julia5094 , @Scheherazade , @seribulan , @green-tea @Xim @johan-adx , @ip_lepat,  @Buritan , dr @ipes2 dan semua forumer.. Dijemput join sembang kat rumah ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-9-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Proaktif


.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 12-9-2020 10:45 AM
Proaktif



Ngeh2..sepantas kilat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-9-2020 09:48 AM
Ngeh2..sepantas kilat

silap tadi tulis brekpes- patutnya pulut sadin, nasi goreng ayam , kuih buah melaka dan karipap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 12-9-2020 10:50 AM
silap tadi tulis brekpes- patutnya pulut sadin, nasi goreng ayam , kuih buah melaka dan karipap ...

Nasi goreng ayam.. Sedap.. Yum2..lama x buat buah melaka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih hadek manis tag saiyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 11:30 AM | Show all posts
sarah82 replied at 12-9-2020 09:53 AM
Nasi goreng ayam.. Sedap.. Yum2..lama x buat buah melaka.

Oloh...ayo nyo xde...mujur ada ayo durian belanda buah potong- betik, mangga, naga dan nenas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-9-2020 11:26 AM
Terima kasih hadek manis tag saiyaaaa

Ngeh2...sama2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 12-9-2020 11:30 AM
Oloh...ayo nyo xde...mujur ada ayo durian belanda  buah potong- betik, mangga, naga dan nenas {: ...

Kucing tu ada.. Jadi tadi rebus ayam yg dah 4 bulan kat dlm peti sejuk.. Bagi dia makan.. Gaji ni terus antar vet dan kasi
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi Sarah.. morning.. bfast nasi lemak tapau je today.. tghari baru nk msk..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
  
ooyeke.. haah CH ni mahal juga sebenarnya sambal stoberi tu xsedap pun.. haha tp sbb 1st time nmpk mesti la nk try.. 1st n last la kot..
btw, u pernah pergi frezer hill tak? lama jugak gi sana dlu 1x je thn 2004.. tp mcm sunyi n scary..


@keypochino memang mahal juga kan, tempat pelancongan, memang tak sedap sambal stoberi, nasib baik ada juga sambal bilis tu, boleh la naik selera.

Tak pernah sampai pagi fraser hill, nak pergi juga. Lama dah tu keypo, 2004 tu mesti sekarang sah banyak perubahan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kat mana ada ayam asap teh? masak sendiri ke? share resepi nk tgk


@keypochino , saya ambil kat fb ade doc apa nama tak ingat. Nanti saya beri. Ayam tu dia perasap dengan teh, gula dan beras. masakan cina ni standard pakai kicap, minyak bijan, halia, bawang putih, gula. Tapi yg resipi ni dia pakai madu sebagai pemanis.


Sedap juga makan asap hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 12-9-2020 12:02 PM
Hi Sarah.. morning.. bfast nasi lemak tapau je today.. tghari baru nk msk..

Hari ni sarapan biskut kering
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokok Cameron bila bawa turun, dia mcm x tahan cuaca kat bawah ni je. Tp kawan akak bila bawa turun pokok2 dari Cameron dia siram dgn air sejuk. Segar bugar pokoknya. Kalau siram air pipe biasa walau dah didinginkan dlm baldi ke apa, x jadi juga. So letak air batu separuh tong air bila nak siram sebab pokok dia banyak. Kalau sisikit dulu dia pakai air sejuk dari fridge je.


@Kak-Leen pernah nampak org share diorang letak air batu kat pokok yg beli kat cameron ni. Ada pokok bunga ros yg saya beli sana masih bertahan, cumanya dia tak besar meninggi la...renek dalam pasu je. Seronok sana pokok bunga besar2, geram je nak beli semua huhu. Kak leen suka menanam ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelan2 je mkn. Syg plak dok klu buang

@Scheherazade

ada lagi 2 peket dalam peti sayur ais tu, nak buang sayang pula
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-9-2020 12:10 PM
Hari ni sarapan biskut kering

Cicah kopi o sedap tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-9-2020 12:14 PM
Pokok Cameron bila bawa turun, dia mcm x tahan cuaca kat bawah ni je. Tp kawan akak bila bawa turun  ...

Cuba la siram air sejuk mcm petua tu.. kot2 bunga dia jd besar2 mcm kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-9-2020 12:05 PM
ooyeke.. haah CH ni mahal juga sebenarnya sambal stoberi tu xsedap pun.. haha tp sbb 1st time nm ...

Tula xpasti skg hidup lagi ke x frazer Hill tu.. dlu2 byk drama shooting kat sana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 12-9-2020 12:23 PM
Cicah kopi o sedap tu

Betul.. Sedap.. Yum2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-9-2020 12:07 PM
kat mana ada ayam asap teh? masak sendiri ke? share resepi nk tgk



Kiranya rasa salai ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list