Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
756
View
12
Reply

[Tempatan] SPRM lancar portal bahasa Mandarin. Dah beberapa generasi duduk dan makan hasil bumi Malaysia, puak minoriti klaim tertindas ini masih tak faham bahasa Malaysia?

 Close [Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2020 04:35 PM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 18-9-2020 08:38 AM

SPRM lancar portal bahasa Mandarin

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/09/621901/sprm-lancar-portal-bahasa-mandarin

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 18 September 2020 @ 4:28 PM

BERNAMA


PORTAL SPRM dalam bahasa Mandarin

Putrajaya: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini melancarkan portal dalam bahasa Mandarin bagi memenuhi keperluan masyarakat Cina mendapatkan maklumat mengenai pencegahan rasuah dan perkara berkaitan suruhanjaya itu.

SPRM dalam kenyataan berkata, portal itu dilancarkan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan) SPRM Datuk Seri Shamshun Baharin Mohd Jamil.

"Kemudahan terbaru ini diharap dapat meningkatkan lagi keyakinan dan pengetahuan masyarakat Cina terhadap SPRM dan agenda anti rasuah di samping menyebar luas mesej pendidikan pencegahan rasuah," katanya.

Portal berkenaan boleh dilayari di pautan https://www.sprm.gov.my/cn/.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-9-2020 05:54 PM | Show all posts
why????????????? ni Republic of China ka Malaysia?
Bahasa Malaysia dah tak berfungsi? Kesialan apakah ini?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread dah ada, momod bleh boh sealant

@FanTasyCreaTioN

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kerajaan majority Melayu moslem, tunduk pada mca 2 kerusi. Agak2 mana perginya pejuang ketuatnan dan bahasa yah? @dizekni @dino @whitemagic @kemaruk
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:48 PM | Show all posts
napa selalu nmpak hnya bahasa malaysia..bahasa english...dan bahasa cina?? bahasa india..bahasa lelain xder plak...adakah cina malaysia x reti cakap n baca bahasa kebangsaan dan bahasa english?? nak gak bahasa cina??
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:19 PM | Show all posts
Tahniah ya!

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:22 PM | Show all posts
Innrukia replied at 18-9-2020 05:54 PM
why????????????? ni Republic of China ka Malaysia?
Bahasa Malaysia dah tak berfungsi? Kesialan apak ...

Tak ada apa yang sial

sekolah cina ada

akhbar cina ada

kebun durian cina ada

kedai cina banyak


hotel cina banyak

website cina? abis tu Cari ni ko ingat bukan cina punya ka....

boleh sambung list...


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:26 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-9-2020 08:22 PM
Tak ada apa yang sial

sekolah cina ada

yg sial bila website kerajaan Malaysia dibuat juga bahasa mandarin.
sekolah cina ni pun patut abolish. Sini Malaysia, buat cara rakyat Malaysia.
Republic of China pun tak hadap cina Malaysia ni, level hamba depa ja. Mandarin sini pun lain dr Mandarin tanah besar sana.
Tikus politik tinggalan british sial la yg memporak poranda Malaysia. Patut mampus ja
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mereka ingat mereka masih tetamu yg perlu layanan istimewa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:44 PM | Show all posts
axl_bach replied at 18-9-2020 05:57 PM
Thread dah ada, momod bleh boh sealant

@FanTasyCreaTioN

idup lagi thread ni

ko silap seru tu...

xpa lah kutip kacang dulu


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread dah ada : https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1215950

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:33 AM | Show all posts
axl_bach replied at 18-9-2020 05:57 PM
Thread dah ada, momod bleh boh sealant

@FanTasyCreaTioN
Abang boleh tekan Report kalau nengok duplicate Thread camni lenkali ...

Terimakasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:36 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-9-2020 08:44 PM
idup lagi thread ni

ko silap seru tu...
seru seru Mod yang betul pun ... kalo boleh elak kan

Tekan jer Report


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list