Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7056
View
98
Reply

Chacha Maembong Buka Mulut, Bengang Bisnes Dituduh Guna Dana Macau Scam

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2020 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Industri tanah air kecoh dengan isu segelintir artis terpalit kontroversi Macau Scam dan tidak terkecuali Chacha Maembong.


Berang namanya dipetik konon terbabit dengan kontroversi itu, aktres berkenaan akhirnya membuka mulut mempertahankan diri dan menjernihkan keadaan.




Kredit foto: IG




Dakwanya, semua tuduhan dilemparkan terhadapnya adalah fitnah semata-mata dan menjejaskan reputasi serta perniagaannya.

"Saya dapat tahu terdapat individu di media sosial mengeluarkan kenyataan fitnah bahawa saya memulakan perniagaan dengan kononnya dana diperolehi daripada individu dikenali sebagai Datuk Zaidi Kanapiah dan saya terlibat dalam aktiviti 'macau scam' serta perjudian online.

"Sebelum pembocoran macau scam, saya tidak mengenali Datuk Zaidi Kanapiah dan tidak pernah berjumpa atau berhubung dengan beliau," jelasnya.











Kredit foto: IG



Chacha juga menegaskan bahawa dia bertemu individu dikenali sebagai Datin Alya sebagai kenalan dan bukan sebagai rakan karib.

"Saya ingin menegaskan bahawa sumber dana perniagaan saya merupakan hasil titik peluh saya.

"roduk keluaran saya adalah hasil kerjasama dengan sebuah syarikat ternama di malaysia dan Asia, ianya tiada kaitan dengan penglibatan dana atau modal dari sumber lain," ujarnya.





Kredit foto: IG





Justeru, Chacha memberi amaran bahawa dia tidak ragu-rau mengambil tindakan guaman terhadap pihak tidak bertanggungjawab menyebarkan fitnah terhadapnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-10-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tibeh kau tak kenal.......
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:57 AM | Show all posts
produk apa dia jual?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
for sure lah mggelabah teksssss kannn sbb org dpt hidu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Abis video ko ngn so called datin alya suhaila ngn mendosa tu apa???siap nyanyi2 lagu bagai..nmpk mcm da 10tahun bff
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
My team of loyars gituuuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia jual apa weh?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasil titik peluh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:08 PM | Show all posts
bisnes pon tarakkkk....tu lah kawan lagi ngn geng2 tinyah kn dah terpalit2
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis2 bimbo mcm ni lg lah senang kena perdaya.. org bagi sejuta mana mungkin sheols nk persoalkan sumber duit tu.. rezeki dr Illahi katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkpena suka kau
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkpena suka kau
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkpena suka kau
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pun nak tau dia jual product apa, jd duta product sendirii ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bengang pulak sekarang..  Dlm video tu riang je nyanyi2 sengeh2 tiber nak bengang pulak.
Ke bengang sebab kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
produk sendiri mendee nye, takpenah dengar,siap syarikat ternama
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersepah video terang2 tunjuk muka Chacha berpartayy dgn Alyaa & Dosah. Dan2 ngaku tak kenal buah Kana.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni macam macam kontroversi pon tetap la sendu.com kesiannnn...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaidi Kanapiah tu real name eddy kana. Ohhh okay. Kari kah beliau
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendapatla sis..bkawan lg dgn org xtentu hala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list