Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1591
View
19
Reply

Tak Minta Pun Orang Follow Di IG, Azhan Rani Tak Takut Langsung Hilang Pengikut

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2020 12:27 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Azhan Rani, tidak gentar kehilangan pengikut di media sosial seperti Instagram (IG) dan Facebook kerana dia tidak memerlukan individu yang 'toxic' berada di dalam akaunnya.


Azhan berkata ia berikutan dia tidak meminta-minta dirinya diikuti di  media sosial dan pernah  juga menutup akaun IG dan Facebook sebelum ini pada ketika jumlah pengikutnya ramai.




  



"Soal pengikut di media sosial saya akan kurang atau tidak, sejujurnya saya tak pernah meminta-minta diikuti oleh warganet. Ini kerana, akaun IG saya lebih kepada perkongsian rakaman dan galeri aktiviti bagi  promosi kerjaya seni.


"Terus-terang, saya selalu saja sekat mereka (pengikut) yang terlalu 'toxic' dalam akaun IG saya. Namun, saya tetap syukur kerana IG saya susah nak jumpa scammer, orang berniaga pil kurus, pengumpul wang lama atau mereka yang membuat kandungan lucah," katanya kepada Harian Metro.


Foto: IG




Menurut Azhan, dia pantang melihat perkongsian perkara bukan-bukan di IG akaunnya termasuk Facebook. Ujarnya, kalau dia ternampak memang terus disekat kerana tidak mahu berbangga mempuyai jumlah pengikut 'toksid' yang ramai.


"Saya tak mahu pengikut yang toksid. Bagi saya, tak ada apa yang perlu dibanggakan pun sekiranya ramai yang mengikuti saya di IG atau Facebook itu adalah golongan toksik.


  





"Kalau berminat nak tahu mengenai saya jadilah pengikut ikhlas, tapi jika tidak berminat boleh sahaja 'unfollow'. Ditambah, kerjaya saya adalah pertaruhan utama perkongsian di media sosial dan bukan kisah peribadi," katanya.


Menurut Azhan yang dikenali dengan watak Ustaz Hamadi dalam drama Nur dan Nur 2 berkata dia percaya hasil kerja yang baik akan sentiasa mendapat tempat di hati masyarakat. Bahkan, jelasnya kalau ingin dihormati orang maka, kita juga perlu menghormati orang lain terlebih dulu.


  



Baru-baru ini, Azhan tampil menegur tindakan segelintir pengikutnya yang meninggalkan komen tidak sopan dan berbaur negatif selepas dia memuat naik foto bersama pelawak Ali Puteh di IG kerana mereka terbabit membintangi satu drama.


Azhan yang kurang selesa dengan tindakan pengikutnya menyelar sikap segelintir mereka (warganet) yang dianggap sebagai toksid dan meminta supaya tidak mencampuri urusan peribadi orang lain selain menyokong kerjaya sahaja. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-12-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb sekarang pelakon dipilih berdasarkan follower kat insta.. hope job xsangkut la sbb bil follower..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Terganggu plk dgn spelling 'toksid'..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 03:58 PM | Show all posts
Tak biasa handle toxic lah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
smudger01 replied at 1-12-2020 01:21 PM
Terganggu plk dgn spelling 'toksid'..

i tujukan pernyataan dibawah utk CARI-MRO.

Menurut Kamus Dewan Edisi Edisi Keempat, toksik bermaksud beracun dan toksin ialah bahan beracun yang dihasilkan oleh bakteria dalam organisma hidup atau mati yang boleh menyebabkan penyakit tertentu.Dan tiada padanan untuk toksid dan ejaan yang betul ialah toksik yang dipinjam daripada perkataan Inggeris, Toxic.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena tanya cikgu Zack ni ejaan yg betul adakah Toksid, Toksik atau Toksin.

Iols baru tau ilmuan salah. Yg betul ilmuWAN
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 1-12-2020 05:10 PM
Kena tanya cikgu Zack ni ejaan yg betul adakah Toksid, Toksik atau Toksin.

Iols baru tau ilmuan s ...

bestkan layan video2 cikgu zack tu.. byk gak iols blaja psl bahasa melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 1-12-2020 10:37 PM
bestkan layan video2 cikgu zack tu.. byk gak iols blaja psl bahasa melayu..

Kann.. dan selama iols hidup baru iols tahu ejaan yg betul is Reda bukan Redha.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 11:40 PM | Show all posts
akk puji lah dia jg sbb jaga mak nya.pg mana2 mst bawa kecuali masa dia berlakon...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Awat kuat sentap
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Toksid? Toksid tu lakinya cyst.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
smudger01: Terganggu plk dgn spelling 'toksid'..



iols selalu terganggu bila nampak awek muda, harap maklong
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 02:00 AM | Show all posts
eh bukan dah kena tikam ke? ni ustad ni xde sape repot? haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia sndri pun toxic
Tak kebuluq nak follow lah
Tengok pun takmau
Lama dah unfollow
Jijik
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 10:36 AM | Show all posts
aku pun dah unfollow mamat ni.. boring la ig dia.. takde gambar yg menarik pun.
edit guna filter pun buruk
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 11:07 AM | Show all posts
kasihannn...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tak minat dia sejak dia back up Ali. The same clan will stick together.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dare jgk follow ostat ni. Nnt die bawak pulang ke rumah naya korg{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat apa follow retis2 yg dah femes ni.. dah rmai dah follower diorg... mcm ct neelofa smua tu unfolo je... bkn diorg folo korg blik pun...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
so ko boleh gi merepot.. typical orang tua sangkak takde pekerjaan tetap so so so? berangan hidup tak hadap followers lah konon so drama2 ko boleh masuk kuburan terus je.. baik ko gi cari kerja tetap la weh acik tua basic
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list