Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13479
View
200
Reply

"Hanya Kerana Aku Berpakaian Wanita..." - Sajat Mengaku Tukar Jantina?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2021 11:53 AM | Show all posts |Read mode
Selepas isu menangis digari, Sajat tampil membuka mulut menjelaskan keadaan sebenar.




Kredit foto: IG




Katanya menerusi IGTV, dia sebenarnya digari pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan ditahan di Pusat Penahanan Sementara, Kuala Kubu.


Dakwanya, dia ditahan berikutan laporan dibuat terhadapanya pada 23 Ogos 2018 kerana berpakaian menyerupai wanita ketika majlis doa selamat di Wisma Nur Sajat.


Dia mendedahkan diberi layanan tidak wajar walaupun sudah bekerjasama ketika memberi keterangan, malah dia mendakwa JAIS sengaja melengah-lengahkan surat jaminan.

"Saya digari, dikasari dengan kata-kata dan tindakan, dicederakan sebegitu rupa. Tangan-tangan dan tubuh saya bengkak kerana pergelutan ketika saya mempertahankan diri," tulisnya.




  



Tegasnya, dia berhak diberi hak asasi kemanusiaan untuk hidup seperti manusia lain.































Kredit foto: IG




Lebih mengejutkan, Sajat membuat pengakuan menjalani pembedahan jantina dan mempersoalkan sama ada kebaikan dalam agama berpandukan kepada pakaian semata-mata. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-1-2021 12:06 PM | Show all posts
alhamdulillah akhirnya mengaku juga dia sebenarnya lelaki yer
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mmg haram lelaki berpakaian wanita hahahhaha ko nak merempan acah2 insan teraniaya kenape
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:08 PM | Show all posts
alhamdulillah berkat wabak covid ni dek biz melungkup akhirnya otak BANG JAT da center balik..otak SOGAY N IZA LEMBAM bila lagi?ehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis kau kait nama org..kaitkan nak keluar lah..tetap salah org..bkn salah kau.
Mula play victim yer..
Apa pn semoga diberi hidayah oleh Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:14 PM | Show all posts
too soon to say..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan dan le suruh cakap baik baik sebelum ni pun banyak dah orang tegur baik baik tapi ko bolayan je. Dah kena gari merempan pula. Dah mmg salah apa ko buat tu terima jela sajat oi
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:17 PM | Show all posts
Dah memang salah, lelaki berpakaian wanita.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Islam tu mmg mudah.. ko yang menyusahkan diri kau..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorang lg aizat tu pn makin menjadi2 plk i tgok skang. Dulu pakaian lelaki la jgk. Now dah jadi sajat 2.0 dah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Trans lain ok je sedar diri..
Pegi mekah xde pulak pkai telekung ke ape..
Kau tu org tegur byk kali buat pekak je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 12-1-2021 12:08 PM
alhamdulillah berkat wabak covid ni dek biz melungkup akhirnya otak BANG JAT da center balik..otak S ...

sogay dah seronok isap konek tu jgn la kacau haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabun jatuh x?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Propa dan pondan berpisah tiada.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:37 PM | Show all posts
dino replied at 12-1-2021 12:33 PM
sogay dah seronok isap konek tu jgn la kacau haha

tung ahhh kelantan xde PKP so penjarakan soSIAL langsung takde ea sogay

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kadang tengok documentary transgender ni banyak yg perangai elok. Mmg dorang ada issue ni sejak kecik. Kerja pun elok. Pakaian pun elok ok je.

Ada jugak lah yg transgender jadi sex workers tp that lain cerita lah.

Tapi Sajat ni dia macam saja provoke. Dia punya cara nak attention dia over sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Mengaku jugak kau lelaki ye jat
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:38 PM | Show all posts
akhirnya ko declare gak ko ni pondan.. mantel koyak dah kot agaknya lama x jmp bf... uhuk2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:39 PM | Show all posts
Dah keluar Islam kira kafir tau jat, tak layak langsung masuk syurga tau. Kau tinggal taubat je jat. Tak payah ikut kan sangat hawa nafsu berjantina perempuan kau tu. Dunia ni kejap je. Tak lama lagi kiamat, jom la sama2 kita balik pangkal jalan jat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah... hikmah jadi mcm ni, finally... muhammad sajjad kamarruzaman mengaku dia dilahirkan sebagai lelaki

terima kasih dan tahniah JAIS
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list