Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11726
View
117
Reply

Pemilik Sentap Auntie Tini Ambil Resipi Harimau Menangis Dari Restoran Terkenal?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2021 11:02 AM | Show all posts |Read mode
Semalam, kecoh di media sosial apabila ibu kepada Noor Neelofa iaitu Datin Noor Kartini, dikatakan telah mendaftar ‘trademark’ perniagaan Daging Harimau Menangis yang dijualnya.




Kredit foto: IG Kartini





Susulan itu, Noor Kartini memuat naik satu kenyataan rasmi bagi menjelaskan situasi sebenar kepada umum mengapa pihaknya perlu melakukan pendaftaran tersebut.


Terbaru, pengguna Facebook, Farhan Yaacob mendakwa resipi Daging Harimau Menangis dijual Aunty Tini Kitchen merupakan resipi asal milik restorannya, SIAM di Kelantan yang diberikan kepada salah seorang ahli keluarga Noor Kartini.


Dia juga mendakwa ia dikongsikan sendiri olehnya kepada pihak berkenaan selepas salah seorang ahli keluarga mereka menghubunginya.

"Sejujurnya, resipi Daging Harimau Menangis yang digunakan oleh Auntie Tini Kitchen adalah resepi dari Siam Restoran (sekiranya diolah resepi, tidak lagi berkaitan)," tulisnya.




Kredit foto: FB




Oleh kerana mempercayai konsep kekeluargaan, Farhan memberikan resipi restoran tersebut.


Bagaimanapun, dia terasa hati apabila melihat keluarga tersebut mengeluarkan klip video.

"Tetapi, apabila mereka mengeluarkan klip video, saya merasakan mereka sangat over. Anda boleh tafsir apa sahaja, tetapi jagalah adab," katanya.




Kredit foto: FB




Namun, Farhan menjelaskan bahawa hubungannya dengan keluarga itu tidak mempunyai sebarang isu dan mereka bersahabat rapat sehingga kini.


Ujarnya lagi, dia tidak kisah sekiranya semua peniaga ingin menjual menu sama. Namun, mengenai Daging Harimau Menangis ini, dia mendakwa ianya hak milik sesiapa sahaja.

Dalam hantaran terbarunya, Farhan menegaskan bahawa tidak iri hati apabila Auntie Tini komersialkan Daging Harimau Menangis.




Kredit foto: FB Farhan


"Yang menjadi isu, (berdasarkan video yang tersebar), secara terangan Auntie Tini sendiri mention tidak boleh guna perkataan ‘HARIMAU MENANGIS’, jadi sekiranya myIPO luluskan, apa yang perlu kami (dan peniaga lain) lakukan adalah menukar nama. Saya bersangka baik, Auntie Tinie bergurau, tetapi sebagai public figure, perlu menyusun perkataan dengan baik," ujarnya.





Sumber: OhBulan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-1-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa benang nak buka pasal famili npd ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:19 AM | Show all posts
rimasnya asik tengok nama yang sama pagi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Nahhhh hambek kauu
Tuan punya kedai yg deyols korek resepi tu pulak tego ayat angkuh deyols dlm bideo tuh
Dasar petiais betholllll
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau la mak pon jenis bangang cmtu, anak2 double the bangang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:52 AM | Show all posts
pasni kena sebut nama harimau teriak la agaknya ya
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:53 AM | Show all posts
iols penah makan DHM kat restoren ni...mmg dapppp ermmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 11:54 AM | Show all posts
Kene ke bukak thread byk2 untuk isu harimau menangis bodoh nak mampos ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah bergasak la korang
Iols dok tepi makan popcorn
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissYouSayang at 14-1-2021 12:24 PM

Gediknye towkey resto ni siap buat disclose lg.. nak mencapap jgk leeteww..otak bisnes dr sskjp mmg lain dr yg lain,.jgn2 dah berpakat dr awl kot .  .ahahaha

Euww sejak bila resto ni jadi restoran terkenal??? Halusinasi much??! xde la terkenal sgt pom,bg sy resto biase2 jer pon !!! Byk lg resto lg sodapp la area situ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece: Hah bergasak la korang Iols dok tepi makan popcorn

Tiba2 rasa nak trademark kan nama popkon.{:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kat mn restoran siam tu.nk g try
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg semua produk sskjp clan ni hasil ciplak ek?
Dari kasut, apa dulu minuman suplimen konon bleh kurus tu walhal yg jual sume badan dipam2, tudung sarung instant la, serkup, tudung telekung, mekap, skrg makanan pun nak ciplakkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:48 PM | Show all posts
kalau tak kesah org pkai resipi tak perlu pun bgtau umum at the first place.. diam2 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii hasil ciplak produk org lagi... ..x malu btoii
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:57 PM | Show all posts
Redmyvi replied at 14-1-2021 04:48 AM
kalau tak kesah org pkai resipi tak perlu pun bgtau umum at the first place.. diam2 jer..

iols rasa dia terasa gak lah sbb resepi dia dah dikomersialkan. kalau iols jd dia pun iols buat statement mcm tu. clear the air. dah ler mintak resepi kita, siap komersialkan. sakitnya tuh disini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:58 PM | Show all posts
kalau org perak buleh buh nama dagin rimo teroyok... penin aku tengok family 69 nih, lepas satu, satu masalah depa create utk stay relevant
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 01:03 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 14-1-2021 12:57 PM
iols rasa dia terasa gak lah sbb resepi dia dah dikomersialkan. kalau iols jd dia pun iols buat st ...

sakit, isu plagiat ni. sakit nya tu di sini

kena pulak dengan orang yang kita ingat kawan rupanya lawan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dah try DHM Suwarin Jinda dan mama lofa punya. Ikut taste iols, Suwarin punya dip lagi sedap especially yg warna hijau. Mama lofa punya daging perapan sedap. Ada speciality memasing. Tapi jgnla smpai claim nk patent sume, niaga sama2 kan lagi baik
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 01:07 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 14-1-2021 12:57 PM
iols rasa dia terasa gak lah sbb resepi dia dah dikomersialkan. kalau iols jd dia pun iols buat st ...

itulah nampk dia mmg terasa tapi buat statement kata tak kesah apa semua..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list